• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Kurpitsapiirakka

Kurpitsapiirakkaa tarjotaan erityisesti Halloween-juhlissa, mutta se maistuu myös muulloin.
Kurpitsapiirakka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 annosta
  • 30 - 60 min
  • 258 kcal / 100 g

Ainekset

10 annosta
    • 3Pirkka kananmunaa
    • 2dlsokeria
    • n. 5dlkeltaista kurpitsaa raastettuna
    • 3dlvehnäjauhoja
    • 1 1/2tlleivinjauhetta
    • 2tlvanilliinisokeria
    • 1tlkardemummaa
    • 1tlkanelia
    • 1tlinkivääriä

Kuorrutus

Koristeeksi

Valmistus

30 - 60 min
  1. Vaahdota munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi.
  2. Sekoita vaahdon joukkoon kurpitsaraaste ja juokseva margariini. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää taikinaan kevyesti sekoittaen.
  3. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija 28 cm). Paista 200 asteessa alimmalla tasolla noin 20 minuuttia.
  4. Jäähdytä piirakka. Sekoita kuorrutuksen tuorejuusto ja appelsiinimehu keskenään. Levitä kuorrutus piirakan päälle. Ripottele pinnalle hasselpähkinärouhetta.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 258 kcal1 080 kJ
  • Proteiinia4,99 g
  • Hiilihydraatteja32,4 g
  • Rasvaa11,9 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 28 arvostelua
  • PauliinaP30.10.2016

    Voiko tätä pakastaa?

  • K-Kuluttajapalvelu30.10.2016

    Hei PauliinaP, kurpitsapiirakan voi pakastaa mutta se kannattaa kuorruttaa vasta sulatuksen jälkeen.

  • Minna27.10.2016

    Jos teen pellillisen, kuinka suurennan ohjeen?

  • K-Kuluttajapalvelu27.10.2016

    Minna, lienee parasta kaksinkertaistaa ohje, jos teet pellillisen.

  • K-Kuluttajapalvelu22.9.2016

    Hei Kiinnostunut ja kiitos kysymyksestä! Resepti on testattu K-Koekeittiössä vehnäjauholla. Gluteenittomana vaihtoehtona voisi kokeilla Pirkka gluteenitonta jauhoseosta: http://www.k-ruoka.fi/pirkka-tuotteet/pirkka-gluteeniton-jauhoseos-1kg/ Toivottavasti onnistut sillä!

  • Kiinnostunut22.9.2016

    Jos lopputuloksen täytyy olla gluteeniton, mitä jauhoja suosittelisitte vehnäjauhon tilalle, jotta maku ja rakenne eivät muuttuisi turhan paljon?

  • Kuluttajapalvelu28.12.2015

    Hoeps, reseptissä on on käytetty raastettua kurpitsaa, joten tarkkaa kurpitsasoseen määrää on valitettavasti vaikea arvioida.

  • Hoeps23.12.2015

    Miten taikanaa pitää muuttaa, jotta voi tehdä myös talvella soseutetusta kurpitsasta?