Kylmäsavulohipizza
Juhlava pizza valmistuu napolilaisesta pizzataikinasta, perunaviipaleista, kylmäsavukirjolohesta ja mädistä. Tätä pizzaa voit tarjota kylmänä tai lämpimänä! Noin 3,90€/annos.*
4 kplyli 60 min
Ainekset
4 kpl
Pizzapohja
- 1g(1/3 tl)Pirkka kuivahiivaa
- 385g(3,85 dl)vettä
- 600g(9,2 dl)00-pizzajauhoja
- 18g(3 tl)hienoa merisuolaa
Täyte
- 2prk(à 150 g)Pirkka crème fraîchea (ranskankerma, 18%)
- 120g(4 dl)Pirkka Parhaat parmesaania raastettuna
- 1/2tlmustapippuria
- 2rkloliiviöljyä
- 1pkt(150 g)Pirkka kylmäsavukirjolohiviipaleita
- 50gkirjolohenmätiä
- versoseosta
Valmistus
yli 60 min- Liota hiiva 42-asteisen veden joukkoon. Sekoita loput ainekset keskenään ja lisää vesi. Vaivaa taikinaa käsin tai yleiskoneella noin 15 minuuttia, kunnes taikina ei tartu kulhon reunoihin tai käsiin. Muotoile taikinasta pallo ja kohota ilmatiiviissä astiassa huoneenlämmössä 12 tuntia.
- Jaa kohotettu taikina neljään osaan. Pyöritä palat palloiksi ja kohota vielä ilmatiiviissä astiassa huoneenlämmössä tunnin verran.
- Pane väärinpäin käännetty uunipelti tai pizzakivi uuniin ja kuumenna uuni 250 asteeseen.
- Sekoita ranskankerma, parmesaani ja puolet emmental-mozzarellaraasteesta keskenään kulhossa. Mausta mustapippurilla. Ota noin neljäsosa kastikkeesta sivuun koristelua varten.
- Pese perunat ja leikkaa oikein ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi mandoliinin avulla.
- Nosta taikinapallo jauhotetulle ohuelle puiselle leikkuulaudalle. Muotoile pizza ja painele taikinassa oleva ilma keskeltä kohti reunoja. Venytä pohja soikeaksi (Ø noin 20 cm). Jätä pizzaan noin 1 cm:n paksuinen reuna. Muista käyttää tarpeeksi jauhoa pizzan alla ettei pohja tartu kiinni. Jätä pizzaan noin 1 cm:n paksuinen reuna. Muista käyttää tarpeeksi jauhoa pizzan alla ettei pohja tartu kiinni.
- Levitä yhdelle pizzapohjalle kerrallaan ranskankermakastiketta ja perunaviipaleita. Ripottele neljäsosa lopusta juustoraasteesta perunoiden päälle ja viimeistele valuttamalla pinnalle oliiviöljyä.
- Liu'uta pizza leikkuulaudalta suoraan kuuman uunipellin tai pizzakiven päälle.
- Paista pizzaa noin 7 minuuttia.
- Ota pizza uunista. Lisää päälle kylmäsavukirjolohta, kastikenokareita ja mätiä. Viimeistele versoilla. Muotoile, täytä ja paista loput pizzat samoin.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 9/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Ruokalajit Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet Sesongit Erityisruokavaliot
Kommentoi
Liian suolainen, parmesaania hieman liikaa. Peruna ja kylmäsavulohi eivät olleet paras yhdistelmä. Lisäsin pitsan päälle hieman tilliä ja marinoitua punasipulia, muuttui paremmaksi. Ei jatkoon.