Napolilainen pizzaReseptin takana kumppani

Napolilainen pizza

Perinteinen napolilainen pizza onnistuu myös kotikeittiössä. Valitsetko täytteeksi tomaattia ja mozzarellaa margheritan tyyliin vai perunaa ja salviapestoa? Resepti: Jukka Salminen / Slicemonger.

  • 4 kpl
  • yli 60 min

Ainekset

4 kpl

Pizzapohja

Pizzakastike

    • 1prk(400g)San Marzano kuorittuja tomaatteja (esim. Mutti)
    • tai
    • 1prk(400 g)tomaattimurskaa
    • 5tuoretta basilikanlehteä hienonnettuna
    • 1tlsokeria
    • 1tlkuivattua oreganoa
    • 1/2tlhienoa merisuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 1/2tlvalkosipulijauhetta

Täytteet

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita pohjan ainekset keskenään. Vaivaa taikinaa käsin tai yleiskoneella noin 15 minuuttia, kunnes taikina ei tartu kulhon reunoihin tai käsiin. Muotoile taikinasta pallo ja kohota ilmatiiviissä astiassa huoneenlämmössä 12 tuntia. Kohotusastiaksi sopii esimerkiksi suuri kannellinen kulho tai elintarvikekäyttöön sopiva muovilaatikko.
  2. Kaada tomaatit kulhoon ja survo hienoksi survimella tai tehosekoittimella. Kuorittujen tomaattien sijaan voit käyttää myös valmista tomaattimurskaa. Seoita joukkoon muut kastikkeen ainekset. Anna maustua jääkaapissa. Kastike tulee maukkaammaksi jos pidät sitä jääkaapissa noin vuorokauden ennen pizzojen paistamista
  3. Jaa kohotettu taikina neljään osaan. Pyöritä palat palloiksi ja kohota vielä ilmatiiviissä astiassa huoneenlämmössä tunnin verran.
  4. Lämmitä uuni grillivastuksilla 250 asteeseen tai niin kuumaksi kuin mahdollista. Aseta pizzakivi tai väärin päin käännetty tyhjä uunipelti uunin ylimmälle tasolle ja lämmitä noin tunti ennen paistoa. Pizzakiven tai pellin tulee olla mahdollisimman kuuma.
  5. Nosta taikinapallo jauhotetulle pöydälle. Voit muotoilla ja täyttää pizzan myös ohuen puisen leikkuulaudan tai uunipellin päällä, jos käytössä ei ole pizzalapiota. Painele taikinassa oleva ilmaa keskeltä reunoille. Venytä pohja pyöreäksi (Ø noin 30 cm). Jätä pizzaan noin 1 cm:n paksuinen reuna. Muista käyttää tarpeeksi jauhoa pizzan alla ettei pohja tartu kiinni.
  6. Levitä yhdelle pizzapohjalle kerrallaan tomaattikastike. Esipaista pohjaa kuumassa uunissa noin 3 minuuttia.
  7. Ota pizza uunista. Lisää päälle parmesaani ja revitty mozzarella. Valuta pinnalle oliiviöljyä Paista vielä muutama minuutti niin, että juusto alkaa kuplia ja ruskistuu. Viimeistele basilikalla. Muotoile, täytä ja paista loput pizzat samoin.

Tiesitkö että...

Valitse pizzan päälle omat suosikki täytteesi! Kokeile myös herkullista salviapestopizzaa tai juustofanin suosikkia [pizza quattro formaggiota](https://www.k-ruoka.fi/reseptit/valkoinen-pizza-eli-pizza-bianco).

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Caputo Pizzeria pizzajauho 1kg 00-tyypin vehnäjauho
    Caputo Pizzeria pizzajauho 1kg 00-tyypin vehnäjauho
    2,15/kpl
  • Myllyn Paras Pizzajauho 1 kg
    Myllyn Paras Pizzajauho 1 kg
    2,09/kpl
  • Hungry Chef pizzajauho 750g
    Hungry Chef pizzajauho 750g
    2,25/kpl3,00/kg
  • Pirkka kuivahiiva 4x11g
    Pirkka kuivahiiva 4x11g
    1,09/kpl24,77/kg
  • Sunnuntai kuivahiiva 10x11 g
    Sunnuntai kuivahiiva 10x11 g
    2,79/kpl25,36/kg
  • Sunnuntai kuivahiiva 4x11 g
    Sunnuntai kuivahiiva 4x11 g
    1,35/kpl30,68/kg
  • K-Menu kuoritut tomaatit tomaattitäysmehussa 400g/240g
    K-Menu kuoritut tomaatit tomaattitäysmehussa 400g/240g
    0,59/kpl1,48/kg
  • Mutti kuoritut tomaatit 400g
    Mutti kuoritut tomaatit 400g
    1,15/kpl2,88/kg
  • Pirkka tomaattimurska 500 g
    Pirkka tomaattimurska 500 g
    0,99/kpl1,98/kg
  • Pirkka Luomu tomaattimurska 500g
    Pirkka Luomu tomaattimurska 500g
    1,09/kpl2,18/kg
  • Pirkka chilitomaattimurska 390g
    Pirkka chilitomaattimurska 390g
    0,89/kpl2,28/kg
  • Järvikylä basilika rkk FI
    Järvikylä basilika rkk FI
    1,89/kpl
  • Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljy 500ml
    Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljy 500ml
    4,49/kpl8,98/l
  • Pirkka espanjalainen ekstra-neitsytoliiviöljy 250ml
    Pirkka espanjalainen ekstra-neitsytoliiviöljy 250ml
    2,69/kpl10,76/l
  • Pirkka Luomu ekstra-neitsytoliiviöljy 500ml
    Pirkka Luomu ekstra-neitsytoliiviöljy 500ml
    4,99/kpl9,98/l
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    0,85/kpl
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    0,99/kpl
  • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    1,35/kpl
  • Pirkka oregano 6g
    Pirkka oregano 6g
    0,49/kpl81,67/kpl
  • K-Menu Oregano 60g
    K-Menu Oregano 60g
    1,65/kpl27,50/kg
  • Meira oregano 5g pussi mauste
    Meira oregano 5g pussi mauste
    0,51/kpl102,00/kg
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    1,95/kpl26,00/kg
  • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    0,79/kpl29,26/kg
  • Meira Mustapippuri 60g kokonainen
    Meira Mustapippuri 60g kokonainen
    1,65/kpl27,50/kg
  • Pirkka valkosipulijauhe 34g
    Pirkka valkosipulijauhe 34g
    0,99/kpl29,12/kg
  • Meira valkosipulijauhe 40g pussi mauste
    Meira valkosipulijauhe 40g pussi mauste
    1,35/kpl33,75/kg
  • Meira Valkosipulijauhe 50g tlk maus
    Meira Valkosipulijauhe 50g tlk maus
    1,55/kpl31,00/kg
  • Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g
    Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g
    6,25/kpl31,25/kg
  • Parmareggio 125g Parmigiano DOP 15kk
    Parmareggio 125g Parmigiano DOP 15kk
    5,29/kpl42,32/kg
  • Zanetti Parmigiano Reggiano juusto 200g
    Zanetti Parmigiano Reggiano juusto 200g
    7,89/kpl39,45/kg
  • Pirkka mozzarella 200g/125g
    Pirkka mozzarella 200g/125g
    -22 %2,002 kpl
    PLUSSA-KORTILLAPlussa-tarjous-22 %
    1,29/kpl10,32/kg
  • Pirkka mozzarella 280g/125g laktoositon
    Pirkka mozzarella 280g/125g laktoositon
    1,49/kpl11,92/kg
  • Pirkka Parhaat Mozzarella di Bufala Campana 220g/125g vähälaktoosinen
    Pirkka Parhaat Mozzarella di Bufala Campana 220g/125g vähälaktoosinen
    2,79/kpl22,32/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille 24 arvostelua
  • Tujuska1.3.2021

    Jos käyttää uunipeltiä, niin paistetaanko pizza väärinpäin olevan pellin päällä? Entä käytetäänkö leivinpaperia?

  • K-Kuluttajapalvelu1.3.2021

    Tujuska, ympyräksi muotoiltu pizzapohja paistetaan tosiaan uunissa väärinpäin käännetyn pellin päällä pizzakivimäisesti. Tarkoitus ei ole käyttää leivinpaperia. Taikinaa käsitellessä kannattaa annostella riittävästi jauhoja, jotta pizzataikina ei tartu alustaan kiinni.