Ranskalainen marja-raparperikakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Ranskalainen marja-raparperikakku

  • Annosmäärä16 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Tämä ranskalainen marja-raparperikakku vaatii aikaa, mutta palkitsee tekijänsä varmasti.

    Ainekset

    16 annosta
    200 g
     
    tai
    2 dl
     
    sokeria
    tai
    2
     
    kananmunaa
    tai
    4 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    1 dl
     
    perunajauhoja
    tai
    2 tl
     
    vanilliinisokeria
    tai
    1 tl
     
    leivinjauhetta
    tai

    Täyte

    12 dl (n. 6 vartta)
     
    tuoretta raparperia viipaleina
    tai
    1 ps (400 g)
     
    tai
    1 dl
     
    vettä
    tai
    2 dl
     
    sokeria
    tai
    3/4 dl
     
    perunajauhoja
    tai

    Pinnalle

     
    tomusokeria
    tai

    Lisäksi

     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    973 kJ / 233 kcal
    Rasva
    8,7 g
    josta tyydyttynyttä
    5,5 g
    Hiilihydraatit
    35,3 g
    josta sokereita
    19,9 g
    Proteiini
    2,6 g
    Suola
    0,2 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Valmista ensin täyte jäähtymään. Viipaloi raparperit ohuiksi, noin 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Kaada kattilaan kohmeiset marjat, raparperiviipaleet, vesi ja sokeri. Ripottele joukkoon perunajauhot.

    Sekoita huolellisesti puuhaarukalla pohjaa myöten ja kuumenna. Kun seos pulpahtaa, ota kattila pois levyltä ja siirrä kylmään vesialtaaseen jäähtymään. Raparperiviipaleet saavat jäädä vielä koviksi, koska ne pehmenevät vielä uunissa.

    Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää vaahtoon munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita keskenään vehnäjauhot, perunajauhot, vanilliinisokeri ja leivinjauhe. Lisää seos sihdin läpi taikinaan. Anna taikinan levätä jääkaapissa noin 1/2 tuntia.

    Taputtele reilu puolet taikinasta jauhotetuin käsin irtopohjavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja reunoille mahdollisimman ylös seinämille. Voit käyttää myös tasapohjaista kakkuvuokaa, mutta vuoraa se leivinpaperilla.

    Kaada täyte vuokaan taikinasyvennykseen. Kauli loppu taikina jauhotetun leivinpaperin päällä vuoan kokoiseksi levyksi. Kumoa taikinalevy vuokaan kanneksi täytteen päälle.

    Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 45–50 minuuttia. Ota kakku vuoasta vasta jäähtyneenä.

    Koristele täysin jäähtyneen kakun pinta tomusokerilla. Tarjoa marja-raparperikakku vaniljajäätelön kanssa.

    Vinkki! Kakun täyte on mehevän pehmeä, hieman valuva. Jos haluat siitä viipaloitavan kovan, käytä täytteeseen 1 dl perunajauhoja.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka suomalainen voi 500g
      Hinta 3,79/kpl
      7,58/kg
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Hinta 1,49/kpl
      1,49/kg
    • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      Hinta 1,99/kpl
      1,99/kg
    • Pirkka perunajauho 500g gluteeniton
      Hinta 1,25/kpl
      2,50/kg
    • Pirkka vanilliinisokeri 100g
      Hinta 1,15/kpl
      11,50/kg
    • Dansukker Luomu tomusokeri 500g
      Hinta 2,89/kpl
      5,78/kg
    • Pirkka kermajäätelö vanilja 1L
      Hinta 1,55/kpl
      1,55/l
    • Pirkka suomalainen voi 400g
      Hinta 4,65/kpl
      11,63/kg
    • Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
      Hinta 3,49/kpl
      6,98/kg
    • Plussa-etu
      Dansukker Taloussokeri 1kg
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 2,89/2 kpl
      1,45/kg
      Ilman Plussa-korttia 1,55/kpl (1,55/kg)
    • K-Menu sokeri 1 kg
      Hinta 1,29/kpl
      1,29/kg
    • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
      Hinta 1,49/kpl
      4,28/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,69/kpl
      4,14/kg
    • Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kg
      Hinta 1,65/kpl
      1,65/kg
    • Plussa-etu −14 %
      Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 1,79/kpl
      0,90/kg
      Ilman Plussa-korttia 2,09/kpl (1,05/kg)
    • Helmi perunajauhot 500g gluteeniton
      Hinta 1,29/kpl
      2,58/kg
    • Helmi Luomu perunajauho 500g
      Hinta 2,15/kpl
      4,30/kg
    • Meira vanilliinisokeri 100g tölkki
      Hinta 1,29/kpl
      12,90/kg
    • Dr.Oetker 160g vanilliinisokeri
      Hinta 1,79/kpl
      11,19/kg
    • Meira leivinjauhe 100g tölkki
      Hinta 1,25/kpl
      12,50/kg
    • Pirkka leivinjauhe 100g
      Hinta 1,15/kpl
      11,50/kg
    • Raparperi Suomi
      Hinta n. 0,79/kpl
      4,95/kg
    • Pirkka marjasekoitus 400g pakaste
      Hinta 3,09/kpl
      7,73/kg
    • Pirkka Luomu mansikka-mustikkasekoitus 250g pakaste
      Hinta 3,09/kpl
      12,36/kg
    • Dansukker Tomusokeri 500g
      Hinta 1,75/kpl
      3,50/kg
    • Häagen-Dazs 460 ml vanilla
      Hinta 6,99/kpl
      15,20/l
    • Pappagallo Madagaskarin vaniljajäätelö 0,5 l
      Hinta 5,49/kpl
      10,98/l
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,0 (77 arviota)

    • Tsatsatsaa
      1 vuosi sitten
      Ihana alkukesän suosikkikakku. Onko kokemusta kakun pakastatamisesta? Pysyykö täytteen koostumus hyvänä sulatuksen jälkeen ja pysyykö kakku kasassa?
    • K-Kuluttajapalvelu
      1 vuosi sitten
      Tsatsatsaa, valitettavasti kakun pakastamista ei ole testattu, mutta todennäköisesti täytteen koostumus pysyy hyvänä pakastuksen jälkeenkin. Taikina on aika mureneva, mutta jos kakun saa kokonaisena pakkaseen, pitäisi sen pysyä koossa. Kakku kannattaa pakastaa omassa vuoassaan ja lämmittää hieman ennen tarjoilua.
    • Hempukka
      4 vuotta sitten
      Vaniljakastikkeen kera aivan ihanaa. Ja mansikoista ja raparpereista tehtynä parasta.