Lammaspata couscousin kanssaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Lammaspata couscousin kanssa

Meheväksi hautunut lammaspata ja couscous ovat herkullinen yhdistelmä.

Ainekset

5–6 annosta

Pinnalle

    • persiljaa

Lisäkkeeksi

    • 2 1/2dlvettä
    • 1rklöljyä
    • 1/2tlsuolaa
    • 2 1/2dlcouscousia

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuumenna paistinpannu ja lisää rasva. Ruskista lihakuutiot kuumassa rasvassa kahdessa erässä. Kuullota rasvassa myös halkaistu, huuhdottu ja hienonnettu purjo. Nosta ruskistetut lihat ja kuullotettu purjo pataan. Lisää valkosipulinkynsi, vesi, liemikuutio, mustapippurit ja tomaattipyree. Anna hautua puoli tuntia.
  2. Kuori ja paloittele porkkanat ja lisää pataan. Lisää muutaman minuutin päästä puhdistetut herkkusienet ja timjami. Anna hautua vielä 20–30 minuuttia eli kunnes liha ja porkkanat ovat pehmeitä. Ripottele pinnalle persiljaa.
  3. Kaada vesi kasariin, lisää öljy ja suola. Kiehauta. Ota kasari levyltä ja lisää couscous. Anna sen turvota muutama minuutti miedolla lämmöllä. Sekoita couscous haarukalla irtonaiseksi. Tarjoa lisäksi salaattia ja etikkasäilykkeitä.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille35 arvostelua