• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Tomaatti-sipuliuunilenkki

Tomaatti-sipuliuunilenkki
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • 30 - 60 min
  • 206 kcal / 100 g

Ainekset

6 annosta
    • 1pkt(850 g)lenkkimakkaraa
    • n. 2rklPirkka sinappia
    • n. 100gPirkka emmentaljuustoa
    • 3(n. 250 g)tomaattia
    • 1iso (150 g)sipuli
    • 1/2-1rklöljyä
    • 1/2rklPirkka juoksevaa hunajaa
    • ripaussuolaa
    • ripausmustapippuria
    • 1tloreganoa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori makkara ja leikkaa siihen syvät viillot. Nosta makkara voideltuun uunivuokaan lenkin muotoon. Levitä viiltoihin sinappia.
  2. Viipaloi juusto ja työnnä jokaiseen viiltoon juustoviipale.
  3. Puolita tomaatit ja viipaloi ne. Leikkaa sipulit ohuiksi suikaleiksi. Kuullota sipuleita öljyssä pari minuuttia, mausta ne hunajalla, suolalla ja pippurilla. Kaada sipuliseos makkaran keskelle. Levitä sipuleiden päälle tomaatit ja mausta vielä oreganolla. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 206 kcal861 kJ
  • Proteiinia8,68 g
  • Hiilihydraatteja6,29 g
  • Rasvaa15,8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 10 arvostelua