• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Mantelikuorrutettu puolukkatorttu

Mantelikuorrutettu puolukkatorttu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 annosta
  • 30 - 60 min
  • 320 kcal / annos (105g)

Ainekset

12 annosta

Täyte

    • 2ps(à 200 g)puolukoita sulatettuna
    • 1dlsokeria
    • 2rklperunajauhoa

Päälle

    • 2kananmunavalkuaista
    • n. 100gmantelimassaa pakastettuna

Tarjolle

Valmistus

30 - 60 min
  1. Mittaa jauhot, sokerit, leivinjauhe, huoneenlämpöinen rasva nokareina ja keltuaiset monitoimikoneen kulhoon. Anna koneen käydä, kunnes muodostuu taikina, korkeintaan 1 minuutti. Taputtele taikina jauhotetuin käsin piirakkavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja reunoille tasaiseksi kerrokseksi. Nosta pohja hetkeksi kylmään kovettumaan.
  2. Sekoita täytteen ainekset sekaisin ja lusikoi pohjan päälle. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia, kunnes puolukkatäyte on kuumaa ja pohja kypsynyt.
  3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Raasta jäinen mantelimassa. Sekoita raaste valkuaisvaahtoon. Levitä seos piirakan pinnalle.
  4. Nosta uunin lämpö 200 asteeseen. Paista torttua vielä uunin keskitasolla 5-7 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin. Anna piirakan jäähtyä. Tarjoa haaleana tai kylmänä kanelilla maustetun vaniljajäätelön kanssa.

Ravintosisältö perannos 105g100 g

  • 320 kcal1 340 kJ
  • Proteiinia6 g
  • Hiilihydraatteja36 g
  • Rasvaa17 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille