Kurpitsapiirakka
- Annosmäärä10 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Mehevää kurpitsapiirakkaa tarjotaan erityisesti Halloween-juhlissa, mutta se maistuu myös muulloin. Nam!
Ainekset
10 annosta
3 | kananmunaa tai |
2 dl | sokeria tai |
n. 5 dl | keltaista kurpitsaa raastettuna tai |
1 dl | tai |
3 dl | vehnäjauhoja tai |
1 1/2 tl | leivinjauhetta tai |
2 tl | vanilliinisokeria tai |
1 tl | kardemummaa tai |
1 tl | tai |
1 tl | inkivääriä tai |
Kuorrutus | |
---|---|
1 rs (180 g) | tai |
1 1/2 tl | appelsiininkuorta raastettuna tai |
2 rkl | appelsiininmehua tai |
Koristeeksi | |
tai |
Valmistus
30 - 60 min
Vaahdota munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi.
Sekoita vaahdon joukkoon kurpitsaraaste ja juokseva margariini. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää taikinaan kevyesti sekoittaen.
Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija 28 cm). Paista 200 asteessa alimmalla tasolla noin 20 minuuttia.
Jäähdytä piirakka. Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään. Levitä kuorrutus piirakan päälle. Ripottele pinnalle hasselpähkinärouhetta.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(7 arvostelua)
- 30 - 60 min3,9(802 arvostelua)
- 30 - 60 min3,9(8 arvostelua)
- 30 - 60 min3,0(26 arvostelua)
- 30 - 60 min4,5(86 arvostelua)
- 30 - 60 min4,1(73 arvostelua)
- yli 60 min3,9(16 arvostelua)
- 30 - 60 min4,5(6 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (122 arvostelua)
- Elenaargh1 vuosi sittenMiksi tässä reseptissä ei kehoteta käyttämään itsepuristettua appelsiinimehua siitä appelsiinista, jonka kuoret raastetaan kuorrutteeeseen? Ihan tyhmää että pitäisi ostaa mehua kahden ruokalusikallisen takia.
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenElenaargh, kiitos huomiosta. Päivitämme reseptiä.
- Herkuttelija3 vuotta sittenKurpitsan voi vaihtaa myös bataattisoseeseen. Päälle koristeeksi marmeladikarkkeja. Herkullista!
- Nam5 vuotta sittenTodella mehevä piirakka. Suosittelen. Käytin sokerina fariinisokeria, lisäksi kuorrutteeseen laiton 4 rkl appelsiinimehua ja ruusukvittenihilloa rkl. Paistoaikaa pidensin 35 minuuttiin. Piirakkavuoka oli pienempi.
- PauliinaP6 vuotta sittenVoiko tätä pakastaa?
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenHei PauliinaP, kurpitsapiirakan voi pakastaa mutta se kannattaa kuorruttaa vasta sulatuksen jälkeen.
- Minna6 vuotta sittenJos teen pellillisen, kuinka suurennan ohjeen?
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenMinna, lienee parasta kaksinkertaistaa ohje, jos teet pellillisen.
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenHei Kiinnostunut ja kiitos kysymyksestä! Resepti on testattu K-Koekeittiössä vehnäjauholla. Gluteenittomana vaihtoehtona voisi kokeilla Pirkka gluteenitonta jauhoseosta: http://www.k-ruoka.fi/pirkka-tuotteet/pirkka-gluteeniton-jauhoseos-1kg/ Toivottavasti onnistut sillä!
- Kiinnostunut6 vuotta sittenJos lopputuloksen täytyy olla gluteeniton, mitä jauhoja suosittelisitte vehnäjauhon tilalle, jotta maku ja rakenne eivät muuttuisi turhan paljon?
- Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenHoeps, reseptissä on on käytetty raastettua kurpitsaa, joten tarkkaa kurpitsasoseen määrää on valitettavasti vaikea arvioida.
- Hoeps7 vuotta sittenMiten taikanaa pitää muuttaa, jotta voi tehdä myös talvella soseutetusta kurpitsasta?