Marjapiirakka
- Annosmäärä16 palaa
- Valmistusaika30 - 60 min
Mehevä marjapiirakka valmistuu käsin sekoittamalla. Voit vaihdella marjoja sesongin mukaan. Piirakkaan sopivat myös raparperi- tai omenapalat.
Ainekset
16 palaa
Muruseos | |
---|---|
100 g | tai |
4 dl | vehnäjauhoja tai |
1 1/2 dl | sokeria tai |
1 tl | leivinjauhetta tai |
1 tl | soodaa tai |
1 tl | vanilliinisokeria tai |
(1/2 tl | kardemummaa) tai |
Pohjataikina | |
n. 2/3 | muruseoksesta tai |
1 1/2 dl | tai |
1 | kananmuna tai |
Rahkatäyte | |
1 prk (250 g) | tai |
1 dl | sokeria tai |
1 | kananmuna tai |
1 tl | vanilliinisokeria tai |
1 ps (400 g) | tai |
Pinnalle | |
n. 1/3 | muruseoksesta tai |
Valmistus
30 - 60 min
Sulata rasva mikrossa leivontakulhossa ja anna jäähtyä. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rasvan joukkoon. Ota muruseoksesta noin 1/3 erikseen. Sekoita loppuun muruseokseen jogurtti ja muna.
Levitä jogurttitaikina piirakkavuokaan (halkaisija 30 cm) .
Sekoita rahka, sokeri, muna ja vanilliinisokeri keskenään. Levitä rahkaseos pohjan päälle. Ripottele päälle jäiset tai kohmeiset marjat (mansikat paloiteltuina) ja muruseostaikina. Kypsennä 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 45 minuuttia. Tarjoa lisäksi halutessasi vaniljakastiketta tai jäätelöä.
Vinkki! Jos käytät tuoreita marjoja tai hedelmiä, lyhennä hieman paistoaikaa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 2,15/kpl2,15/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Pirkka vanilliinisokeri 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Pirkka kardemumma 8g rouhittuHinta 0,85/kpl106,25/kg
- Pirkka ruokasooda 120gHinta 0,89/kpl7,42/kg
- Pirkka leivinjauhe 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Pirkka Luomu maustamaton jogurtti 750g Asidofilus-BifidusHinta 2,29/kpl3,05/kg
- Pirkka laktoositon maitorahka 250gHinta 1,39/kpl5,56/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kgHinta 1,75/kpl0,88/kg
- Plussa-etu −18 %Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kgPlussa-kortillaEtuhinta 1,79/kpl0,90/kgIlman Plussa-korttia 2,19/kpl
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,59/kpl1,59/kg
- K-Menu sokeri 1 kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- K-Menu Vanilliinisokeri 400gHinta 2,05/kpl5,12/kg
- Meira vanilliinisokeri 100g tölkkiHinta 1,29/kpl12,90/kg
- Meira Kardemumma 8 g kokonainen psHinta 1,19/kpl148,75/kg
- Meira kardemumma jauhettu 8g pussi mausteHinta 0,99/kpl123,75/kg
- Meira ruokasooda 125g tölkkiHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Sallinen Sooda 900g puhdistettuHinta 4,49/kpl4,99/kg
- Meira leivinjauhe 100g tölkkiHinta 1,25/kpl12,50/kg
- Dr.Oetker leivinjauhe 60g luomuHinta 3,89/kpl64,83/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 4,09/kpl8,18/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,3(21 arviota)
- 30 - 60 min4,3(75 arviota)
- 30 - 60 min4,0(914 arviota)
- yli 60 min3,2(70 arviota)
- yli 60 min4,0(257 arviota)
- 30 - 60 min3,9(7 arviota)
- yli 60 min4,0(146 arviota)
- 30 - 60 min4,7(45 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (77 arviota)
- Kirsi1 vuosi sittenOli kyllä mehevä marjapiirakka , täytettä oli runsaasti. Annoin piirakan olla lopuksi vielä 15 min. alalämmöllä, jotta pohja oli varmasti kypsä. Käytin vähän liian pientä vuokaa, 30 cm on varmaan juuri sopiva. Teen kyllä toistekin. Kiva, kun ilmoitatte aina myös ravintoainesisällöt.
- Leipuri1 vuosi sittenOlisikohan lipsahtanut vähän liikaa jogurttia ohjeeseen? Pohjasta tuli vetelää .
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenLeipuri, ikävä kuulla, että pohjasta on tullut vetelää. Jogurttien paksuuksissa voi olla hiukan eroja, joten´tarvittaessa voit lisätä vähän vehnäjauhoja. Jos taikina jää paistettaessa raa'aksi, kannattaa pidentää hiukan paistoaikaa. Piirakan kannattaa antaa myös jäähtyä ja vetäytyä kunnolla paistamisen jälkeen, rakenne asettuu piirakan jäähtyessä.
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenSara, harmillista kuulla että sooda on maistunut piirakasta läpi. Välitän palautteesi tiedoksi resepteistä vastaaville henkilöille.
- Sara6 vuotta sittenMaistui sooda läpi, koska pinnan muutossa ei ollut mitään hapanta. Lisäisin sodan vasta jugurtin mukana taikinaan. Roskiin menee....