Napolilainen pizzaReseptin takana kumppani

Napolilainen pizza

  • Annosmäärä4 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kananmunaton
Perinteinen napolilainen pizza onnistuu myös kotikeittiössä. Valitsetko täytteeksi tomaattia ja mozzarellaa margheritan tyyliin vai perunaa ja salviapestoa? Resepti: Jukka Salminen / Slicemonger.
  • Kananmunaton

Ainekset

4 kpl

Pizzapohja

600 g (n. 9,2 dl)
 
tai
385 g
 
vettä
tai
18 g (n. 3 tl)
 
hienoa merisuolaa
tai
1 g (n. 1/3 tl)
 
kuivahiivaa
tai

Pizzakastike

1 prk (400g)
 
1 prk (400 g)
 
San Marzano kuorittuja tomaatteja (esim. Mutti)
tai
tomaattimurskaa
tai
5
 
tuoretta basilikanlehteä hienonnettuna
tai
1 tl
 
tai
1 tl
 
sokeria
tai
1 tl
 
kuivattua oreganoa
tai
1/2 tl
 
hienoa merisuolaa
tai
1/2 tl
 
mustapippuria
tai
1/2 tl
 
valkosipulijauhetta
tai

Täytteet

60 g
 
tai
2 ps (200 g/125 g)
 
tai
n. 1 rkl
 
tai
1/2 ruukkua
 
tuoretta basilikaa
tai

Ravintosisältö

Energia
631 kJ / 150 kcal
Rasva
4,1 g
josta tyydyttynyttä
2,2 g
Hiilihydraatit
20,9 g
josta sokereita
1,3 g
Proteiini
6,8 g
Suola
1,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Sekoita pohjan ainekset keskenään. Vaivaa taikinaa käsin tai yleiskoneella noin 15 minuuttia, kunnes taikina ei tartu kulhon reunoihin tai käsiin. Muotoile taikinasta pallo ja kohota ilmatiiviissä astiassa huoneenlämmössä 12 tuntia. Kohotusastiaksi sopii esimerkiksi suuri kannellinen kulho tai elintarvikekäyttöön sopiva muovilaatikko.

Kaada tomaatit kulhoon ja survo hienoksi survimella tai tehosekoittimella. Kuorittujen tomaattien sijaan voit käyttää myös valmista tomaattimurskaa. Seoita joukkoon muut kastikkeen ainekset. Anna maustua jääkaapissa. Kastike tulee maukkaammaksi jos pidät sitä jääkaapissa noin vuorokauden ennen pizzojen paistamista

Jaa kohotettu taikina neljään osaan. Pyöritä palat palloiksi ja kohota vielä ilmatiiviissä astiassa huoneenlämmössä tunnin verran.

Lämmitä uuni grillivastuksilla 250 asteeseen tai niin kuumaksi kuin mahdollista. Aseta pizzakivi tai väärin päin käännetty tyhjä uunipelti uunin ylimmälle tasolle ja lämmitä noin tunti ennen paistoa. Pizzakiven tai pellin tulee olla mahdollisimman kuuma.

Nosta taikinapallo jauhotetulle pöydälle. Voit muotoilla ja täyttää pizzan myös ohuen puisen leikkuulaudan tai uunipellin päällä, jos käytössä ei ole pizzalapiota. Painele taikinassa oleva ilmaa keskeltä reunoille. Venytä pohja pyöreäksi (Ø noin 30 cm). Jätä pizzaan noin 1 cm:n paksuinen reuna. Muista käyttää tarpeeksi jauhoa pizzan alla ettei pohja tartu kiinni.

Levitä yhdelle pizzapohjalle kerrallaan tomaattikastike. Esipaista pohjaa kuumassa uunissa noin 3 minuuttia.

Ota pizza uunista. Lisää päälle parmesaani ja revitty mozzarella. Valuta pinnalle oliiviöljyä Paista vielä muutama minuutti niin, että juusto alkaa kuplia ja ruskistuu. Viimeistele basilikalla. Muotoile, täytä ja paista loput pizzat samoin.

