Roomalainen peltipizzaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Roomalainen peltipizza

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kananmunaton
Roomalaisen peltipizzan juju on yön yli kohotettava taikina, jota valmistuksen aikana taitellaan ja kohotetaan useita kertoja, jotta pohjasta tulee kuohkea. Noin 2,80€/annos.*
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
7 dl (450 g)
 
 
tai
Tipo 00 -pizzajauhoja
tai
1 1/2 tl
 
suolaa
tai
1/2 tl
 
Pirkka kuivahiivaa
tai
3–3 1/2 dl
 
vettä
tai

Pellin voiteluun

1–2 rkl
 
tai

Täyte

1 rs (340 g)
 
tai
2 tl
 
tai
1 tl
 
basilikaa
tai
3/4 tl
 
oreganoa
tai
1 pkt (200 g)
 
tai
1 (100 g)
 
punasipuli
tai
1/2 tlk (à 390 g)
 
tai
1/4 tl
 
mustapippuria
tai
1 dl
 
1 dl
 
tai
tai
1/4 ps (à 65 g)
 
tai

Ravintosisältö

Energia
700 kJ / 168 kcal
Rasva
4,5 g
josta tyydyttynyttä
2,1 g
Hiilihydraatit
21,6 g
josta sokereita
4,2 g
Proteiini
9,3 g
Suola
0,8 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Mittaa jauhot, suola ja hiiiva kulhoon ja lisää vesi haarukalla sekoittaen. Sekoita, kunnes taikina alkaa muodostua ja kulhon pohjalla ei ole enää jauhoja. Taikinaa ei tarvitse vaivata tässä vaiheessa enempää ja se näyttää vielä keskeneräiseltä.

Peitä kulho muovikelmulla ja kohota huoneenlämmössä 30 minuuttia.

Kostuta kädet. Laita toinen käsi taikinan alle ja venytä toisella kädellä taikinaa keskeltä kohti kulhon reunaa. Taita venytetty taikina takaisin kulhon keskelle. Käännä kulhoa 90 astetta ja toista. Tee taittelukierros vielä kerran. Peitä kulho ja kohota 30 minuuttia huoneenlämmössä.

Toista taikinan taittelu vielä 2 kertaa kohottaen taikinaa 30 minuuttia käsittelyjen välillä. Peitä kulho tiiviisti ja kohota tunnin ajan.

Laita kohottamisen jälkeen taikinakulho jääkaappiin vähintään vuorokaudeksi. Ota taikina huoneenlämpöön 2 1/2 tuntia ennen leipomista.

Voitele puhdas uunipelti öljyllä. Ripottele työpöydälle jauhoja. Kumoa taikina pöydälle ja muotoile varovasti suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Painele taikinaa kevyesti jauhotetuin sormin aloittaen reunoilta ja siirtyen kohti taikinan keskiosaa.

Nosta taikina voidellulle pellille ja muotoile pellin kokoiseksi levyksi (n. 30 cm x 41 cm). Peitä liinalla ja kohota tunnin verran.

Ota broilerit huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistamista. Viipaloi broilerit ja ruskista öljyssä pannulla. Mausta basilikalla ja oreganolla. Viipaloi vuohenjuusto ja punasipuli.

Esipaista pohjaa 250 asteessa uunin alimmalla tasolla 8–10 minuuttia, kunnes pohja on kullankeltainen ja rapea.

Ota pizza uunista ja levitä pinnalle paseerattu tomaatti. Lisää broilerit, juusto ja sipuli. Rouhi pinnalle mustapippuria.

Kypsennä pizzaa uunin keskiosassa 8–9 minuuttia, kunnes täytteet saavat väriä.

Laita kypsän pizzan päälle paholaisen hilloa ja revi pinnalle rucolaa.

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 11/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka punasipuli 350g Suomi 2lk
    Hinta 1,09/kpl
    3,11/kg
  • Pirkka Parhaat keskivahva pizzajauho 00-vehnäjauho 1kg Pizzanpaistajat
    Hinta 2,59/kpl
    2,59/kg
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    Hinta 1,99/kpl
    26,53/kg
  • Pirkka Luomu oregano 10g
    Hinta 1,59/kpl
    159,00/kg
  • Pirkka basilika 8g
    Hinta 0,79/kpl
    98,75/kg
  • Pirkka kuivahiiva 4x11g
    Hinta 1,35/kpl
    30,68/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kg
    Hinta 1,75/kpl
    0,88/kg
  • Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljy 500ml
    Hinta 8,89/kpl
    17,78/l
  • Pirkka kanan ohutleike 340 g maustamaton
    Hinta 5,49/kpl
    16,15/kg
  • Pirkka Parhaat vuohenmaitojuusto Sainte Maure 200g
    Hinta 4,79/kpl
    23,95/kg
  • Pirkka paseerattu tomaatti - yrtti 390g
    Hinta 1,39/kpl
    3,56/kg
  • Naughty BRGR Chilihilloke 230g
    Hinta 3,25/kpl
    14,13/kg
  • Pirkka luomu rucola 65g
    Hinta 2,19/kpl
    33,69/kg
  • Punasipuli ulkomainen
    Hinta n. 0,28/kpl
    2,79/kg