Huoltokatko OmaPlussa-eduissa 28.5. klo 00.00–02.00. Katkon aikana edut eivät ole toiminnassa. Pahoittelemme häiriötä.
Roomalainen peltipizzaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Roomalainen peltipizza

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kananmunaton
Roomalaisen peltipizzan juju on yön yli kohotettava taikina, jota valmistuksen aikana taitellaan ja kohotetaan useita kertoja, jotta pohjasta tulee kuohkea.
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
7 dl (450 g)
 
 
tai
Tipo 00 -pizzajauhoja
tai
1 1/2 tl
 
suolaa
tai
1/2 tl
 
Pirkka kuivahiivaa
tai
3–3 1/2 dl
 
vettä
tai

Pellin voiteluun

1–2 rkl
 
tai

Täyte

1 rs (340 g)
 
tai
2 tl
 
tai
1 tl
 
basilikaa
tai
3/4 tl
 
oreganoa
tai
1 pkt (200 g)
 
tai
1 (100 g)
 
punasipuli
tai
1/2 tlk (à 390 g)
 
tai
1/4 tl
 
mustapippuria
tai
1 dl
 
1 dl
 
tai
tai
1/4 ps (à 65 g)
 
tai

Ravintosisältö

Energia
687 kJ / 164 kcal
Rasva
4,5 g
josta tyydyttynyttä
2,1 g
Hiilihydraatit
20,4 g
josta sokereita
4,2 g
Proteiini
9,6 g
Suola
0,8 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Mittaa jauhot, suola ja hiiiva kulhoon ja lisää vesi haarukalla sekoittaen. Sekoita, kunnes taikina alkaa muodostua ja kulhon pohjalla ei ole enää jauhoja. Taikinaa ei tarvitse vaivata tässä vaiheessa enempää ja se näyttää vielä keskeneräiseltä.

Peitä kulho muovikelmulla ja kohota huoneenlämmössä 30 minuuttia.

Kostuta kädet. Laita toinen käsi taikinan alle ja venytä toisella kädellä taikinaa keskeltä kohti kulhon reunaa. Taita venytetty taikina takaisin kulhon keskelle. Käännä kulhoa 90 astetta ja toista. Tee taittelukierros vielä kerran. Peitä kulho ja kohota 30 minuuttia huoneenlämmössä.

Toista taikinan taittelu vielä 2 kertaa kohottaen taikinaa 30 minuuttia käsittelyjen välillä. Peitä kulho tiiviisti ja kohota tunnin ajan.

Laita kohottamisen jälkeen taikinakulho jääkaappiin vähintään vuorokaudeksi. Ota taikina huoneenlämpöön 2 1/2 tuntia ennen leipomista.

Voitele puhdas uunipelti öljyllä. Ripottele työpöydälle jauhoja. Kumoa taikina pöydälle ja muotoile varovasti suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Painele taikinaa kevyesti jauhotetuin sormin aloittaen reunoilta ja siirtyen kohti taikinan keskiosaa.

Nosta taikina voidellulle pellille ja muotoile pellin kokoiseksi levyksi (n. 30 cm x 41 cm). Peitä liinalla ja kohota tunnin verran.

Ota broilerit huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistamista. Viipaloi broilerit ja ruskista öljyssä pannulla. Mausta basilikalla ja oreganolla. Viipaloi vuohenjuusto ja punasipuli.

Esipaista pohjaa 250 asteessa uunin alimmalla tasolla 8–10 minuuttia, kunnes pohja on kullankeltainen ja rapea.

Ota pizza uunista ja levitä pinnalle paseerattu tomaatti. Lisää broilerit, juusto ja sipuli. Rouhi pinnalle mustapippuria.

Kypsennä pizzaa uunin keskiosassa 8–9 minuuttia, kunnes täytteet saavat väriä.

Laita kypsän pizzan päälle paholaisen hilloa ja revi pinnalle rucolaa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kg
    Hinta 1,69/kpl
    0,85/kg
  • Sunnuntai kuivahiiva 4x11 g
    Hinta 1,49/kpl
    33,86/kg
  • Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljy 500ml
    Hinta 10,35/kpl
    20,70/l
  • Pirkka Grillaa kanan ohutleike 340 g maustamaton
    Hinta 4,85/kpl
    14,26/kg
  • Pirkka Parhaat vuohenmaitojuusto Sainte Maure 200g
    Hinta 4,79/kpl
    23,95/kg
  • Pirkka paseerattu tomaatti - yrtti 390g
    Hinta 1,39/kpl
    3,56/kg
  • Naughty BRGR Chilihilloke 230g
    Hinta 3,25/kpl
    14,13/kg
  • Puljonki® PAHOLAISEN HILLO® 420g purkki
    Hinta 5,69/kpl
    13,55/kg
  • Pirkka luomu rucola 65g
    Hinta 1,99/kpl
    30,62/kg
  • Sunnuntai kuivahiiva 10x11 g
    Hinta 3,15/kpl
    28,64/kg
  • Punasipuli 500g luomu Egypti/Hollanti 2 lk
    Hinta 2,95/kpl
    5,90/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,7 (17 arviota)

  • Kuusenkerkkä
    2 vuotta sitten
    Hyvä pitsa, joskin työläs. Mutta onnistuuko tosiaan reseptin mukaan noin, ettei vettä lämmitetä? Miten kuivahiivan saa kohoamaan niin? Itse en uskonut, vaan lämmitin veden ensin. 00-tyypin jauhot taitavat myös imeä vettä enemmän kuin tavalliset, sillä käytin niitä ja taikina oli kyllä vielä aika jauhoinen, kun vettä oli mennyt 3,5 dl. Taisin lopulta käyttää lähemmäs 5 dl. Näillä eväillä lopputulema oli kumminkin hyvä.
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Kuusenkerkkä, kylmäkohotettavaan taikinaan käytettävää vettä ei tarvitse lämmittää. Hidas nostatus antaa pizzataikinalle kuohkeutta ja makua. Palautteesi välittyy resepteistä vastaaville henkilöille.