Kurpitsapiirakka Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Kurpitsapiirakka

  • Annosmäärä10 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
Mehevää kurpitsapiirakkaa tarjotaan erityisesti Halloween-juhlissa, mutta se maistuu myös muulloin. Nam!

    Ainekset

    10 annosta
    3
     
    kananmunaa
    tai
    2 dl
     
    sokeria
    tai
    n. 5 dl
     
    keltaista kurpitsaa raastettuna
    tai
    1 dl
     
    tai
    3 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    1 1/2 tl
     
    leivinjauhetta
    tai
    2 tl
     
    vanilliinisokeria
    tai
    1 tl
     
    kardemummaa
    tai
    1 tl
     
    tai
    1 tl
     
    inkivääriä
    tai

    Kuorrutus

    1 rs (180 g)
     
    tai
    1 1/2 tl
     
    appelsiininkuorta raastettuna
    tai
    2 rkl
     
    appelsiininmehua
    tai

    Koristeeksi

     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    899 kJ / 216 kcal
    Rasva
    8,8 g
    josta tyydyttynyttä
    2,5 g
    Hiilihydraatit
    28,8 g
    josta sokereita
    17,4 g
    Proteiini
    4,2 g
    Suola
    0,3 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    30 - 60 min

    Vaahdota munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi.

    Sekoita vaahdon joukkoon kurpitsaraaste ja juokseva margariini. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää taikinaan kevyesti sekoittaen.

    Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija 28 cm). Paista 200 asteessa alimmalla tasolla noin 20 minuuttia.

    Jäähdytä piirakka. Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään. Levitä kuorrutus piirakan päälle. Ripottele pinnalle hasselpähkinärouhetta.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka juokseva kasviöljyvalmiste 500ml
      Hinta 1,79/kpl
      3,58/l
    • Pirkka kaneli 15 g jauhettu
      Hinta 0,69/kpl
      46,00/kg
    • Pirkka tuorejuusto vanilja 180g laktoositon
      Hinta 1,99/kpl
      11,06/kg
    • Pirkka hasselpähkinärouhe 125g
      Hinta 2,69/kpl
      21,52/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,1 (144 arviota)

    • Hanska
      7 kuukautta sitten
      Maukas, pehmeä ja suuhun sopiva. Helppo ja suhteellisen nopea tehdä. Appelsiini raikasti päällisen. Lapset tykkäsivät kovasti etenkin kurrutteesta.
    • Elenaargh
      2 vuotta sitten
      Miksi tässä reseptissä ei kehoteta käyttämään itsepuristettua appelsiinimehua siitä appelsiinista, jonka kuoret raastetaan kuorrutteeeseen? Ihan tyhmää että pitäisi ostaa mehua kahden ruokalusikallisen takia.
    • K-Kuluttajapalvelu
      2 vuotta sitten
      Elenaargh, kiitos huomiosta. Päivitämme reseptiä.
    • Herkuttelija
      4 vuotta sitten
      Kurpitsan voi vaihtaa myös bataattisoseeseen. Päälle koristeeksi marmeladikarkkeja. Herkullista!
    • Nam
      6 vuotta sitten
      Todella mehevä piirakka. Suosittelen. Käytin sokerina fariinisokeria, lisäksi kuorrutteeseen laiton 4 rkl appelsiinimehua ja ruusukvittenihilloa rkl. Paistoaikaa pidensin 35 minuuttiin. Piirakkavuoka oli pienempi.
    • PauliinaP
      7 vuotta sitten
      Voiko tätä pakastaa?
    • K-Kuluttajapalvelu
      7 vuotta sitten
      Hei PauliinaP, kurpitsapiirakan voi pakastaa mutta se kannattaa kuorruttaa vasta sulatuksen jälkeen.
    • Minna
      7 vuotta sitten
      Jos teen pellillisen, kuinka suurennan ohjeen?
    • K-Kuluttajapalvelu
      7 vuotta sitten
      Minna, lienee parasta kaksinkertaistaa ohje, jos teet pellillisen.
    • K-Kuluttajapalvelu
      7 vuotta sitten
      Hei Kiinnostunut ja kiitos kysymyksestä! Resepti on testattu K-Koekeittiössä vehnäjauholla. Gluteenittomana vaihtoehtona voisi kokeilla Pirkka gluteenitonta jauhoseosta: http://www.k-ruoka.fi/pirkka-tuotteet/pirkka-gluteeniton-jauhoseos-1kg/ Toivottavasti onnistut sillä!
    • Kiinnostunut
      7 vuotta sitten
      Jos lopputuloksen täytyy olla gluteeniton, mitä jauhoja suosittelisitte vehnäjauhon tilalle, jotta maku ja rakenne eivät muuttuisi turhan paljon?
    • Kuluttajapalvelu
      8 vuotta sitten
      Hoeps, reseptissä on on käytetty raastettua kurpitsaa, joten tarkkaa kurpitsasoseen määrää on valitettavasti vaikea arvioida.
    • Hoeps
      8 vuotta sitten
      Miten taikanaa pitää muuttaa, jotta voi tehdä myös talvella soseutetusta kurpitsasta?