Marjapiirakka
Mehevä marjapiirakka valmistuu käsin sekoittamalla. Voit vaihdella marjoja sesongin mukaan. Piirakkaan sopivat myös raparperi- tai omenapalat.
16 palaa30 - 60 min180 kcal / annos (90g)
Ainekset
16 palaa
Muruseos
- 4dlvehnäjauhoja
- 1 1/2dlsokeria
- 1tlleivinjauhetta
- 1tlsoodaa
- 1tlvanilliinisokeria
- (1/2 tlkardemummaa)
Pohjataikina
- n. 2/3muruseoksesta
- 1kananmuna
Rahkatäyte
- 1prk(250 g)Pirkka laktoositonta maitorahkaa
- 1dlsokeria
- 1kananmuna
- 1tlvanilliinisokeria
- 1ps(400 g)Pirkka marjasekoitusta (pakaste)
Pinnalle
- n. 1/3muruseoksesta
Valmistus
30 - 60 min- Sulata rasva mikrossa leivontakulhossa ja anna jäähtyä. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rasvan joukkoon. Ota muruseoksesta noin 1/3 erikseen. Sekoita loppuun muruseokseen jogurtti ja muna.
- Levitä jogurttitaikina piirakkavuokaan (halkaisija 30 cm) .
- Sekoita rahka, sokeri, muna ja vanilliinisokeri keskenään. Levitä rahkaseos pohjan päälle. Ripottele päälle jäiset tai kohmeiset marjat (mansikat paloiteltuina) ja muruseostaikina. Kypsennä 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 45 minuuttia. Tarjoa lisäksi halutessasi vaniljakastiketta tai jäätelöä.
Tiesitkö että...
Vinkki! Jos käytät tuoreita marjoja tai hedelmiä, lyhennä hieman paistoaikaa.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat
Ravintosisältö per annos 90g100 g
- 180 kcal767 kJ
- Proteiinia 5 g
- Hiilihydraatteja26 g
- Rasvaa6 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Oli kyllä mehevä marjapiirakka , täytettä oli runsaasti. Annoin piirakan olla lopuksi vielä 15 min. alalämmöllä, jotta pohja oli varmasti kypsä. Käytin vähän liian pientä vuokaa, 30 cm on varmaan juuri sopiva. Teen kyllä toistekin. Kiva, kun ilmoitatte aina myös ravintoainesisällöt.
Olisikohan lipsahtanut vähän liikaa jogurttia ohjeeseen? Pohjasta tuli vetelää .
Leipuri, ikävä kuulla, että pohjasta on tullut vetelää. Jogurttien paksuuksissa voi olla hiukan eroja, joten´tarvittaessa voit lisätä vähän vehnäjauhoja. Jos taikina jää paistettaessa raa'aksi, kannattaa pidentää hiukan paistoaikaa. Piirakan kannattaa antaa myös jäähtyä ja vetäytyä kunnolla paistamisen jälkeen, rakenne asettuu piirakan jäähtyessä.
Sara, harmillista kuulla että sooda on maistunut piirakasta läpi. Välitän palautteesi tiedoksi resepteistä vastaaville henkilöille.
Maistui sooda läpi, koska pinnan muutossa ei ollut mitään hapanta. Lisäisin sodan vasta jugurtin mukana taikinaan. Roskiin menee....