Hyppää sisältöön
KylmäsavulohipizzaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kylmäsavulohipizza

  • Annosmäärä4 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kananmunaton
Juhlava pizza valmistuu napolilaisesta pizzataikinasta, perunaviipaleista, kylmäsavukirjolohesta ja mädistä. Tätä pizzaa voit tarjota kylmänä tai lämpimänä!
  • Kananmunaton

Ainekset

4 kpl

Pizzapohja

1 g (1/3 tl)
 
Pirkka kuivahiivaa
tai
385 g (3,85 dl)
 
vettä
tai
600 g (9,2 dl)
 
00-pizzajauhoja
tai
18 g (3 tl)
 
hienoa merisuolaa
tai

Täyte

2 prk (à 150 g)
 
tai
120 g (4 dl)
 
tai
1 ps (150 g)
 
tai
1/2 tl
 
mustapippuria
tai
200 g
 
tai
2 rkl
 
oliiviöljyä
tai
1 pkt (150 g)
 
tai
50 g
 
kirjolohenmätiä
tai
 
versoseosta
tai

Ravintosisältö

Energia
1 088 kJ / 261 kcal
Rasva
10,9 g
josta tyydyttynyttä
5,4 g
Hiilihydraatit
28 g
josta sokereita
1,3 g
Proteiini
11,9 g
Suola
1,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
Liota hiiva 42-asteisen veden joukkoon. Sekoita loput ainekset keskenään ja lisää vesi. Vaivaa taikinaa käsin tai yleiskoneella noin 15 minuuttia, kunnes taikina ei tartu kulhon reunoihin tai käsiin. Muotoile taikinasta pallo ja kohota ilmatiiviissä astiassa huoneenlämmössä 12 tuntia.
Jaa kohotettu taikina neljään osaan. Pyöritä palat palloiksi ja kohota vielä ilmatiiviissä astiassa huoneenlämmössä tunnin verran.
Pane väärinpäin käännetty uunipelti tai pizzakivi uuniin ja kuumenna uuni 250 asteeseen.
Sekoita ranskankerma, parmesaani ja puolet emmental-mozzarellaraasteesta keskenään kulhossa. Mausta mustapippurilla. Ota noin neljäsosa kastikkeesta sivuun koristelua varten.
Pese perunat ja leikkaa oikein ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi mandoliinin avulla.
Nosta taikinapallo jauhotetulle ohuelle puiselle leikkuulaudalle. Muotoile pizza ja painele taikinassa oleva ilma keskeltä kohti reunoja. Venytä pohja soikeaksi (Ø noin 20 cm). Jätä pizzaan noin 1 cm:n paksuinen reuna. Muista käyttää tarpeeksi jauhoa pizzan alla ettei pohja tartu kiinni. Jätä pizzaan noin 1 cm:n paksuinen reuna. Muista käyttää tarpeeksi jauhoa pizzan alla ettei pohja tartu kiinni.
Levitä yhdelle pizzapohjalle kerrallaan ranskankermakastiketta ja perunaviipaleita. Ripottele neljäsosa lopusta juustoraasteesta perunoiden päälle ja viimeistele valuttamalla pinnalle oliiviöljyä.
Liu'uta pizza leikkuulaudalta suoraan kuuman uunipellin tai pizzakiven päälle.
Paista pizzaa noin 7 minuuttia.
Ota pizza uunista. Lisää päälle kylmäsavukirjolohta, kastikenokareita ja mätiä. Viimeistele versoilla. Muotoile, täytä ja paista loput pizzat samoin.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Sunnuntai kuivahiiva 4x11 g
    Hinta 1,49/kpl
    33,86/kg
  • Fazer Gluteeniton pizzajauhoseos 650g
    Hinta 5,99/kpl
    9,22/kg
  • Plussa-etu −15 %
    Pirkka creme fraiche 18% 150g laktoositon
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 2,00/3 kpl
    4,44/kg
    Ilman Plussa-korttia 0,79/kpl (5,27/kg)
  • Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g laktoositon
    Hinta 7,29/kpl
    36,45/kg
  • Pirkka emmental-mozzarella juustoraaste 500g vähälaktoosinen
    Hinta 6,69/kpl
    13,38/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Pirkka suomalainen kiinteä peruna 2 kg
    Hinta 2,29/kpl
    1,15/kg
  • Keiju kylmäpuristettu ekstra-neitsytoliiviöljyspray 200ml
    Hinta 7,15/kpl
    35,75/l
  • Pirkka suomalainen kylmäsavustettu kirjolohifilee 150g viipaloitu
    Hinta 4,89/kpl
    32,60/kg
  • Mimis versoseos 70g Suomi
    Hinta 3,29/kpl
    47,00/kg
  • Pirkka kuivahiiva 4x11g
    Hinta 1,09/kpl
    24,77/kg
  • Sunnuntai kuivahiiva 10x11 g
    Hinta 3,15/kpl
    28,64/kg
  • Myllärin Gluteeniton pizzajauho 500g
    Hinta 3,75/kpl
    7,50/kg
  • Hungry Chef pizzajauho 750g
    Hinta 3,15/kpl
    4,20/kg
  • Jozo Le Saunier de Camargue Fleur de Sel merisuola 125g
    Hinta 3,29/kpl
    26,32/kg
  • Jozo Le Saunier de Camargue Hieno merisuola sirotin 250g
    Hinta 2,79/kpl
    11,16/kg
  • Juustoportti pehmeä creme fraiche 18% 350g laktoositon
    Hinta 2,09/kpl
    5,97/kg
  • Maitokolmio créme fraîche 200g laktoositon
    Hinta 0,99/kpl
    4,95/kg
  • Parmareggio 125g Parmigiano DOP 15kk
    Hinta 5,69/kpl
    45,52/kg
  • Giovanni Ferrari Parmigiano Reggiano Dop 150g
    Hinta 7,59/kpl
    50,60/kg
  • Pysyvästi edullinen
    Valio Hyvä suomalainen Arki e170g juustoraaste
    Hinta 1,85/kpl
    10,88/kg
  • K-Menu emmentaljuustoraaste 250g
    Hinta 2,29/kpl
    9,16/kg
  • Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22g
    Hinta 1,29/kpl
    58,64/kg
  • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Hinta 1,19/kpl
    44,07/kg
  • Peruna kiinteä pesty/mullattu Suomi
    Hinta 1,39/kg
  • Pirkka Luomu suomalainen yleisperuna 1kg
    Hinta 2,19/kpl
    2,19/kg
  • Bertolli cucina oliiviöljy 200ml spray
    Hinta 8,15/kpl
    40,75/l
  • Bertolli oliiviöljy 250ml classico
    Hinta 6,35/kpl
    25,40/l
  • Disas kirjolohenmäti 100g
    Etuhinta 7,99/kpl
    79,90/kg
    norm. 8,15/kpl (81,50/kg)
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,4 (17 arviota)

  • Hane
    3 vuotta sitten
    Liian suolainen, parmesaania hieman liikaa. Peruna ja kylmäsavulohi eivät olleet paras yhdistelmä. Lisäsin pitsan päälle hieman tilliä ja marinoitua punasipulia, muuttui paremmaksi. Ei jatkoon.