Napolilainen pizza
- Annosmäärä4 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
- Kananmunaton
Perinteinen napolilainen pizza onnistuu myös kotikeittiössä. Valitsetko täytteeksi tomaattia ja mozzarellaa margheritan tyyliin vai perunaa ja salviapestoa? Resepti: Jukka Salminen / Slicemonger.
- Kananmunaton
Ainekset
4 kpl
Pizzapohja
- 600 g (n. 9,2 dl) Caputo Classica 00-pizzajauhoja
- 385 g vettä
- 18 g (n. 3 tl) hienoa merisuolaa
- 1 g (n. 1/3 tl) kuivahiivaa
Pizzakastike
- 1 prk (400g) San Marzano kuorittuja tomaatteja (esim. Mutti) tai 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
- 5 tuoretta basilikanlehteä hienonnettuna
- 1 tl Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljyä
- 1 tl sokeria
- 1 tl kuivattua oreganoa
- 1/2 tl hienoa merisuolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- 1/2 tl valkosipulijauhetta
Täytteet
- 60 g Pirkka Parhaat parmesaania raastettuna
- 2 ps (200 g/125 g) Pirkka mozzarellaa
- n. 1 rkl Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljyä
- 1/2 ruukkua tuoretta basilikaa
Ravintosisältö
- Energia775 kJ / 184 kcal
- Rasva5,1 g
- josta tyydyttynyttä2,8 g
- Hiilihydraatit25,6 g
- josta sokereita1,7 g
- Proteiini8,2 g
- Suola1,3 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Sekoita pohjan ainekset keskenään. Vaivaa taikinaa käsin tai yleiskoneella noin 15 minuuttia, kunnes taikina ei tartu kulhon reunoihin tai käsiin. Muotoile taikinasta pallo ja kohota ilmatiiviissä astiassa huoneenlämmössä 12 tuntia. Kohotusastiaksi sopii esimerkiksi suuri kannellinen kulho tai elintarvikekäyttöön sopiva muovilaatikko.
- Kaada tomaatit kulhoon ja survo hienoksi survimella tai tehosekoittimella. Kuorittujen tomaattien sijaan voit käyttää myös valmista tomaattimurskaa. Seoita joukkoon muut kastikkeen ainekset. Anna maustua jääkaapissa. Kastike tulee maukkaammaksi jos pidät sitä jääkaapissa noin vuorokauden ennen pizzojen paistamista
- Jaa kohotettu taikina neljään osaan. Pyöritä palat palloiksi ja kohota vielä ilmatiiviissä astiassa huoneenlämmössä tunnin verran.
- Lämmitä uuni grillivastuksilla 250 asteeseen tai niin kuumaksi kuin mahdollista. Aseta pizzakivi tai väärin päin käännetty tyhjä uunipelti uunin ylimmälle tasolle ja lämmitä noin tunti ennen paistoa. Pizzakiven tai pellin tulee olla mahdollisimman kuuma.
- Nosta taikinapallo jauhotetulle pöydälle. Voit muotoilla ja täyttää pizzan myös ohuen puisen leikkuulaudan tai uunipellin päällä, jos käytössä ei ole pizzalapiota. Painele taikinassa oleva ilmaa keskeltä reunoille. Venytä pohja pyöreäksi (Ø noin 30 cm). Jätä pizzaan noin 1 cm:n paksuinen reuna. Muista käyttää tarpeeksi jauhoa pizzan alla ettei pohja tartu kiinni.
- Levitä yhdelle pizzapohjalle kerrallaan tomaattikastike. Esipaista pohjaa kuumassa uunissa noin 3 minuuttia.
- Ota pizza uunista. Lisää päälle parmesaani ja revitty mozzarella. Valuta pinnalle oliiviöljyä Paista vielä muutama minuutti niin, että juusto alkaa kuplia ja ruskistuu. Viimeistele basilikalla. Muotoile, täytä ja paista loput pizzat samoin.
Valitse pizzan päälle omat suosikki täytteesi! Kokeile myös herkullista salviapestopizzaa tai juustofanin suosikkia valkoista pizzaa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Caputo Pizzeria pizzajauho 1kg 00-tyypin vehnäjauhoHinta 3,59/kpl3,59/kg
- Sunnuntai kuivahiiva 4x11 gHinta 1,49/kpl33,86/kg
- Mutti San Marzano kuoritut tomaatit D.O.P. 400gHinta 2,99/kpl7,48/kg
- Pysyvästi edullinenMutti tomaattimurska 400gHinta 1,05/kpl2,63/kg
- Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljy 500mlHinta 7,25/kpl14,50/l
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- Santa Maria Oregano, pussi 4gHinta 0,75/kpl187,50/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Pirkka valkosipulijauhe 34gHinta 1,15/kpl33,82/kg
- Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g laktoositonHinta 7,29/kpl36,45/kg
- Plussa-etu −13 %Pirkka mozzarella 200g/125gPlussa-kortillaEtuhinta 4,00/3 kpl10,67/kgIlman Plussa-korttia 1,55/kpl (12,40/kg)
- Fazer Gluteeniton pizzajauhoseos 650gHinta 5,99/kpl9,22/kg
- Myllärin Gluteeniton pizzajauho 500gHinta 3,75/kpl7,50/kg
- Jozo Le Saunier de Camargue Fleur de Sel merisuola 125gHinta 3,29/kpl26,32/kg
- Jozo Le Saunier de Camargue Hieno merisuola sirotin 250gHinta 2,79/kpl11,16/kg
- Pirkka kuivahiiva 4x11gHinta 1,09/kpl24,77/kg
- Sunnuntai kuivahiiva 10x11 gHinta 3,15/kpl28,64/kg
- Mutti kokonaiset Datterini tomaatit 400gHinta 2,49/kpl6,23/kg
- K-Menu kuoritut tomaatit tomaattitäysmehussa 400g/240gHinta 0,76/kpl1,90/kg
- Petti hieno tomaattimurska 400gHinta 1,79/kpl4,48/kg
- K-Menu tomaattimurska 400gHinta 0,33/kpl0,83/kg
- Basilika rkk luomu Suomi 1lkHinta 2,99/kpl
- Järvikylä basilika rkk FIHinta 1,99/kpl
- Bertolli ekstra-neitsytoliiviöljy 200ml sprayHinta 7,25/kpl36,25/l
- Fontana oliiviöljy 250 ml Classico EVHinta 6,25/kpl25,00/l
- Pirkka sokeri 1kgHinta 1,09/kpl1,09/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Plussa-etu −20 %Meira oregano 5g pussi maustePlussa-kortillaEtuhinta 0,51/kpl102,00/kgIlman Plussa-korttia 0,64/kpl (128,00/kg)
- Meira Oregano 6g tölkki mausteHinta 1,79/kpl298,33/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Plussa-etu −20 %Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi maustePlussa-kortillaEtuhinta 0,87/kpl32,22/kgIlman Plussa-korttia 1,09/kpl (40,37/kg)
- Plussa-etu −20 %Meira valkosipulijauhe 40g pussi maustePlussa-kortillaEtuhinta 1,00/kpl25,00/kgIlman Plussa-korttia 1,25/kpl (31,25/kg)
- Santa Maria Valkosipulijauhe Luomu, purkki 46gHinta 3,15/kpl68,48/kg
- Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano juustoraaste 80gHinta 2,89/kpl36,13/kg
- Parmareggio 125g Parmigiano DOP 15kkHinta 5,69/kpl45,52/kg
- Riitan Herkku mozzarella 250gHinta 4,65/kpl18,60/kg
- Pirkka Parhaat Mozzarella Luomu 125 g PizzanpaistajatHinta 1,99/kpl15,92/kg
Voisit pitää myös näistä
- Videoyli 60 min4,7(55 arviota)
- alle 30 min4,0(53 arviota)
- Videoyli 60 min4,6(96 arviota)
- yli 60 min3,7(32 arviota)
- yli 60 min3,4(16 arviota)
- yli 60 min3,2(11 arviota)
- yli 60 min3,4(17 arviota)
- yli 60 min4,0(41 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,4 (200 arviota)
- Kaku1 vuosi sittenEi onnistu perus uunilla, pohja jää todella raa-aksi. Myös suolan määrä taikinassa aivan liikaa.
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenPizzeria, viileän raikas hanavesi sopii hyvin. Veden ei tarvitse pitkän kohotusajan vuoksi olla lämmintä.
- pizzeria1 vuosi sittenHei, minkä lämpöistä veden tulisi olla?
- Pizzakokki1 vuosi sittenKiitos tästä reseptistä! Toimii. Voinko saada apua myös pakastettujen Pirkka-pizzataikinapalleroiden käsittelyyn? Niissä on sitko niin suuri, että taikinan venyttäminen pizzapohjaksi on hermojakysyvän hankalaa. Olisiko tähän vinkkiä?
- Piu1 vuosi sittenVoiko tomaattikastikkeen pakastaa?
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenPiu, tomaattikastikkeen voi halutessaan pakastaa.
- Kathy1 vuosi sittenVoiko taikinan pakastaa?
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenKathy, parhaimmillaan taikina on heti, mutta sen voi hyvin myös pakastaa annospullina. Pullia voi esikohottaa muutaman tunnin ja sitten pakastaa esim. tiiviissä annosrasiassa, josta kohmeiset pullat voi sujauttaa pakastuspussiin. Sulata hitaasti tiiviissä rasiassa jääkaapissa ja sivele jäisten pullien pinnalle hieman vettä pinnan kuivumisen ehkäisemiseksi. Pikasulatus tiiviissä pussissa kylmässä vesihauteessa.
- 380g vettä2 vuotta sittenHaloo! 385g vettä?
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenKaukasus, reseptin mukaan valmistettava taikina on suunniteltu kohotettavaksi huoneenlämmössä. K-ruoan resepteistä löytyy myös jääkaapissa yön yli kohotettava pizzaresepti: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/yon-yli-kohotettava-pizzapohja
- Kaukasus3 vuotta sittenVoiko taikinan kohottaa jääkaapissa vaikka yön yli tai muuten vastaavan ajan?
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenTujuska, ympyräksi muotoiltu pizzapohja paistetaan tosiaan uunissa väärinpäin käännetyn pellin päällä pizzakivimäisesti. Tarkoitus ei ole käyttää leivinpaperia. Taikinaa käsitellessä kannattaa annostella riittävästi jauhoja, jotta pizzataikina ei tartu alustaan kiinni.
- Tujuska4 vuotta sittenJos käyttää uunipeltiä, niin paistetaanko pizza väärinpäin olevan pellin päällä? Entä käytetäänkö leivinpaperia?