• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kyljys-juurespannu

Kyljys-juurespannureseptillä valmistuu koko ateria kerralla. Kyljykset mureutuvat miedolla lämmöllä haudutettaessa.
Kyljys-juurespannu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 3 annosta
  • yli 60 min
  • 108 kcal / 100 g

Ainekset

3 annosta

Pinnalle

    • 1/2dltimjamia tai kirveliä hienonnettuna

Valmistus

yli 60 min
  1. Ota porsaankyljykset huoneenlämpöön noin 1/2 tuntia ennen ruoaksi valmistamista. Ruskista kyljykset paistokasarissa tilkassa öljyä molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta kyljykset lautaselle.
  2. Hienonna halkaistu, huuhdottu purjo ja leikkaa kuorittu sipuli lohkoiksi. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Viipaloi kuoritut porkkanat. Kuori ja kuutioi lanttu.
  3. Kuullota sipuli ja purjo paistokasarissa. Lisää paistokasariin kaali, porkkanat ja lanttu. Kaada joukkoon vesi. Mausta teriyakikastikkeella, hunajalla, omenaviinietikalla ja pippurilla.
  4. Nosta ruskistetut porsaankyljykset vihannesten päälle. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä kypsäksi noin 30 minuuttia. Jos haluat suurustaa vihannespannun, ripottele joukkoon suurustetta. Hauduta muutama minuutti. (Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.) Koristele timjamilla tai kirvelillä. Tarjoa vaalean leivän, etikkakurkkujen ja -punajuurien kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 108 kcal453 kJ
  • Proteiinia8,45 g
  • Hiilihydraatteja3,98 g
  • Rasvaa6,47 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille