Napolilainen pizzaReseptin takana kumppani

Napolilainen pizza

  • Annosmäärä4 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kananmunaton
Perinteinen napolilainen pizza onnistuu myös kotikeittiössä. Valitsetko täytteeksi tomaattia ja mozzarellaa margheritan tyyliin vai perunaa ja salviapestoa? Resepti: Jukka Salminen / Slicemonger.
  • Kananmunaton

Ainekset

4 kpl

Pizzapohja

600 g (n. 9,2 dl)
 
tai
385 g
 
vettä
tai
18 g (n. 3 tl)
 
hienoa merisuolaa
tai
1 g (n. 1/3 tl)
 
kuivahiivaa
tai

Pizzakastike

1 prk (400g)
 
1 prk (400 g)
 
San Marzano kuorittuja tomaatteja (esim. Mutti)
tai
tomaattimurskaa
tai
5
 
tuoretta basilikanlehteä hienonnettuna
tai
1 tl
 
tai
1 tl
 
sokeria
tai
1 tl
 
kuivattua oreganoa
tai
1/2 tl
 
hienoa merisuolaa
tai
1/2 tl
 
mustapippuria
tai
1/2 tl
 
valkosipulijauhetta
tai

Täytteet

60 g
 
tai
2 ps (200 g/125 g)
 
tai
n. 1 rkl
 
tai
1/2 ruukkua
 
tuoretta basilikaa
tai

Ravintosisältö

Energia
631 kJ / 150 kcal
Rasva
4,1 g
josta tyydyttynyttä
2,2 g
Hiilihydraatit
20,9 g
josta sokereita
1,3 g
Proteiini
6,8 g
Suola
1,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Sekoita pohjan ainekset keskenään. Vaivaa taikinaa käsin tai yleiskoneella noin 15 minuuttia, kunnes taikina ei tartu kulhon reunoihin tai käsiin. Muotoile taikinasta pallo ja kohota ilmatiiviissä astiassa huoneenlämmössä 12 tuntia. Kohotusastiaksi sopii esimerkiksi suuri kannellinen kulho tai elintarvikekäyttöön sopiva muovilaatikko.

Kaada tomaatit kulhoon ja survo hienoksi survimella tai tehosekoittimella. Kuorittujen tomaattien sijaan voit käyttää myös valmista tomaattimurskaa. Seoita joukkoon muut kastikkeen ainekset. Anna maustua jääkaapissa. Kastike tulee maukkaammaksi jos pidät sitä jääkaapissa noin vuorokauden ennen pizzojen paistamista

Jaa kohotettu taikina neljään osaan. Pyöritä palat palloiksi ja kohota vielä ilmatiiviissä astiassa huoneenlämmössä tunnin verran.

Lämmitä uuni grillivastuksilla 250 asteeseen tai niin kuumaksi kuin mahdollista. Aseta pizzakivi tai väärin päin käännetty tyhjä uunipelti uunin ylimmälle tasolle ja lämmitä noin tunti ennen paistoa. Pizzakiven tai pellin tulee olla mahdollisimman kuuma.

Nosta taikinapallo jauhotetulle pöydälle. Voit muotoilla ja täyttää pizzan myös ohuen puisen leikkuulaudan tai uunipellin päällä, jos käytössä ei ole pizzalapiota. Painele taikinassa oleva ilmaa keskeltä reunoille. Venytä pohja pyöreäksi (Ø noin 30 cm). Jätä pizzaan noin 1 cm:n paksuinen reuna. Muista käyttää tarpeeksi jauhoa pizzan alla ettei pohja tartu kiinni.

Levitä yhdelle pizzapohjalle kerrallaan tomaattikastike. Esipaista pohjaa kuumassa uunissa noin 3 minuuttia.

Ota pizza uunista. Lisää päälle parmesaani ja revitty mozzarella. Valuta pinnalle oliiviöljyä Paista vielä muutama minuutti niin, että juusto alkaa kuplia ja ruskistuu. Viimeistele basilikalla. Muotoile, täytä ja paista loput pizzat samoin.

Valitse pizzan päälle omat suosikki täytteesi! Kokeile myös herkullista salviapestopizzaa tai juustofanin suosikkia valkoista pizzaa.