• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Tunturin lihapata

Tunturin lihapata kypsyy helposti uunissa. Tarjoa lapin puikulaperunoiden ja puolukoiden kanssa.
Tunturin lihapata
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • yli 60 min
  • 112 kcal / 100 g

Ainekset

6 annosta

Koristeeksi

    • jäisiä puolukoita

Valmistus

yli 60 min
  1. Paloittele puhdistetut sipulit, porkkanat ja herkkusienet reilun kokoisiksi palasiksi. Viipaloi lehtisellerit, valkosipulit ja pekonit.
  2. Ruskista pekonit valurautapadassa ja siirrä lautaselle. Ruskista pekonin rasvassa lihat kahdessa - kolmessa erässä. Siirrä nekin lautaselle. Ruskista kevyesti herkkusienet, sipulit ja valkosipulit.
  3. Lado pataan vuorotellen lihoja, porkkanoita, sieniä, selleriä, sipulia ja ripottele väliin mausteita. Muserra joukkoon liemikuutio ja kaada päälle vesi. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 1 tunti.
  4. Lisää pataan pakastepavut sellaisenaan. Pane päälle kansi ja anna kypsyä vielä 10 minuuttia. Koristele puolukoilla juuri ennen tarjoilua. Tarjoa tunturin lihapata puikulaperunoiden kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 112 kcal467 kJ
  • Proteiinia8,58 g
  • Hiilihydraatteja1,89 g
  • Rasvaa7,69 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1