Possuvartaat ja nachosalaatti
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Kokoa grillatuille possuvartaille kaveriksi herkullinen nachosalaatti. Rapeat maissilastut ja raikas avokado viimeistelevät annoksen.
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
2 pkt (à 300 g) | Atria viljaporsaan sisäfileepaloja, Chile Verde tai |
Grillattu maissi | |
---|---|
1 pkt (400 g) | tai |
2 rkl | pehmeää voita tai |
1 tl | tai |
ripaus | suolaa ja mustapippuria tai |
Lisäksi | |
250 g | syöntikypsää avokadoa tai |
1 rkl | limetinmehua tai |
1 tl | limetinkuorta raastettuna tai |
1/2 ruukkua | tuoretta korianteria hienonnettuna tai |
1 pkt (500 g) | tai |
2 ps (à 100 g) | tai |
1/2 ps (à 200 g) | tai |
1 | tai |
1 prk (150 g) | tai |
Ravintosisältö
Energia | 600 kJ / 144 kcal |
Rasva | 9,4 g |
josta tyydyttynyttä | 2,1 g |
Hiilihydraatit | 8,2 g |
josta sokereita | 3,4 g |
Proteiini | 5,5 g |
Suola | 0,5 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Repäise lihapakkauksesta etiketti ja taita maustekastikeosio alas. Rullaa maustekastikeosio, jolloin sauma lihojen ja maustekastikkeen välillä aukeaa, ja maustekastike leviää lihan joukkoon. Anna maustua vähintään 30 minuuttia. Laita varrastikut veteen likoamaan.
Halkaise avokado, poista kivi ja koverra hedelmäliha kuoresta. Kuutioi avokado ja sekoita joukkoon limetinmehu ja -kuori sekä korianteri. Leikkaa ananasviipaleet puoliksi.
Nosta lihapalat pois marinadista ja pujota ne varrastikkuihin. Sekoita savupaprika, suola ja pippuri pehmenneen voin joukkoon.
Grillaa vartaat kypsiksi. Grillaa myös ananakset ja maissit. Sivele maissit kypsennyksen loppuvaiheessa savupaprikavoilla.
Revi jääsalaatti lautasille. Leikkaa hiukan jäähtyneet maissinjyvät liuskoina irti tähkästä veitsellä. Maissinjyvät saavat jäädä kiinni toisiinsa, paloittele sopiviksi paloiksi.
Kokoa salaatin päälle avokadoa, maissia, ananasta ja maissilastuja. Nosta päälle possuvartaat ja koristele chilillä ja korianterilla. Tarjoa ranskankerman kanssa.