• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Possu-kaalipata

Possu-kaalipata saa herkullista makua juureksista, omenasta ja pekonista. Tuore timjami viimeistelee uunissa helposti hautuvan padan.
Possu-kaalipata
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • yli 60 min
  • 315 kcal / annos (365g)

Ainekset

4 annosta
    • 1isosipuli
    • 1/4lanttua
    • 1isoomena
    • 2-3porkkanaa
    • 1palsternakka
    • n. 1/2kgvalkokaalia
    • n. 3dlvettä
    • 2rkllihafondia
    • 1rkljuoksevaa hunajaa
    • 1rklomenaviinietikkaa
    • 1rklsinappia
    • 1/2tlmustapippuria
    • 1/2dltimjamia hienonnettuna

Valmistus

yli 60 min
  1. Leikkaa kuorittu sipuli lohkoiksi. Kuori ja kuutioi lanttu ja omena. Paloittele kuoritut porkkanat ja palsternakka. Suikaloi kaali ja pekoni.
  2. Ruskista pekonisuikaleet kevyesti pannussa. Kumoa ne pataan. Ruskista lihakuutiot ja sipulilohkot pekonista irronneessa rasvassa.
  3. Siirrä lihat ja sipulit pataan. Lisää paloitellut juurekset, omenakuutiot ja suikaloitu kaali. Kaada joukkoon vesi. Mausta fondilla, hunajalla, viinietikalla, sinapilla ja pippurilla.
  4. Kuumenna pata kiehuvaksi ja hauduta 175-asteisessa uunissa noin 1 1/2 tuntia. Hienonna joukkoon tuoretta timjamia. Tarjoa possu-kaalipata keitettyjen perunoiden ja maustekurkkuviipaleiden kanssa.

Ravintosisältö perannos 365g100 g

  • 315 kcal1 330 kJ
  • Proteiinia29 g
  • Hiilihydraatteja17 g
  • Rasvaa15 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille2