Kukkakaalitacot
Helpoissa värikkäissä kukkakaalitacoissa maistuu savupaprikalla maustetut paahdetut kukkakaalit, punakaali ja salsa verde. Reilu loraus limetinmehua kruunaa aterian. Noin 2,45€/annos.
4 annos30 - 60 min
Ainekset
4 annos
Paahdettu kukkakaali
- 1(n. 900 g)kukkakaali
- 1rklrypsiöljyä
- 1/2tlsuolaa
Lisäksi
- 350gpunakaalia
- 2(n. 300 g)avokadoa
- 1limetti
- 1pkt(320 g)Pirkka vehnätortilloja
- 1/2prk(à 150 g)Pirkka crème fraîchea (ranskankerma, 18%)
- 1/2ruukkuatuoretta korianteria
Valmistus
30 - 60 min- Poista kukkakaalista lehdet ja paloittele kukkakaali varsineen. Laita kukkakaalit kulhoon. Sekoita joukkoon öljy ja mausteet. Levitä kukkakaalit leivinpaperin päälle uunipellille.
- Paahda kukkakaaleja uunin alatasolla 200-asteessa noin 20 minuuttia.
- Leikkaa punakaali mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Halkaise avokadot, poista kivet ja irrota hedelmäliha kuoresta. Kuutioi avokadot. Leikkaa limetti lohkoiksi.
- Lämmitä tortillat pakkauksen ohjeen mukaan.
- Täytä tortillat salsa verdellä, ranskankermalla, kasviksilla ja tuoreella korianterilla. Purista limeteistä reilusti mehua tacojen päälle ennen tarjoamista.
Tiesitkö että...
Vinkki! Vaihtamalla ranskankerman kasvispohjaiseen vaihtoehtoon saat tacoista vegaaniset. Voit korvata salsa verden myös miedolla Pirkka tacokastikkeella. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 8/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Teemat Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kommentoi
Tein äsken ja hyvää tuli mutta en kyllä tajunnut että miksi piti laittaa kukkakaalia tacoon.
Samaa mieltä Pablon kanssa
loistava