Roomalainen peltipizzaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Roomalainen peltipizza

Roomalaisen peltipizzan juju on yön yli kohotettava taikina, jota valmistuksen aikana taitellaan ja kohotetaan useita kertoja, jotta pohjasta tulee kuohkea. Noin 2,80€/annos.*

Ainekset

4 annosta

Pellin voiteluun

Täyte

Valmistus

yli 60 min
  1. Mittaa jauhot, suola ja hiiiva kulhoon ja lisää vesi haarukalla sekoittaen. Sekoita, kunnes taikina alkaa muodostua ja kulhon pohjalla ei ole enää jauhoja. Taikinaa ei tarvitse vaivata tässä vaiheessa enempää ja se näyttää vielä keskeneräiseltä.
  2. Peitä kulho muovikelmulla ja kohota huoneenlämmössä 30 minuuttia.
  3. Kostuta kädet. Laita toinen käsi taikinan alle ja venytä toisella kädellä taikinaa keskeltä kohti kulhon reunaa. Taita venytetty taikina takaisin kulhon keskelle. Käännä kulhoa 90 astetta ja toista. Tee taittelukierros vielä kerran. Peitä kulho ja kohota 30 minuuttia huoneenlämmössä.
  4. Toista taikinan taittelu vielä 2 kertaa kohottaen taikinaa 30 minuuttia käsittelyjen välillä. Peitä kulho tiiviisti ja kohota tunnin ajan.
  5. Laita kohottamisen jälkeen taikinakulho jääkaappiin vähintään vuorokaudeksi. Ota taikina huoneenlämpöön 2 1/2 tuntia ennen leipomista.
  6. Voitele puhdas uunipelti öljyllä. Ripottele työpöydälle jauhoja. Kumoa taikina pöydälle ja muotoile varovasti suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Painele taikinaa kevyesti jauhotetuin sormin aloittaen reunoilta ja siirtyen kohti taikinan keskiosaa.
  7. Nosta taikina voidellulle pellille ja muotoile pellin kokoiseksi levyksi (n. 30 cm x 41 cm). Peitä liinalla ja kohota tunnin verran.
  8. Ota broilerit huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistamista. Viipaloi broilerit ja ruskista öljyssä pannulla. Mausta basilikalla ja oreganolla. Viipaloi vuohenjuusto ja punasipuli.
  9. Esipaista pohjaa 250 asteessa uunin alimmalla tasolla 8-10 minuuttia, kunnes pohja on kullankeltainen ja rapea.
  10. Ota pizza uunista ja levitä pinnalle paseerattu tomaatti. Lisää broilerit, juusto ja sipuli. Rouhi pinnalle mustapippuria.
  11. Kypsennä pizzaa uunin keskiosassa 8-9 minuuttia, kunnes täytteet saavat väriä.
  12. Laita kypsän pizzan päälle paholaisen hilloa ja revi pinnalle rucolaa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 11/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kg
    Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kg
    1,55/kpl
    0,77/kg
  • Myllyn Paras Pizzajauho 1 kg
    Myllyn Paras Pizzajauho 1 kg
    2,79/kpl
    2,79/kg
  • Hungry Chef pizzajauho 750g
    Hungry Chef pizzajauho 750g
    3,09/kpl
    4,12/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,79/kpl
    0,79/kg
  • Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    2,35/kpl
    4,70/kg
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
    0,95/kg
  • Pirkka kuivahiiva 4x11g
    Pirkka kuivahiiva 4x11g
    1,09/kpl
    24,77/kg
  • Sunnuntai kuivahiiva 4x11 g
    Sunnuntai kuivahiiva 4x11 g
    1,35/kpl
    30,68/kg
  • Sunnuntai kuivahiiva 10x11 g
    Sunnuntai kuivahiiva 10x11 g
    2,99/kpl
    27,18/kg
  • Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljy 500ml
    Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljy 500ml
    5,85/kpl
    11,70/l
  • Pirkka espanjalainen ekstra-neitsytoliiviöljy 250ml
    Pirkka espanjalainen ekstra-neitsytoliiviöljy 250ml
    3,35/kpl
    13,40/l
  • Pirkka ekstra neitsyt oliiviöljy 1l
    Pirkka ekstra neitsyt oliiviöljy 1l
    7,85/kpl
    7,85/l
  • Atria Kanan Ohut Fileeleike Naturel 480g
    Atria Kanan Ohut Fileeleike Naturel 480g
    6,49/kpl
    13,52/kg
  • Pirkka basilika 8g
    Pirkka basilika 8g
    0,79/kpl
    98,75/kpl
  • Meira Basilika 7g pussi
    Meira Basilika 7g pussi
    0,75/kpl
    107,14/kg
  • Meira Basilika 9g tölkki mauste
    Meira Basilika 9g tölkki mauste
    1,25/kpl
    138,89/kg
  • Pirkka oregano 6g
    Pirkka oregano 6g
    0,55/kpl
    91,67/kpl
  • K-Menu Oregano 60g
    K-Menu Oregano 60g
    1,69/kpl
    28,17/kg
  • Meira oregano 5g pussi mauste
    Meira oregano 5g pussi mauste
    0,63/kpl
    126,00/kg
  • Pirkka Parhaat vuohenmaitojuusto Sainte Maure 200g vähälaktoosinen
    Pirkka Parhaat vuohenmaitojuusto Sainte Maure 200g vähälaktoosinen
    4,19/kpl
    20,95/kg
  • Vuohen viinitarhuri juusto 175 g
    Vuohen viinitarhuri juusto 175 g
    7,95/kpl
    45,43/kg
  • Kolatun Juustola kuttucheddar Waldemar 150g
    Kolatun Juustola kuttucheddar Waldemar 150g
    6,55/kpl
    43,67/kg
  • Punasipuli Suomi
    Punasipuli Suomi
    0,23/kpl
    2,29/kg
  • Pirkka paseerattu tomaatti - yrtti 390g
    Pirkka paseerattu tomaatti - yrtti 390g
    1,09/kpl
    2,79/kg
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    1,99/kpl
    26,53/kg
  • Sallinen Mustapippuri kokonainen 360g
    Sallinen Mustapippuri kokonainen 360g
    9,95/kpl
    27,64/kg
  • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    0,99/kpl
    36,67/kg
  • Naughty BRGR Chilihilloke 230g
    Naughty BRGR Chilihilloke 230g
    2,85/kpl
    12,39/kg
  • Puljonki Paholaisen hillo 420g purkki
    Puljonki Paholaisen hillo 420g purkki
    5,69/kpl
    13,55/kg
  • Pirkka luomu rucola 65g
    Pirkka luomu rucola 65g
    1,99/kpl
    30,61/kg
  • Rucola 70g
    Rucola 70g
    1,59/kpl
    22,71/kg
  • Mimi's  Rucola verso 50g Suomi
    Mimi's Rucola verso 50g Suomi
    2,99/kpl
    59,80/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille16 arvostelua
  • Kuusenkerkkä13.2.2022

    Hyvä pitsa, joskin työläs. Mutta onnistuuko tosiaan reseptin mukaan noin, ettei vettä lämmitetä? Miten kuivahiivan saa kohoamaan niin? Itse en uskonut, vaan lämmitin veden ensin. 00-tyypin jauhot taitavat myös imeä vettä enemmän kuin tavalliset, sillä käytin niitä ja taikina oli kyllä vielä aika jauhoinen, kun vettä oli mennyt 3,5 dl. Taisin lopulta käyttää lähemmäs 5 dl. Näillä eväillä lopputulema oli kumminkin hyvä.

  • K-Kuluttajapalvelu13.2.2022

    Kuusenkerkkä, kylmäkohotettavaan taikinaan käytettävää vettä ei tarvitse lämmittää. Hidas nostatus antaa pizzataikinalle kuohkeutta ja makua. Palautteesi välittyy resepteistä vastaaville henkilöille.