• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Lakka-kermahyytelökakku

Juhlava lakka-kermahyytelökakku täytetään lakkahillolla ja kermahyytelöllä, päällystetään kinuskilla ja koristellaan suklaarouheella.
Lakka-kermahyytelökakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 15 annosta
  • yli 60 min
  • 414 kcal / annos (150g)

Ainekset

15 annosta

Kakkupohja

    • 4kananmunaa
    • 1 1/2dlsokeria
    • 1 1/2dlvehnäjauhoja
    • 1/2dlperunajauhoja
    • 1tlleivinjauhetta

Täytehyytelö

    • 6liivatelehteä
    • 1prk(200 g)Bulgarian jogurttia
    • 1rklvanilliinisokeria
    • 1/2dlsokeria
    • 1dllakkahilloa
    • 1/2dlsitruslikööriä (esim. Cointreau)
    • 1/2dlPirkka omenatäysmehua

Täyte ja kostutus

    • 2dllakkahilloa
    • 1dlPirkka omenatäysmehua

Kinuskikuorrutus

Reunoille

Koristeeksi

    • suklaarouhetta
    • sitruunamelissaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Voitele ja korppujauhota 3 litran tasapohjainen kakkuvuoka.
  2. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Sekoita vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos siivilän läpi muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada kakkutaikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys. Kumoa kakku leivinpaperille ja anna jäähtyä.
  3. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Pane liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Vaahdota täytteeseen tuleva kerma. Sekoita joukkoon jogurtti, vanilliinisokeri, sokeri, lakkahillo ja likööri. Kuumenna omenatäysmehu ja sulata siihen vedestä puristetut liivatteet. Jäähdytä seosta hieman ja kaada seos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteen joukkoon. Pane täyte jääkaappiin noin 15 minuutiksi jähmettymään.
  4. Leikkaa pestyn kakkuvuoan pohjalle pohjan kokoinen leivinpaperi. Kakku rakennetaan vuokaan ylösalaisin. Pane päällimmäinen kakkulevy ylösalaisin vuoan pohjalle. Levitä pinnalle lakkahilloa ja puolet täytehyytelöstä. Pane päälle seuraava kerros ja täytä samoin. Paina päälle kolmas kakkulevy ja kostuta 1/2 dl:lla omenamehua. Peitä vuoka kelmulla ja pane päälle kevyt paino. Kakku saa hyytyä yön yli jääkaapissa.
  5. Kinuskia varten keitä kattilassa noin 5 minuuttia kermaa ja fariinisokeria, kunnes kinuski sakenaa. Siirrä kattila jäähtymään.
  6. Laske tiskialtaaseen kuumaa vettä ja upota kakkuvuoka reunoja myöten veteen muutamaksi sekunniksi. Irrota kakun reunat veitsellä. Kumoa kakku tarjoiluvadille kakkupaperinpäälle. Poista leivinpaperi.
  7. Kostuta kakun pinta 1/2 dl:lla omenatäysmehua. Kaada kakun pinnalle jäähtynyt kinuski. Vaahdota reunoille tuleva kerma ja mausta vanilliinisokerilla ja sokerilla. Pursota kermavaahto reunoille. Ripottele kinuskin pinnalle suklaarouhetta ja viimeistele kakku sitruunamelissalla.

Ravintosisältö perannos 150g100 g

  • 414 kcal1 730 kJ
  • Proteiinia4,4 g
  • Hiilihydraatteja39,9 g
  • Rasvaa25,8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille9
  • K-Kuluttajapalvelu15.8.2016

    Hei Kaspertus! Likööriä lisätään mausteeksi, se antaa täytteeseen hyvää sitruksista makua. Liköörin voi toki korvata myös alkoholittomalla vaihtoehdolla, esimerkiksi vastaavalla nestemäärällä appelsiinimehua.

  • Kaspertus13.8.2016

    Mikä virka tuolla liköörillä on? Voiko jättää pois?