Kyljys-juurespannu
- Annosmäärä3 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Kananmunaton
- Laktoositon
- Kananmunaton
Ainekset
450 g | porsaankyljyksiä tai |
n. 2 rkl | öljyä tai |
suolaa ja mustapippuria tai | |
1 (150 g) | purjo tai |
1 (100 g) | sipuli tai |
n. 400 g | kaalia tai |
3 (250 g) | porkkanaa tai |
pala (150 g) | lanttua tai |
2 dl | vettä tai |
n. 2 rkl | teriyakikastiketta tai |
1 rkl | tai |
1/2 rkl | omenaviinietikkaa tai |
ripaus | mustapippuria tai |
(suolaa) tai | |
(1 rkl | Maizena vaaleaa suurustetta) tai |
Pinnalle | |
---|---|
1/2 dl | timjamia tai kirveliä hienonnettuna tai |
Ravintosisältö
Energia | 361 kJ / 86 kcal |
Rasva | 4,4 g |
josta tyydyttynyttä | 1,3 g |
Hiilihydraatit | 4,6 g |
josta sokereita | 4,4 g |
Proteiini | 6,2 g |
Suola | 0,1 g |
Valmistus
Ota porsaankyljykset huoneenlämpöön noin 1/2 tuntia ennen ruoaksi valmistamista. Ruskista kyljykset paistokasarissa tilkassa öljyä molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta kyljykset lautaselle.
Hienonna halkaistu, huuhdottu purjo ja leikkaa kuorittu sipuli lohkoiksi. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Viipaloi kuoritut porkkanat. Kuori ja kuutioi lanttu.
Kuullota sipuli ja purjo paistokasarissa. Lisää paistokasariin kaali, porkkanat ja lanttu. Kaada joukkoon vesi. Mausta teriyakikastikkeella, hunajalla, omenaviinietikalla ja pippurilla.
Nosta ruskistetut porsaankyljykset vihannesten päälle. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä kypsäksi noin 30 minuuttia. Jos haluat suurustaa vihannespannun, ripottele joukkoon suurustetta. Hauduta muutama minuutti. (Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.) Koristele timjamilla tai kirvelillä. Tarjoa vaalean leivän, etikkakurkkujen ja -punajuurien kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka luomu valkokaaliHinta n. 3,29/kpl3,29/kg
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,19/kpl4,87/l
- Pirkka suomalainen pesty porkkana 1kg 1lkHinta 0,89/kpl0,89/kg
- Pirkka teriyakikastike 300mlHinta 3,09/kpl10,30/l
- Pirkka mustapippuri kokonainen 75gHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Pirkka suomalainen lanttuHinta n. 0,52/kpl3,49/kg
- Maizena Suuruste vaaleille kastikkeille ja keitoille 250 gHinta 3,09/kpl12,36/kg
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 1,09/kpl3,11/kg
- Pirkka juokseva hunaja 350gHinta 3,69/kpl10,54/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- KeräkaaliEtuhinta n. 1,40/kpl1,00/kgnorm. n. 2,09/kpl
- Purjo SuomiHinta n. 0,80/kpl3,19/kg
- Pirkka rypsiöljy 900mlHinta 3,99/kpl4,43/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,35/kpl8,70/l
- Pirkka porkkana 500g Suomi 1lkHinta 1,09/kpl2,18/kg
- K-Menu suomalainen pesty porkkana 2kgEtuhinta 1,00/kpl0,50/kgnorm. 2,19/kpl
- Pirkka Parhaat Vegaaninen Teriyakikastike 220gHinta 4,39/kpl19,95/kg
- Kikkoman Teriyaki maustekastike 250mlHinta 4,65/kpl18,60/l
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Mustapippuri 60g kokonainenHinta 2,45/kpl40,83/kg
- Druvan Omenasiiderietikka 300mlHinta 2,69/kpl8,97/l
- Rajamäen omenaviinietikka 0,4lHinta 3,59/kpl8,98/l
- Järvikylä timjami rkk FIHinta 1,89/kpl
- Järvikylä Timjami rasia 20gHinta 2,99/kpl
- Lanttu SuomiHinta n. 0,66/kpl1,89/kg
- Pirkka sipuli 1kg Suomi 2lkHinta 1,69/kpl1,69/kg
- SipuliHinta n. 0,10/kpl0,99/kg
- Pirkka juokseva hunaja 500gHinta 4,69/kpl9,38/kg
- Pirkka Reilun kaupan juokseva hunaja 350gHinta 5,09/kpl14,54/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,2(19 arviota)
- yli 60 min4,7(37 arviota)
- yli 60 min3,8(37 arviota)
- yli 60 min3,0(2 arviota)
- yli 60 min3,3(43 arviota)
- 30 - 60 min5,0(1 arvio)
- 30 - 60 min2,7(31 arviota)
- yli 60 min3,1(10 arviota)
Arvostele resepti
- Paraskokki10 kuukautta sittenLihasta tuli mureaa hauduttamalla ja juurekset ja kaali saivat kivasti makua possusta. Käytimme soijakastiketta teriakikastikkeen sijaan. Toimii.