Ranskalainen papupata
Tomaattinen ranskalainen papupata valmistetaan karajalanpaistilihoista ja valkoisista pavuista.
6 annostayli 60 min114 kcal / 100 g
Ainekset
6 annosta
- 200g(2,5 dl)valkoisia kuivattuja papuja
- vettä papujen liotukseen ja keittoon
- 1pkt(170 g)HK Amerikan pekonia
- 1rs(800 g)karjalanpaistilihoja
- 2-3porkkanaa
- 2sipulia
- 2-3valkosipulinkynttä
- 1tlk(500 g)Pirkka tomaattimurskaa
- 1/2lvettä
- 1lihaliemikuutio
- 1tltimjamia
- 1tlbasilikaa
Valmistus
yli 60 min- Huuhtele pavut hyvin ja liota niitä yön yli runsaassa vedessä. Kaada liotusvesi pois. Huuhtele pavut ja keitä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan eli noin tunti. Valuta pavut siivilässä.
- Ruskista suikaloitu pekoni kevyesti padassa ja lisää lihapalat pienissä erissä. Kuullota padassa myös kuoritut, lohkotut sipulit ja siirrä lihat takaisin pataan.
- Lisää joukkoon kuoritut, viipaloidut porkkanat ja valutetut pavut. Kaada päälle tomaattimurska ja vesi. Lisää lihaliemikuutio ja mausteet.
- Hauduta 200 asteessa kannen alla noin pari tuntia tai liedellä miedolla lämmöllä noin 1 1/2 tuntia. Tarkista maku. Tarjoa ranskalainen papupata uuniperunoiden ja salaatin kanssa.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 114 kcal475 kJ
- Proteiinia 9,62 g
- Hiilihydraatteja5,47 g
- Rasvaa6,01 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi