Roomalainen peltipizza
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kananmunaton
- Kananmunaton
Ainekset
7 dl (450 g) | tai Tipo 00 -pizzajauhoja tai |
1 1/2 tl | suolaa tai |
1/2 tl | Pirkka kuivahiivaa tai |
3–3 1/2 dl | vettä tai |
Pellin voiteluun | |
---|---|
1–2 rkl | tai |
Täyte | |
1 rs (340 g) | tai |
2 tl | tai |
1 tl | basilikaa tai |
3/4 tl | oreganoa tai |
1 pkt (200 g) | tai |
1 (100 g) | punasipuli tai |
1/2 tlk (à 390 g) | tai |
1/4 tl | mustapippuria tai |
1 dl 1 dl | tai tai |
1/4 ps (à 65 g) | tai |
Ravintosisältö
Energia | 700 kJ / 168 kcal |
Rasva | 4,5 g |
josta tyydyttynyttä | 2,1 g |
Hiilihydraatit | 21,6 g |
josta sokereita | 4,2 g |
Proteiini | 9,3 g |
Suola | 0,8 g |
Valmistus
Mittaa jauhot, suola ja hiiiva kulhoon ja lisää vesi haarukalla sekoittaen. Sekoita, kunnes taikina alkaa muodostua ja kulhon pohjalla ei ole enää jauhoja. Taikinaa ei tarvitse vaivata tässä vaiheessa enempää ja se näyttää vielä keskeneräiseltä.
Peitä kulho muovikelmulla ja kohota huoneenlämmössä 30 minuuttia.
Kostuta kädet. Laita toinen käsi taikinan alle ja venytä toisella kädellä taikinaa keskeltä kohti kulhon reunaa. Taita venytetty taikina takaisin kulhon keskelle. Käännä kulhoa 90 astetta ja toista. Tee taittelukierros vielä kerran. Peitä kulho ja kohota 30 minuuttia huoneenlämmössä.
Toista taikinan taittelu vielä 2 kertaa kohottaen taikinaa 30 minuuttia käsittelyjen välillä. Peitä kulho tiiviisti ja kohota tunnin ajan.
Laita kohottamisen jälkeen taikinakulho jääkaappiin vähintään vuorokaudeksi. Ota taikina huoneenlämpöön 2 1/2 tuntia ennen leipomista.
Voitele puhdas uunipelti öljyllä. Ripottele työpöydälle jauhoja. Kumoa taikina pöydälle ja muotoile varovasti suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Painele taikinaa kevyesti jauhotetuin sormin aloittaen reunoilta ja siirtyen kohti taikinan keskiosaa.
Nosta taikina voidellulle pellille ja muotoile pellin kokoiseksi levyksi (n. 30 cm x 41 cm). Peitä liinalla ja kohota tunnin verran.
Ota broilerit huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistamista. Viipaloi broilerit ja ruskista öljyssä pannulla. Mausta basilikalla ja oreganolla. Viipaloi vuohenjuusto ja punasipuli.
Esipaista pohjaa 250 asteessa uunin alimmalla tasolla 8–10 minuuttia, kunnes pohja on kullankeltainen ja rapea.
Ota pizza uunista ja levitä pinnalle paseerattu tomaatti. Lisää broilerit, juusto ja sipuli. Rouhi pinnalle mustapippuria.
Kypsennä pizzaa uunin keskiosassa 8–9 minuuttia, kunnes täytteet saavat väriä.
Laita kypsän pizzan päälle paholaisen hilloa ja revi pinnalle rucolaa.
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 11/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka punasipuli 350g Suomi 2lkHinta 1,09/kpl3,11/kg
- Pirkka Parhaat keskivahva pizzajauho 00-vehnäjauho 1kg PizzanpaistajatHinta 2,59/kpl2,59/kg
- Pirkka mustapippuri kokonainen 75gHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Pirkka Luomu oregano 10gHinta 1,59/kpl159,00/kg
- Pirkka basilika 8gHinta 0,79/kpl98,75/kg
- Pirkka kuivahiiva 4x11gHinta 1,35/kpl30,68/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kgHinta 1,75/kpl0,88/kg
- Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljy 500mlHinta 8,89/kpl17,78/l
- Pirkka kanan ohutleike 340 g maustamatonHinta 5,49/kpl16,15/kg
- Pirkka Parhaat vuohenmaitojuusto Sainte Maure 200gHinta 4,79/kpl23,95/kg
- Pirkka paseerattu tomaatti - yrtti 390gHinta 1,39/kpl3,56/kg
- Naughty BRGR Chilihilloke 230gHinta 3,25/kpl14,13/kg
- Pirkka luomu rucola 65gHinta 2,19/kpl33,69/kg
- Punasipuli ulkomainenHinta n. 0,28/kpl2,79/kg