• Erityisruokavaliot

Kaaligratiini

N. 0,95€/annos.
Kaaligratiini
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

4 annosta
    • n. 1kgyhteensä kukka- ja parsakaalia tai vain toista

Keittämiseen

    • vettä
    • suolaa

Kastike

    • 3rklvoita tai juoksevaa margariinia
    • 4rklvehnäjauhoja
    • 3dlkaalin keitinlientä
    • 2dlkermaa tai maitoa
    • 2dljuustoraastetta
    • suolaa
    • musta- tai valkopippuria myllystä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Jaa kukkakaali kukinnoiksi, jaa myös parsakaali pienempiin osiin. Keitä kaalit puolikypsiksi vähässä suolalla maustetussa vedessä kannen alla. Päällimmäiset osat saavat kypsyä höyryssä. Nosta puolikypsät kaalit uuninkestävään laakeaan vuokaan. Siivilöi liemi ja säästä siitä 3 dl kastikkeeseen.
  2. Sulata rasva paksupohjaisessa kattilassa ja kiehauta siinä jauhot hyvin sekoittaen. Siirrä kattila pois levyltä ja lisää kerma tai maito sekä keitinliemi rasva-jauhoseokseen koko ajan voimakkaasti sekoittaen, ettei kastikkeeseen tule kokkareita. Anna kastikkeen kiehua 5-10 minuuttia.
  3. Sekoita joukkoon juustoraaste, tomaattisose, suola ja pippuri. Kaada kastike vihannesten päälle. Kuorruta uunissa 250 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes pinta on kauniisti ruskistunut. Tarjoa lisäkkeenä.

Tiesitkö että...

Vinkki! Samalla tavalla voi valmistaa muitakin vihanneksia, esimerkiksi purjoa, porkkanoita, papuja, mustajuurta, selleriä ja maa-artisokkaa. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö per 100 g

  • 62,6 kcal262 kJ
  • Proteiinia2,96 g
  • Hiilihydraatteja3,86 g
  • Rasvaa3,87 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille