Kukkakaalirisotto
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
1 (n. 550 g) | kukkakaali tai |
2–3 (n. 70 g) | tai |
2 | valkosipulinkynttä tai |
2 rkl | voita tai |
3 dl | Pirkka risottoriisiä tai |
n. 1 l | vettä tai |
3 rkl | tai |
1–2 rkl | sitruunan mehua tai |
1 1/2 dl | tai |
Ravintosisältö
Energia | 385 kJ / 92 kcal |
Rasva | 2,7 g |
josta tyydyttynyttä | 1,7 g |
Hiilihydraatit | 13,3 g |
josta sokereita | 1,3 g |
Proteiini | 2,8 g |
Suola | 0,6 g |
Valmistus
Paloittele kukkakaali pieniksi nupuiksi, säästä varsi myöhempää käyttöä varten. Keitä kukkakaali suolalla maustetussa niukassa vedessä (noin 3 dl vettä ja 1/2 tl suolaa), kannen alla pehmeäksi, noin 15 minuuttia. Valuta ja soseuta tasaiseksi sauvasekottimella.
Kuori ja hienonna salottisipulit sekä valkosipulinkynnet. Kuumenna vesi erillisessä kattilassa kiehuvaksi ja sekoita fondi joukkoon.
Kuullota sipulit paistokasarissa voissa. Lisää riisi ja kuullota, kunnes riisi muuttuu lasimaiseksi. Lisää kuumaa kasvislientä desi pari kerrallaan riisin joukkoon. Lisää lientä vasta, kun edellinen liemi on imeytynyt riisiin. Jatka, kunnes riisi on juuri ja juuri kypsää ja risotto löysää ja mehevää. Aikaa kuluu 20–25 minuuttia.
Vuole varsi kuorimaveitsellä ohuiksi viipaleiksi annosten koristeeksi.
Sekoita lopuksi sitruunanmehu, parmesaani ja kukkakaalisose risottoon. Tarjoa heti.
Vinkki! Kukkakaalin vihreistä lehdistä tulee uunissa paahtamalla rapeat sipsit lehtikaalisipsien tapaan.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Ben's Original Risottoriisi 500gHinta 3,65/kpl7,30/kg
- Plussa-etu −11 %Pirkka Kasvisfondi 180mlPlussa-kortillaEtuhinta 5,50/2 kpl15,28/lIlman Plussa-korttia 3,09/kpl (17,17/l)
- Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g laktoositonHinta 6,99/kpl34,95/kg
- Salottisipuli suomalainenHinta n. 0,27/kpl5,49/kg
- Pirkka suomalainen salottisipuli 350g 2 lk Roosa NauhaEtuhinta 1,49/kpl4,26/kgnorm. 1,89/kpl (5,40/kg)
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,55/kpl10,95/kg
- K-Menu valkosipuli 100g 2lkHinta 0,75/kpl7,50/kg
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
- Risella Arborio risottoriisi 500gHinta 2,19/kpl4,38/kg
- Pirkka risottoriisi 1kgHinta 3,29/kpl3,29/kg
- Knorr FOND DU CHEF Kasvis-annosfondi 4 x 28 gHinta 1,89/kpl16,88/kg
- Maggi Kasvisfondi 160g Pastöroitu kasvisliemi.Hinta 3,15/kpl19,69/kg
- Sitruuna luomuHinta n. 1,18/kpl6,95/kg
- Sitruuna kgHinta n. 0,47/kpl2,49/kg
- Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano juustoraaste 80gHinta 3,19/kpl39,88/kg
- Parmareggio 125g Parmigiano DOP 15kkHinta 5,69/kpl45,52/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,7(62 arviota)
- 30 - 60 min4,3(177 arviota)
- 30 - 60 min4,0(78 arviota)
- 30 - 60 min4,0(48 arviota)
- 30 - 60 min3,9(115 arviota)
- 30 - 60 min4,0(39 arviota)
- yli 60 min3,4(12 arviota)
- 30 - 60 min4,0(124 arviota)
Arvostele resepti
- PK4 vuotta sittenEi ole omalla kylällä K-KAUPPAA