Valitse pizzan päälle omat suosikki täytteesi! Kokeile myös herkullista salviapestopizzaa tai juustofanin suosikkia valkoista pizzaa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Caputo Pizzeria pizzajauho 1kg 00-tyypin vehnäjauho
    Hinta 3,59/kpl
    3,59/kg
  • Sunnuntai kuivahiiva 4x11 g
    Hinta 1,49/kpl
    33,86/kg
  • Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljy 500ml
    Hinta 10,35/kpl
    20,70/l
  • Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g laktoositon
    Hinta 6,99/kpl
    34,95/kg
  • Plussa-etu −10 %
    Pirkka mozzarella 200g/125g
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 4,00/3 kpl
    10,67/kg
    Ilman Plussa-korttia 1,49/kpl (11,92/kg)
  • Meira Merisuola 800g hieno Voimakas ja aromikas
    Hinta 1,35/kpl
    1,69/kg
  • Sunnuntai kuivahiiva 10x11 g
    Hinta 3,15/kpl
    28,64/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,4 (194 arviota)

  • Kaku
    1 kuukausi sitten
    Ei onnistu perus uunilla, pohja jää todella raa-aksi. Myös suolan määrä taikinassa aivan liikaa.
  • pizzeria
    3 kuukautta sitten
    Hei, minkä lämpöistä veden tulisi olla?
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 kuukautta sitten
    Pizzeria, viileän raikas hanavesi sopii hyvin. Veden ei tarvitse pitkän kohotusajan vuoksi olla lämmintä.
  • Pizzakokki
    10 kuukautta sitten
    Kiitos tästä reseptistä! Toimii. Voinko saada apua myös pakastettujen Pirkka-pizzataikinapalleroiden käsittelyyn? Niissä on sitko niin suuri, että taikinan venyttäminen pizzapohjaksi on hermojakysyvän hankalaa. Olisiko tähän vinkkiä?
  • Piu
    10 kuukautta sitten
    Voiko tomaattikastikkeen pakastaa?
  • K-Kuluttajapalvelu
    10 kuukautta sitten
    Piu, tomaattikastikkeen voi halutessaan pakastaa.
  • Kathy
    10 kuukautta sitten
    Voiko taikinan pakastaa?
  • K-Kuluttajapalvelu
    10 kuukautta sitten
    Kathy, parhaimmillaan taikina on heti, mutta sen voi hyvin myös pakastaa annospullina. Pullia voi esikohottaa muutaman tunnin ja sitten pakastaa esim. tiiviissä annosrasiassa, josta kohmeiset pullat voi sujauttaa pakastuspussiin. Sulata hitaasti tiiviissä rasiassa jääkaapissa ja sivele jäisten pullien pinnalle hieman vettä pinnan kuivumisen ehkäisemiseksi. Pikasulatus tiiviissä pussissa kylmässä vesihauteessa.
  • 380g vettä
    1 vuosi sitten
    Haloo! 385g vettä?
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Kaukasus, reseptin mukaan valmistettava taikina on suunniteltu kohotettavaksi huoneenlämmössä. K-ruoan resepteistä löytyy myös jääkaapissa yön yli kohotettava pizzaresepti: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/yon-yli-kohotettava-pizzapohja
  • Kaukasus
    2 vuotta sitten
    Voiko taikinan kohottaa jääkaapissa vaikka yön yli tai muuten vastaavan ajan?
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Tujuska, ympyräksi muotoiltu pizzapohja paistetaan tosiaan uunissa väärinpäin käännetyn pellin päällä pizzakivimäisesti. Tarkoitus ei ole käyttää leivinpaperia. Taikinaa käsitellessä kannattaa annostella riittävästi jauhoja, jotta pizzataikina ei tartu alustaan kiinni.
  • Tujuska
    3 vuotta sitten
    Jos käyttää uunipeltiä, niin paistetaanko pizza väärinpäin olevan pellin päällä? Entä käytetäänkö leivinpaperia?