KylmäsavulohipizzaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kylmäsavulohipizza

  • Annosmäärä4 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kananmunaton
Juhlava pizza valmistuu napolilaisesta pizzataikinasta, perunaviipaleista, kylmäsavukirjolohesta ja mädistä. Tätä pizzaa voit tarjota kylmänä tai lämpimänä!
  • Kananmunaton

Ainekset

4 kpl

Pizzapohja

1 g (1/3 tl)
 
Pirkka kuivahiivaa
tai
385 g (3,85 dl)
 
vettä
tai
600 g (9,2 dl)
 
00-pizzajauhoja
tai
18 g (3 tl)
 
hienoa merisuolaa
tai

Täyte

2 prk (à 150 g)
 
tai
120 g (4 dl)
 
tai
1 ps (150 g)
 
tai
1/2 tl
 
mustapippuria
tai
200 g
 
tai
2 rkl
 
oliiviöljyä
tai
1 pkt (150 g)
 
tai
50 g
 
kirjolohenmätiä
tai
 
versoseosta
tai

Ravintosisältö

Energia
1 088 kJ / 261 kcal
Rasva
10,9 g
josta tyydyttynyttä
5,4 g
Hiilihydraatit
28 g
josta sokereita
1,3 g
Proteiini
11,9 g
Suola
1,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Liota hiiva 42-asteisen veden joukkoon. Sekoita loput ainekset keskenään ja lisää vesi. Vaivaa taikinaa käsin tai yleiskoneella noin 15 minuuttia, kunnes taikina ei tartu kulhon reunoihin tai käsiin. Muotoile taikinasta pallo ja kohota ilmatiiviissä astiassa huoneenlämmössä 12 tuntia.

Jaa kohotettu taikina neljään osaan. Pyöritä palat palloiksi ja kohota vielä ilmatiiviissä astiassa huoneenlämmössä tunnin verran.

Pane väärinpäin käännetty uunipelti tai pizzakivi uuniin ja kuumenna uuni 250 asteeseen.

Sekoita ranskankerma, parmesaani ja puolet emmental-mozzarellaraasteesta keskenään kulhossa. Mausta mustapippurilla. Ota noin neljäsosa kastikkeesta sivuun koristelua varten.

Pese perunat ja leikkaa oikein ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi mandoliinin avulla.

Nosta taikinapallo jauhotetulle ohuelle puiselle leikkuulaudalle. Muotoile pizza ja painele taikinassa oleva ilma keskeltä kohti reunoja. Venytä pohja soikeaksi (Ø noin 20 cm). Jätä pizzaan noin 1 cm:n paksuinen reuna. Muista käyttää tarpeeksi jauhoa pizzan alla ettei pohja tartu kiinni. Jätä pizzaan noin 1 cm:n paksuinen reuna. Muista käyttää tarpeeksi jauhoa pizzan alla ettei pohja tartu kiinni.

Levitä yhdelle pizzapohjalle kerrallaan ranskankermakastiketta ja perunaviipaleita. Ripottele neljäsosa lopusta juustoraasteesta perunoiden päälle ja viimeistele valuttamalla pinnalle oliiviöljyä.

Liu'uta pizza leikkuulaudalta suoraan kuuman uunipellin tai pizzakiven päälle.

Paista pizzaa noin 7 minuuttia.

Ota pizza uunista. Lisää päälle kylmäsavukirjolohta, kastikenokareita ja mätiä. Viimeistele versoilla. Muotoile, täytä ja paista loput pizzat samoin.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Sunnuntai kuivahiiva 4x11 g
    Hinta 1,49/kpl
    33,86/kg
  • Fazer Gluteeniton pizzajauhoseos 650g
    Hinta 5,99/kpl
    9,22/kg