• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Ranskalainen papupata

Tomaattinen ranskalainen papupata valmistetaan karajalanpaistilihoista ja valkoisista pavuista.
Ranskalainen papupata
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • yli 60 min
  • 114 kcal / 100 g

Ainekset

6 annosta
    • 200g(2,5 dl)valkoisia kuivattuja papuja
    • vettä papujen liotukseen ja keittoon
    • 1pkt(170 g)amerikanpekonia
    • 1rs(800 g)karjalanpaistilihoja
    • 2-3porkkanaa
    • 2sipulia
    • 2-3valkosipulinkynttä
    • 1/2lvettä
    • 1lihaliemikuutio
    • 1tltimjamia
    • 1tlbasilikaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Huuhtele pavut hyvin ja liota niitä yön yli runsaassa vedessä. Kaada liotusvesi pois. Huuhtele pavut ja keitä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan eli noin tunti. Valuta pavut siivilässä.
  2. Ruskista suikaloitu pekoni kevyesti padassa ja lisää lihapalat pienissä erissä. Kuullota padassa myös kuoritut, lohkotut sipulit ja siirrä lihat takaisin pataan.
  3. Lisää joukkoon kuoritut, viipaloidut porkkanat ja valutetut pavut. Kaada päälle tomaattimurska ja vesi. Lisää lihaliemikuutio ja mausteet.
  4. Hauduta 200 asteessa kannen alla noin pari tuntia tai liedellä miedolla lämmöllä noin 1 1/2 tuntia. Tarkista maku. Tarjoa ranskalainen papupata uuniperunoiden ja salaatin kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 114 kcal475 kJ
  • Proteiinia9,62 g
  • Hiilihydraatteja5,47 g
  • Rasvaa6,01 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille