SalamipizzaReseptin takana kumppani

Salamipizza

Roomalainen peltipizza eli levypizza onnistuu myös kotiuunissa. Pizzapohja täytetään mozzarellalla, salamilla ja pecorinolla. Resepti: Jukka Salminen / Slicemonger.

  • 6 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

6 annosta

Pizzapohja

Pizzakastike

    • 1prk(400 g)San Marzano kuorittuja tomaatteja (esim. Mutti)
    • 5tuoretta basilikanlehteä hienonnettuna
    • 1tlsokeria
    • 1tlkuivattua oreganoa
    • 1/2tlhienoa merisuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 1/2tlvalkosipulijauhetta

Lisäksi

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita pohjan ainekset keskenään. Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia käsin tai yleiskoneella hitaimmalla teholla. Jatka vaivaamista täydellä teholla 2-3 minuuttia, kunnes taikina ei tartu kulhon reunoihin tai käsiin. Muotoile taikinasta pallo ja kohota ilmatiiviissä astiassa huoneenlämmössä 1 tunti. Nosta taikina jääkaappiin ja jatka kohotusta 24 tuntia. Kohotusastiaksi sopii esimerkiksi suuri kannellinen kulho tai elintarvikekäyttöön sopiva muovilaatikko.
  2. Kaada tomaatit kulhoon ja survo hienoksi survimella tai tehosekoittimella. Sekoita joukkoon muut kastikkeen ainekset. Anna maustua jääkaapissa. Kastike tulee maukkaammaksi jos pidät sitä jääkaapissa noin vuorokauden ennen pizzojen paistamista
  3. Ota taikina jääkaapista huoneenlämpöön paria tuntia ennen kun aiot tehdä pizzaa.
  4. Nosta taikinapallo jauhotetulle pöydälle. Painele taikinassa oleva ilmaa ensin reunoilta ulkoreunaa kohti ja sitten keskeltä reunoille. Venytä pohja suorakulmion muotoiseksi (noin 33 cm x 40 cm). Nosta pizza oliiviöljyllä (1 rkl) voidellulle uunipellille ja venytä koko pellin levyiseksi. Jos taikina ei levity kunnolla, anna taikinan levätä pellillä vielä 30 minuuttia liinan alla ja jatka sitten venytystä.
  5. Levitä kastike pizzalle ja paista uunin alaosassa 250 asteessa noin 10 minuuttia.
  6. Ota pizza uunista ja levitä pecorinoraaste tasaisesti pohjalle. Lisää revitty mozzarella ja salamit. Valuta oliiviöljy (1 rkl) täytteiden päälle.
  7. Paista uunin yläosassa grillivastuksen alla vielä noin 2 minuuttia, kunnes juusto alkaa ruskistumaan.
  8. Ota pizza uunista ja anna jäähtyä pellillä muutama minuutti. Leikkaa pizza annospaloiksi.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Caputo Pizzeria pizzajauho 1kg 00-tyypin vehnäjauho
    Caputo Pizzeria pizzajauho 1kg 00-tyypin vehnäjauho
    2,15/kpl
  • Myllyn Paras Pizzajauho 1 kg
    Myllyn Paras Pizzajauho 1 kg
    2,09/kpl
  • Hungry Chef pizzajauho 750g
    Hungry Chef pizzajauho 750g
    4,002 kpl
    2,25/kpl3,00/kg
  • Pirkka kuivahiiva 4x11g
    Pirkka kuivahiiva 4x11g
    1,09/kpl24,77/kg
  • Sunnuntai kuivahiiva 4x11 g
    Sunnuntai kuivahiiva 4x11 g
    1,35/kpl30,68/kg
  • Sunnuntai kuivahiiva 10x11 g
    Sunnuntai kuivahiiva 10x11 g
    2,85/kpl25,91/kg
  • K-Menu kuoritut tomaatit tomaattitäysmehussa 400g/240g
    K-Menu kuoritut tomaatit tomaattitäysmehussa 400g/240g
    0,59/kpl1,47/kg
  • Mutti kuoritut tomaatit 400g
    Mutti kuoritut tomaatit 400g
    1,15/kpl2,87/kg
  • Järvikylä basilika rkk FI
    Järvikylä basilika rkk FI
    1,89/kpl
  • Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljy 500ml
    Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljy 500ml
    5,35/kpl10,70/l
  • Pirkka espanjalainen ekstra-neitsytoliiviöljy 250ml
    Pirkka espanjalainen ekstra-neitsytoliiviöljy 250ml
    2,99/kpl11,96/l
  • Pirkka ekstra neitsyt oliiviöljy 1l
    Pirkka ekstra neitsyt oliiviöljy 1l
    7,69/kpl
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    0,85/kpl
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    -12 %2,503 kpl
    Plussa-kortillaPlussa-tarjous-12 %
    0,95/kpl
  • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    1,35/kpl
  • Pirkka oregano 6g
    Pirkka oregano 6g
    0,49/kpl81,67/kpl
  • K-Menu Oregano 60g
    K-Menu Oregano 60g
    1,65/kpl27,50/kg
  • Meira oregano 5g pussi mauste
    Meira oregano 5g pussi mauste
    0,51/kpl102,00/kg
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    1,95/kpl26,00/kg
  • Sallinen Maustepippuri kokonainen 280g
    Sallinen Maustepippuri kokonainen 280g
    8,29/kpl29,61/kg
  • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    0,79/kpl29,26/kg
  • Pirkka valkosipulijauhe 34g
    Pirkka valkosipulijauhe 34g
    0,99/kpl29,12/kg
  • Meira Valkosipulijauhe 50g tlk maus
    Meira Valkosipulijauhe 50g tlk maus
    1,55/kpl31,00/kg
  • Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g
    Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g
    6,25/kpl31,25/kg
  • QuattroColli 200g Pecorino Romano D.O.P
    QuattroColli 200g Pecorino Romano D.O.P
    6,49/kpl32,45/kg
  • Pirkka mozzarella 200g/125g
    Pirkka mozzarella 200g/125g
    -22 %2,002 kpl
    Plussa-kortillaPlussa-tarjous-22 %
    1,29/kpl10,32/kg
  • Pirkka mozzarella 280g/125g laktoositon
    Pirkka mozzarella 280g/125g laktoositon
    1,49/kpl11,92/kg
  • Pirkka Parhaat Mozzarella di Bufala Campana 220g/125g vähälaktoosinen
    Pirkka Parhaat Mozzarella di Bufala Campana 220g/125g vähälaktoosinen
    2,79/kpl22,32/kg
  • Pirkka Parhaat Salame Milano ilmakuivattu kestomakkara 70g
    Pirkka Parhaat Salame Milano ilmakuivattu kestomakkara 70g
    2,09/kpl29,86/kg
  • HK Ohuen ohut Milanon salami 150g
    HK Ohuen ohut Milanon salami 150g
    -13 %4,502 kpl
    Plussa-kortillaPlussa-tarjous-13 %
    2,59/kpl17,27/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille 28 arvostelua