• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Lammaspata couscousin kanssa

Meheväksi hautunut lammaspata ja couscous ovat herkullinen yhdistelmä.
Lammaspata couscousin kanssa
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

5-6 annosta
    • n. 1kgluista lampaanlihaa kuutioina
    • 2rklöljyä
    • 1pieni purjo
    • 3valkosipulinkynttä
    • 3dlvettä
    • 1lihaliemikuutio
    • 10kokonaista maustepippuria
    • 1tlktomaattipyreetä
    • 3-4porkkanaa
    • 1rkltimjamia

Pinnalle

    • persiljaa

Lisäkkeeksi

    • 2 1/2dlvettä
    • 1rklöljyä
    • 1/2tlsuolaa
    • 2 1/2dlcouscousia

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuumenna paistinpannu ja lisää rasva. Ruskista lihakuutiot kuumassa rasvassa kahdessa erässä. Kuullota rasvassa myös halkaistu, huuhdottu ja hienonnettu purjo. Nosta ruskistetut lihat ja kuullotettu purjo pataan. Lisää valkosipulinkynsi, vesi, liemikuutio, mustapippurit ja tomaattipyree. Anna hautua puoli tuntia.
  2. Kuori ja paloittele porkkanat ja lisää pataan. Lisää muutaman minuutin päästä puhdistetut herkkusienet ja timjami. Anna hautua vielä 20-30 minuuttia eli kunnes liha ja porkkanat ovat pehmeitä. Ripottele pinnalle persiljaa.
  3. Kaada vesi kasariin, lisää öljy ja suola. Kiehauta. Ota kasari levyltä ja lisää couscous. Anna sen turvota muutama minuutti miedolla lämmöllä. Sekoita couscous haarukalla irtonaiseksi. Tarjoa lisäksi salaattia ja etikkasäilykkeitä.

Ravintosisältö per 100 g

  • 164 kcal687 kJ
  • Proteiinia12,8 g
  • Hiilihydraatteja7,01 g
  • Rasvaa9,56 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille3