Mantelikuorrutettu puolukkatorttu
Mantelikuorrutettu puolukkatorttu sopii niin jouluun kuin sadonkorjuunkin aikaan. Tarjoa herkkutorttu kanelilla maustetun vaniljajäätelön kanssa.
12 annosta30 - 60 min320 kcal / annos (105g)
Ainekset
12 annosta
- 3dlvehnäjauhoja
- 1/2dlsokeria
- 1tlvanilliinisokeria
- 1tlleivinjauhetta
- 2kananmunan keltuaista
Täyte
- 2ps(à 200 g)puolukoita sulatettuna
- 1dlsokeria
- 2rklperunajauhoa
Päälle
- 2kananmunan valkuaista
- n. 100gmantelimassaa pakastettuna
Tarjolle
- 1tlkanelia
Valmistus
30 - 60 min- Mittaa jauhot, sokerit, leivinjauhe, huoneenlämpöinen rasva nokareina ja keltuaiset monitoimikoneen kulhoon. Anna koneen käydä, kunnes muodostuu taikina, korkeintaan 1 minuutti. Taputtele taikina jauhotetuin käsin piirakkavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja reunoille tasaiseksi kerrokseksi. Nosta pohja hetkeksi kylmään kovettumaan.
- Sekoita täytteen ainekset sekaisin ja lusikoi pohjan päälle. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia, kunnes puolukkatäyte on kuumaa ja pohja kypsynyt.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Raasta jäinen mantelimassa. Sekoita raaste valkuaisvaahtoon. Levitä seos piirakan pinnalle.
- Nosta uunin lämpö 200 asteeseen. Paista torttua vielä uunin keskitasolla 5-7 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin. Anna piirakan jäähtyä. Tarjoa haaleana tai kylmänä kanelilla maustetun vaniljajäätelön kanssa.
Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat
Ravintosisältö per annos 105g100 g
- 320 kcal1 340 kJ
- Proteiinia 6 g
- Hiilihydraatteja36 g
- Rasvaa17 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi