Lakka-kermahyytelökakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Lakka-kermahyytelökakku

  • Annosmäärä15 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Juhlava lakka-kermahyytelökakku täytetään lakkahillolla ja kermahyytelöllä, päällystetään kinuskilla ja koristellaan suklaarouheella.

    Ainekset

    15 annosta

    Kakkupohja

    4
     
    kananmunaa
    tai
    1 1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    1 1/2 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    1/2 dl
     
    perunajauhoja
    tai
    1 tl
     
    leivinjauhetta
    tai

    Täytehyytelö

    6
     
    liivatelehteä
    tai
    4 dl
     
    tai
    1 prk (200 g)
     
    Bulgarian jogurttia
    tai
    1 rkl
     
    vanilliinisokeria
    tai
    1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    1 dl
     
    lakkahilloa
    tai
    1/2 dl
     
    sitruslikööriä (esim. Cointreau)
    tai
    1/2 dl
     
    Pirkka omenatäysmehua
    tai

    Täyte ja kostutus

    2 dl
     
    lakkahilloa
    tai
    1 dl
     
    Pirkka omenatäysmehua
    tai

    Kinuskikuorrutus

    2 dl
     
    tai
    1 1/2 dl
     
    fariinisokeria
    tai

    Reunoille

    4 dl
     
    tai
    1 rkl
     
    vanilliinisokeria
    tai
    1/2 dl
     
    sokeria
    tai

    Koristeeksi

     
    tai
     
    sitruunamelissaa
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 200 kJ / 287 kcal
    Rasva
    17,3 g
    josta tyydyttynyttä
    10,3 g
    Hiilihydraatit
    28,5 g
    josta sokereita
    23,8 g
    Proteiini
    3,4 g
    Suola
    0,2 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Voitele ja korppujauhota 3 litran tasapohjainen kakkuvuoka.

    Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Sekoita vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos siivilän läpi muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada kakkutaikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys. Kumoa kakku leivinpaperille ja anna jäähtyä.

    Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Pane liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Vaahdota täytteeseen tuleva kerma. Sekoita joukkoon jogurtti, vanilliinisokeri, sokeri, lakkahillo ja likööri. Kuumenna omenatäysmehu ja sulata siihen vedestä puristetut liivatteet. Jäähdytä seosta hieman ja kaada seos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteen joukkoon. Pane täyte jääkaappiin noin 15 minuutiksi jähmettymään.

    Leikkaa pestyn kakkuvuoan pohjalle pohjan kokoinen leivinpaperi. Kakku rakennetaan vuokaan ylösalaisin. Pane päällimmäinen kakkulevy ylösalaisin vuoan pohjalle. Levitä pinnalle lakkahilloa ja puolet täytehyytelöstä. Pane päälle seuraava kerros ja täytä samoin. Paina päälle kolmas kakkulevy ja kostuta 1/2 dl:lla omenamehua. Peitä vuoka kelmulla ja pane päälle kevyt paino. Kakku saa hyytyä yön yli jääkaapissa.

    Kinuskia varten keitä kattilassa noin 5 minuuttia kermaa ja fariinisokeria, kunnes kinuski sakenaa. Siirrä kattila jäähtymään.

    Laske tiskialtaaseen kuumaa vettä ja upota kakkuvuoka reunoja myöten veteen muutamaksi sekunniksi. Irrota kakun reunat veitsellä. Kumoa kakku tarjoiluvadille kakkupaperinpäälle. Poista leivinpaperi.

    Kostuta kakun pinta 1/2 dl:lla omenatäysmehua. Kaada kakun pinnalle jäähtynyt kinuski. Vaahdota reunoille tuleva kerma ja mausta vanilliinisokerilla ja sokerilla. Pursota kermavaahto reunoille. Ripottele kinuskin pinnalle suklaarouhetta ja viimeistele kakku sitruunamelissalla.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Meira liivatelehti 20g pussi
      Hinta 1,39/kpl
      69,50/kg
    • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
      Hinta 1,39/kpl
      6,95/l
    • Fazer Taloussuklaa Crush 120g tumma suklaarouhe leivontaan ja jälkiruokiin
      Hinta 4,15/kpl
      34,58/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,6 (48 arviota)

    • kakkumaakari
      6 vuotta sitten
      Todella hyvä! Eikä liian makea.
    • K-Kuluttajapalvelu
      7 vuotta sitten
      Hei Kaspertus! Likööriä lisätään mausteeksi, se antaa täytteeseen hyvää sitruksista makua. Liköörin voi toki korvata myös alkoholittomalla vaihtoehdolla, esimerkiksi vastaavalla nestemäärällä appelsiinimehua.
    • Kaspertus
      7 vuotta sitten
      Mikä virka tuolla liköörillä on? Voiko jättää pois?