Kylmäsavulohipizza
- Annosmäärä4 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
- Kananmunaton
Juhlava pizza valmistuu napolilaisesta pizzataikinasta, perunaviipaleista, kylmäsavukirjolohesta ja mädistä. Tätä pizzaa voit tarjota kylmänä tai lämpimänä!
- Kananmunaton
Ainekset
4 kpl
Pizzapohja | |
---|---|
1 g (1/3 tl) | Pirkka kuivahiivaa tai |
385 g (3,85 dl) | vettä tai |
600 g (9,2 dl) | 00-pizzajauhoja tai |
18 g (3 tl) | hienoa merisuolaa tai |
Täyte | |
2 prk (à 150 g) | tai |
120 g (4 dl) | tai |
1 ps (150 g) | tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
200 g | tai |
2 rkl | oliiviöljyä tai |
1 pkt (150 g) | tai |
50 g | kirjolohenmätiä tai |
versoseosta tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 088 kJ / 261 kcal |
Rasva | 10,9 g |
josta tyydyttynyttä | 5,4 g |
Hiilihydraatit | 28 g |
josta sokereita | 1,3 g |
Proteiini | 11,9 g |
Suola | 1,5 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Liota hiiva 42-asteisen veden joukkoon. Sekoita loput ainekset keskenään ja lisää vesi. Vaivaa taikinaa käsin tai yleiskoneella noin 15 minuuttia, kunnes taikina ei tartu kulhon reunoihin tai käsiin. Muotoile taikinasta pallo ja kohota ilmatiiviissä astiassa huoneenlämmössä 12 tuntia.
Jaa kohotettu taikina neljään osaan. Pyöritä palat palloiksi ja kohota vielä ilmatiiviissä astiassa huoneenlämmössä tunnin verran.
Pane väärinpäin käännetty uunipelti tai pizzakivi uuniin ja kuumenna uuni 250 asteeseen.
Sekoita ranskankerma, parmesaani ja puolet emmental-mozzarellaraasteesta keskenään kulhossa. Mausta mustapippurilla. Ota noin neljäsosa kastikkeesta sivuun koristelua varten.
Pese perunat ja leikkaa oikein ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi mandoliinin avulla.
Nosta taikinapallo jauhotetulle ohuelle puiselle leikkuulaudalle. Muotoile pizza ja painele taikinassa oleva ilma keskeltä kohti reunoja. Venytä pohja soikeaksi (Ø noin 20 cm). Jätä pizzaan noin 1 cm:n paksuinen reuna. Muista käyttää tarpeeksi jauhoa pizzan alla ettei pohja tartu kiinni. Jätä pizzaan noin 1 cm:n paksuinen reuna. Muista käyttää tarpeeksi jauhoa pizzan alla ettei pohja tartu kiinni.
Levitä yhdelle pizzapohjalle kerrallaan ranskankermakastiketta ja perunaviipaleita. Ripottele neljäsosa lopusta juustoraasteesta perunoiden päälle ja viimeistele valuttamalla pinnalle oliiviöljyä.
Liu'uta pizza leikkuulaudalta suoraan kuuman uunipellin tai pizzakiven päälle.
Paista pizzaa noin 7 minuuttia.
Ota pizza uunista. Lisää päälle kylmäsavukirjolohta, kastikenokareita ja mätiä. Viimeistele versoilla. Muotoile, täytä ja paista loput pizzat samoin.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Sunnuntai kuivahiiva 4x11 gHinta 1,49/kpl33,86/kg
- Fazer Gluteeniton pizzajauhoseos 650gHinta 5,99/kpl9,22/kg
- Plussa-etu −15 %Pirkka creme fraiche 18% 150g laktoositonPlussa-kortillaEtuhinta 2,00/3 kpl4,44/kgIlman Plussa-korttia 0,79/kpl (5,27/kg)
- Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g laktoositonHinta 7,29/kpl36,45/kg
- Pirkka emmental-mozzarella juustoraaste 500g vähälaktoosinenHinta 6,69/kpl13,38/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Pirkka suomalainen kiinteä peruna 2 kgHinta 2,29/kpl1,15/kg
- Keiju kylmäpuristettu ekstra-neitsytoliiviöljyspray 200mlHinta 7,15/kpl35,75/l
- Pirkka suomalainen kylmäsavustettu kirjolohifilee 150g viipaloituHinta 4,89/kpl32,60/kg
- Mimis versoseos 70g SuomiHinta 3,29/kpl47,00/kg
- Pirkka kuivahiiva 4x11gHinta 1,09/kpl24,77/kg
- Sunnuntai kuivahiiva 10x11 gHinta 3,15/kpl28,64/kg
- Myllärin Gluteeniton pizzajauho 500gHinta 3,75/kpl7,50/kg
- Hungry Chef pizzajauho 750gHinta 3,15/kpl4,20/kg
- Jozo Le Saunier de Camargue Fleur de Sel merisuola 125gHinta 3,29/kpl26,32/kg
- Jozo Le Saunier de Camargue Hieno merisuola sirotin 250gHinta 2,79/kpl11,16/kg
- Juustoportti pehmeä creme fraiche 18% 350g laktoositonHinta 2,09/kpl5,97/kg
- Maitokolmio créme fraîche 200g laktoositonHinta 0,99/kpl4,95/kg
- Parmareggio 125g Parmigiano DOP 15kkHinta 5,69/kpl45,52/kg
- Giovanni Ferrari Parmigiano Reggiano Dop 150gHinta 7,59/kpl50,60/kg
- Pysyvästi edullinenValio Hyvä suomalainen Arki e170g juustoraasteHinta 1,85/kpl10,88/kg
- K-Menu emmentaljuustoraaste 250gHinta 2,29/kpl9,16/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- Peruna kiinteä pesty/mullattu SuomiHinta 1,39/kg
- Pirkka Luomu suomalainen yleisperuna 1kgHinta 2,19/kpl2,19/kg
- Bertolli cucina oliiviöljy 200ml sprayHinta 8,15/kpl40,75/l
- Bertolli oliiviöljy 250ml classicoHinta 6,35/kpl25,40/l
- Disas kirjolohenmäti 100gEtuhinta 7,99/kpl79,90/kgnorm. 8,15/kpl (81,50/kg)
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min2,9(36 arviota)
- yli 60 min4,4(199 arviota)
- yli 60 min3,2(10 arviota)
- yli 60 min3,1(78 arviota)
- yli 60 min4,1(55 arviota)
- yli 60 min4,7(55 arviota)
- yli 60 min4,6(95 arviota)
- yli 60 min3,7(17 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,4 (17 arviota)
- Hane3 vuotta sittenLiian suolainen, parmesaania hieman liikaa. Peruna ja kylmäsavulohi eivät olleet paras yhdistelmä. Lisäsin pitsan päälle hieman tilliä ja marinoitua punasipulia, muuttui paremmaksi. Ei jatkoon.