Ranskalainen marja-raparperikakku
Tämä ranskalainen marja-raparperikakku vaatii aikaa, mutta palkitsee tekijänsä varmasti. Tämäkin resepti vain n. 0,70€/annos*.
16 annostayli 60 min175 kcal / 100 g
Ainekset
16 annosta
- 2dlsokeria
- 2kananmunaa
- 4dlvehnäjauhoja
- 1dlperunajauhoja
- 2tlvanilliinisokeria
- 1tlleivinjauhetta
Täyte
- 12dl(n. 6 vartta)tuoretta raparperia viipaleina
- 1ps(400 g)Pirkka marjasekoitusta (pakaste)
- 1dlvettä
- 2dlsokeria
- 3/4dlperunajauhoja
Pinnalle
- tomusokeria
Lisäksi
Valmistus
yli 60 min- Valmista ensin täyte jäähtymään. Viipaloi raparperit ohuiksi, noin 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Kaada kattilaan kohmeiset marjat, raparperiviipaleet, vesi ja sokeri. Ripottele joukkoon perunajauhot.
- Sekoita huolellisesti puuhaarukalla pohjaa myöten ja kuumenna. Kun seos pulpahtaa, ota kattila pois levyltä ja siirrä kylmään vesialtaaseen jäähtymään. Raparperiviipaleet saavat jäädä vielä koviksi, koska ne pehmenevät vielä uunissa.
- Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää vaahtoon munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita keskenään vehnäjauhot, perunajauhot, vanilliinisokeri ja leivinjauhe. Lisää seos sihdin läpi taikinaan. Anna taikinan levätä jääkaapissa noin 1/2 tuntia.
- Taputtele reilu puolet taikinasta jauhotetuin käsin irtopohjavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja reunoille mahdollisimman ylös seinämille. Voit käyttää myös tasapohjaista kakkuvuokaa, mutta vuoraa se leivinpaperilla.
- Kaada täyte vuokaan taikinasyvennykseen. Kauli loppu taikina jauhotetun leivinpaperin päällä vuoan kokoiseksi levyksi. Kumoa taikinalevy vuokaan kanneksi täytteen päälle.
- Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 45-50 minuuttia. Ota kakku vuoasta vasta jäähtyneenä.
- Koristele täysin jäähtyneen kakun pinta tomusokerilla. Tarjoa marja-raparperikakku vaniljajäätelön kanssa.
Katso video
Tiesitkö että...
Vinkki! Kakun täyte on mehevän pehmeä, hieman valuva. Jos haluat siitä viipaloitavan kovan, käytä täytteeseen 1 dl perunajauhoja. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2013. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit Teemat
Ravintosisältö per 100 g
- 175 kcal733 kJ
- Proteiinia 2,33 g
- Hiilihydraatteja30,7 g
- Rasvaa4,29 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Vaniljakastikkeen kera aivan ihanaa. Ja mansikoista ja raparpereista tehtynä parasta.