Kylmä punajuurikeitto
Kesäinen kylmä punajuurikeitto maistuu välipalana tai kevyenä lounaana gazpachon tapaan. Noin 1,05 €/annos*
8 annostaalle 15 min
Ainekset
8 annosta
- 1tlk(700/470 g)Pirkka punajuuriviipaleita mausteliemessä
- 1(n. 340 g)kurkku
- 3-4kevätsipulin vartta
- 4tlsokeria
- 3/4tlsuolaa
- ripausmustapippuria
- 3dltilliä tai basilikaa
Pinnalle
- 100gkurkkua
- tilliä tai basilikaa hienonnettuna
Valmistus
alle 15 min- Huuhtele ja valuta punajuuriviipaleet lävikössä. Paloittele kurkku ja kevätsipulien valkoinen osa. Mittaa piimä suuren tehosekoittimen kulhoon. Lisää kasvikset ja soseuta tasaiseksi.
- Lisää mausteet ja tilli tai basilika. Soseuta keitto kuohkeaksi.
- Kuutioi kurkku mahdollisimman pieniksi kuutioiksi. Tarjoa keitto pienistä laseista tai kulhoista. Ripottele pinnalle kurkkukuutioita ja hienonnettua yrttiä.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Kommentoi
Piimä ei taida olla maidotonta tai vegaanista...
Maidontonolento, kiitos hyvästä huomiosta, korjaamme tiedon.
Puolassa tehdään vastaavaa, loistavaa hellekelin ruokaa.
Ajatuksena hyvä, mutta syömättä jäi.
Hyvää. Innostuin kokeilemaan tätä saatuani Liettuassa maistaa paikallista herkkua, eli kylmää punajuuri keittoa. He lisäävät keittoon monesti vielä keitettyä kananmunaa, joka sopii mielestäni tähänkin. Kiitos reseptistä!