• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Possuvartaat ja juurespannu

Possuvartaat kypsyvät helposti grillissä tai uunissa. Kokeile juurespannuun myös muita juureksia sesongin mukaan.
Possuvartaat ja juurespannu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 74 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • 1rs(n. 400 g)marinoituja porsaan ulkofileepihvejä
    • puisia varrastikkuja

Juurespannu

Pinnalle

    • 2-3rkltuoretta timjamia hienonnettuna

Valmistus

30 - 60 min
  1. Leikkaa kuoritut punasipulit lohkoiksi. Paloittele kuoritut porkkanat. Kuori ja kuutioi lanttu.
  2. Kiehauta sipulilohkot ja juurespalat paistokasarissa. Kaada joukkoon vesi. Mausta fondilla, hunajalla, viinietikalla ja rosmariinilla. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.
  3. Lisää joukkoon kuorittu, kuutioitu omena ja hauduta edelleen noin 15 minuuttia. Hienonna pinnalle tuoretta timjamia.
  4. Ota marinoidut porsaanfileepihvit huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä. Pane kaksi pihviä yhteen varrastikkuun niin, että työnnät tikut pihvien reunoista läpi.
  5. Kypsennä parilalla noin 10 minuuttia välillä käännellen tai 225 asteen uuninlämmössä noin 15 minuuttia. Tarjoa possuvartaat juurespannun, kaaliraasteen ja etikkapunajuurien kanssa.

Kategoriat

  • Pääraaka-aineet

Ravintosisältö per 100 g

  • 74 kcal310 kJ
  • Proteiinia5,65 g
  • Hiilihydraatteja5,57 g
  • Rasvaa3,26 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille