• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Kurkkukeitto

Kurkkukeitto on kevyt alkupala ja sopii tarjottavaksi niin lämpimänä kuin kylmänäkin. Mikäli käytät avomaankurkkuja, niin kuori ne ensin. Resepti vain noin 1,00 €/annos*.
Kurkkukeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • 30 - 60 min
  • 100 kcal / annos (270g)

Ainekset

5 annosta
    • 2(400 g)kurkkua
    • 2(300 g)perunaa
    • 1(100 g)keräsalaatti
    • 1ps(80 g)kevätsipulia
    • 1rklvoita
    • 8dlvettä
    • 1 1/4tlsuolaa
    • 1/2tloreganoa
    • ripausmustapippuria

Lisäksi

Valmistus

30 - 60 min
  1. Pese kurkku ja paloittele se. Kuori ja paloittele perunat pieniksi paloiksi. Pese salaatti, erottele salaatinlehdet ja revi ne pienemmiksi. Viipaloi kevätsipulin varret.
  2. Sulata voi kattilassa ja lisää kasvikset. Sekoita muutaman kerran ja anna kasvisten hautua miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia.
  3. Lisää kattilaan vesi, suola ja oregano. Jatka hauduttamista vielä noin 15 minuuttia.
  4. Nosta keitto pois liedeltä ja lisää basilikan lehdet sekä ripaus mustapippuria. Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Valuta päälle hieman kermaa. Voit tarjota keiton myös jäähdytettynä.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 270g100 g

  • 100 kcal428 kJ
  • Proteiinia2 g
  • Hiilihydraatteja6 g
  • Rasvaa8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 5 arvostelua