• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Marjapiirakka

Mehevä marjapiirakka valmistuu käsin sekoittamalla. Voit vaihdella marjoja sesongin mukaan. Piirakkaan sopivat myös raparperi- tai omenapalat.
Marjapiirakka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 16 palaa
  • 30 - 60 min
  • 180 kcal / annos (90g)

Ainekset

16 palaa

Muruseos

Pohjataikina

Rahkatäyte

Pinnalle

    • n. 1/3muruseoksesta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sulata rasva mikrossa leivontakulhossa ja anna jäähtyä. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rasvan joukkoon. Ota muruseoksesta noin 1/3 erikseen. Sekoita loppuun muruseokseen jogurtti ja muna.
  2. Levitä jogurttitaikina piirakkavuokaan (halkaisija 30 cm) .
  3. Sekoita rahka, sokeri, muna ja vanilliinisokeri keskenään. Levitä rahkaseos pohjan päälle. Ripottele päälle jäiset tai kohmeiset marjat (mansikat paloiteltuina) ja muruseostaikina. Kypsennä 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 45 minuuttia. Tarjoa lisäksi halutessasi vaniljakastiketta tai jäätelöä.

Tiesitkö että...

Vinkki! Jos käytät tuoreita marjoja tai hedelmiä, lyhennä hieman paistoaikaa.

Ravintosisältö perannos 90g100 g

  • 180 kcal767 kJ
  • Proteiinia5 g
  • Hiilihydraatteja26 g
  • Rasvaa6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille10