Kylmä kurkkukeitto
Kylmä kurkkukeitto viilentää kesähelteellä. Keitto sopii alkuruoaksi tai kevyeksi lounaaksi leivän kanssa. Resepti: Nanna Rintala / Kaikki äitini reseptit.
- alle 15 min
Ainekset
- 300gPirkka Luomu pikkukurkkua
- 1valkosipulinkynsi
- 1ruukkutuoretta korianteria
- 1/2ruukkuatuoretta basilikaa
- 500gkreikkalaista jogurttia
- 3rkloliiviöljyä
- 1-2sitruunan mehu
- 1/2tuore vihreä chilipalko
- 1tlsuolaa
Pinnalle
- versoja, sipulinvarsia tai ruohosipulia ja mustikoita
Valmistus
alle 15 min- Pilko kurkut hiukan pienemmiksi, kuori valkosipulinkynsi, poista chilistä siemenet. Korianterin voit käyttää varsineen, nypi basilikasta lehdet.
- Laita ainekset tehosekoittimeen. Purista mukaan ensin yhden sitruunan mehu, aja tasaiseksi keitoksi ja lisää enemmän sitruunaa jos kaipaat lisää hapokkuutta.
- Viilennä keitto hyvin. Liian paksua keittoa voi ohentaa kylmällä vedellä tai lisätä joukkoon jääpaloja.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi