• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Kuorrutettu uunimakkaraTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kuorrutettu uunimakkara

Tämä uunimakkara on kuorrutettu sinapilla ja ranskankermalla. Tämäkin resepti vain n. 1,50€/annos*.

  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 500 kcal / annos (250g)

Ainekset

4 annosta
    • 2-3(300 g)sipulia
    • 1-2rklöljyä
    • 1rklvalkoista balsamiviinietikkaa
    • ripaussuolaa
    • ripausmustapippuria
    • 1pkt(580 g)HK Sininen lenkkimakkaraa
    • Pirkka sinappia
    • 1prk(200 g)Valio crème fraîchea (ranskankerma)
    • n. 1/2tlmustapippuria
    • ruohosipulia

Valmistus

alle 30 min
  1. Suikaloi kuoritut sipulit, siirrä ne laakeaan uunivuokaan. Sekoita joukkoon öljy, etikka ja mausteet. Paista 225 asteessa uunin yläosassa noin 15 minuuttia.
  2. Kuori makkara, leikkaa se neljään palaan ja palat vielä pitkittäin puoliksi.
  3. Voitele makkaroiden halkaisupinnat sinapilla ja lusikoi tai pursota päälle mustapippurilla maustettua ranskankermaa.
  4. Ota sipulit uunista ja sekoita. Nosta makkarat sipuleiden päälle ja jatka paistamista vielä noin 10 minuuttia. Ripottele pinnalle hienonnettua ruohosipulia. Tarjoa lisäksi esimerkiksi perunasosetta ja salaattia.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2014. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 250g100 g

  • 500 kcal2 110 kJ
  • Proteiinia15 g
  • Hiilihydraatteja14 g
  • Rasvaa42 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille