Hyppää sisältöön
Napolilainen pizzaReseptin takana kumppani

Napolilainen pizza

  • Annosmäärä4 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kananmunaton
Perinteinen napolilainen pizza onnistuu myös kotikeittiössä. Valitsetko täytteeksi tomaattia ja mozzarellaa margheritan tyyliin vai perunaa ja salviapestoa? Resepti: Jukka Salminen / Slicemonger.
  • Kananmunaton

Ainekset

4 kpl

Pizzapohja

Pizzakastike

  • 1 prk (400g) San Marzano kuorittuja tomaatteja (esim. Mutti) tai 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
  • 5 tuoretta basilikanlehteä hienonnettuna
  • 1 tl Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljyä
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 1/2 tl hienoa merisuolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1/2 tl valkosipulijauhetta

Täytteet

Ravintosisältö

  • Energia
    775 kJ / 184 kcal
  • Rasva
    5,1 g
  • josta tyydyttynyttä
    2,8 g
  • Hiilihydraatit
    25,6 g
  • josta sokereita
    1,7 g
  • Proteiini
    8,2 g
  • Suola
    1,3 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita pohjan ainekset keskenään. Vaivaa taikinaa käsin tai yleiskoneella noin 15 minuuttia, kunnes taikina ei tartu kulhon reunoihin tai käsiin. Muotoile taikinasta pallo ja kohota ilmatiiviissä astiassa huoneenlämmössä 12 tuntia. Kohotusastiaksi sopii esimerkiksi suuri kannellinen kulho tai elintarvikekäyttöön sopiva muovilaatikko.
  2. Kaada tomaatit kulhoon ja survo hienoksi survimella tai tehosekoittimella. Kuorittujen tomaattien sijaan voit käyttää myös valmista tomaattimurskaa. Seoita joukkoon muut kastikkeen ainekset. Anna maustua jääkaapissa. Kastike tulee maukkaammaksi jos pidät sitä jääkaapissa noin vuorokauden ennen pizzojen paistamista
  3. Jaa kohotettu taikina neljään osaan. Pyöritä palat palloiksi ja kohota vielä ilmatiiviissä astiassa huoneenlämmössä tunnin verran.
  4. Lämmitä uuni grillivastuksilla 250 asteeseen tai niin kuumaksi kuin mahdollista. Aseta pizzakivi tai väärin päin käännetty tyhjä uunipelti uunin ylimmälle tasolle ja lämmitä noin tunti ennen paistoa. Pizzakiven tai pellin tulee olla mahdollisimman kuuma.
  5. Nosta taikinapallo jauhotetulle pöydälle. Voit muotoilla ja täyttää pizzan myös ohuen puisen leikkuulaudan tai uunipellin päällä, jos käytössä ei ole pizzalapiota. Painele taikinassa oleva ilmaa keskeltä reunoille. Venytä pohja pyöreäksi (Ø noin 30 cm). Jätä pizzaan noin 1 cm:n paksuinen reuna. Muista käyttää tarpeeksi jauhoa pizzan alla ettei pohja tartu kiinni.
  6. Levitä yhdelle pizzapohjalle kerrallaan tomaattikastike. Esipaista pohjaa kuumassa uunissa noin 3 minuuttia.
  7. Ota pizza uunista. Lisää päälle parmesaani ja revitty mozzarella. Valuta pinnalle oliiviöljyä Paista vielä muutama minuutti niin, että juusto alkaa kuplia ja ruskistuu. Viimeistele basilikalla. Muotoile, täytä ja paista loput pizzat samoin.
Valitse pizzan päälle omat suosikki täytteesi! Kokeile myös herkullista salviapestopizzaa tai juustofanin suosikkia valkoista pizzaa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Caputo Pizzeria pizzajauho 1kg 00-tyypin vehnäjauho
    Hinta 3,59/kpl
    3,59/kg
  • Sunnuntai kuivahiiva 4x11 g
    Hinta 1,49/kpl
    33,86/kg
  • Mutti San Marzano kuoritut tomaatit D.O.P. 400g
    Hinta 2,99/kpl
    7,48/kg
  • Pysyvästi edullinen
    Mutti tomaattimurska 400g
    Hinta 1,05/kpl
    2,63/kg
  • Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljy 500ml
    Hinta 7,25/kpl
    14,50/l
  • Pysyvästi edullinen
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,25/kpl
    1,25/kg
  • Santa Maria Oregano, pussi 4g
    Hinta 0,75/kpl
    187,50/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Pirkka valkosipulijauhe 34g
    Hinta 1,15/kpl
    33,82/kg
  • Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g laktoositon
    Hinta 7,29/kpl
    36,45/kg
  • Plussa-etu −13 %
    Pirkka mozzarella 200g/125g
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 4,00/3 kpl
    10,67/kg
    Ilman Plussa-korttia 1,55/kpl (12,40/kg)
  • Fazer Gluteeniton pizzajauhoseos 650g
    Hinta 5,99/kpl
    9,22/kg
  • Myllärin Gluteeniton pizzajauho 500g
    Hinta 3,75/kpl
    7,50/kg
  • Jozo Le Saunier de Camargue Fleur de Sel merisuola 125g
    Hinta 3,29/kpl
    26,32/kg
  • Jozo Le Saunier de Camargue Hieno merisuola sirotin 250g
    Hinta 2,79/kpl
    11,16/kg
  • Pirkka kuivahiiva 4x11g
    Hinta 1,09/kpl
    24,77/kg
  • Sunnuntai kuivahiiva 10x11 g
    Hinta 3,15/kpl
    28,64/kg
  • Mutti kokonaiset Datterini tomaatit 400g
    Hinta 2,49/kpl
    6,23/kg
  • K-Menu kuoritut tomaatit tomaattitäysmehussa 400g/240g
    Hinta 0,76/kpl
    1,90/kg
  • Petti hieno tomaattimurska 400g
    Hinta 1,79/kpl
    4,48/kg
  • K-Menu tomaattimurska 400g
    Hinta 0,33/kpl
    0,83/kg
  • Basilika rkk luomu Suomi 1lk
    Hinta 2,99/kpl
  • Järvikylä basilika rkk FI
    Hinta 1,99/kpl
  • Bertolli ekstra-neitsytoliiviöljy 200ml spray
    Hinta 7,25/kpl
    36,25/l
  • Fontana oliiviöljy 250 ml Classico EV
    Hinta 6,25/kpl
    25,00/l
  • Pirkka sokeri 1kg
    Hinta 1,09/kpl
    1,09/kg
  • K-Menu sokeri 1kg
    Hinta 0,99/kpl
    0,99/kg
  • Plussa-etu −20 %
    Meira oregano 5g pussi mauste
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 0,51/kpl
    102,00/kg
    Ilman Plussa-korttia 0,64/kpl (128,00/kg)
  • Meira Oregano 6g tölkki mauste
    Hinta 1,79/kpl
    298,33/kg
  • Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22g
    Hinta 1,29/kpl
    58,64/kg
  • Plussa-etu −20 %
    Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 0,87/kpl
    32,22/kg
    Ilman Plussa-korttia 1,09/kpl (40,37/kg)
  • Plussa-etu −20 %
    Meira valkosipulijauhe 40g pussi mauste
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 1,00/kpl
    25,00/kg
    Ilman Plussa-korttia 1,25/kpl (31,25/kg)
  • Santa Maria Valkosipulijauhe Luomu, purkki 46g
    Hinta 3,15/kpl
    68,48/kg
  • Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano juustoraaste 80g
    Hinta 2,89/kpl
    36,13/kg
  • Parmareggio 125g Parmigiano DOP 15kk
    Hinta 5,69/kpl
    45,52/kg
  • Riitan Herkku mozzarella 250g
    Hinta 4,65/kpl
    18,60/kg
  • Pirkka Parhaat Mozzarella Luomu 125 g Pizzanpaistajat
    Hinta 1,99/kpl
    15,92/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,4 (200 arviota)

  • Kaku
    1 vuosi sitten
    Ei onnistu perus uunilla, pohja jää todella raa-aksi. Myös suolan määrä taikinassa aivan liikaa.
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    Pizzeria, viileän raikas hanavesi sopii hyvin. Veden ei tarvitse pitkän kohotusajan vuoksi olla lämmintä.
  • pizzeria
    1 vuosi sitten
    Hei, minkä lämpöistä veden tulisi olla?
  • Pizzakokki
    1 vuosi sitten
    Kiitos tästä reseptistä! Toimii. Voinko saada apua myös pakastettujen Pirkka-pizzataikinapalleroiden käsittelyyn? Niissä on sitko niin suuri, että taikinan venyttäminen pizzapohjaksi on hermojakysyvän hankalaa. Olisiko tähän vinkkiä?
  • Piu
    1 vuosi sitten
    Voiko tomaattikastikkeen pakastaa?
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    Piu, tomaattikastikkeen voi halutessaan pakastaa.
  • Kathy
    1 vuosi sitten
    Voiko taikinan pakastaa?
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    Kathy, parhaimmillaan taikina on heti, mutta sen voi hyvin myös pakastaa annospullina. Pullia voi esikohottaa muutaman tunnin ja sitten pakastaa esim. tiiviissä annosrasiassa, josta kohmeiset pullat voi sujauttaa pakastuspussiin. Sulata hitaasti tiiviissä rasiassa jääkaapissa ja sivele jäisten pullien pinnalle hieman vettä pinnan kuivumisen ehkäisemiseksi. Pikasulatus tiiviissä pussissa kylmässä vesihauteessa.
  • 380g vettä
    2 vuotta sitten
    Haloo! 385g vettä?
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Kaukasus, reseptin mukaan valmistettava taikina on suunniteltu kohotettavaksi huoneenlämmössä. K-ruoan resepteistä löytyy myös jääkaapissa yön yli kohotettava pizzaresepti: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/yon-yli-kohotettava-pizzapohja
  • Kaukasus
    3 vuotta sitten
    Voiko taikinan kohottaa jääkaapissa vaikka yön yli tai muuten vastaavan ajan?
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 vuotta sitten
    Tujuska, ympyräksi muotoiltu pizzapohja paistetaan tosiaan uunissa väärinpäin käännetyn pellin päällä pizzakivimäisesti. Tarkoitus ei ole käyttää leivinpaperia. Taikinaa käsitellessä kannattaa annostella riittävästi jauhoja, jotta pizzataikina ei tartu alustaan kiinni.
  • Tujuska
    4 vuotta sitten
    Jos käyttää uunipeltiä, niin paistetaanko pizza väärinpäin olevan pellin päällä? Entä käytetäänkö leivinpaperia?