Ranskalainen marja-raparperikakku
Tämä ranskalainen marja-raparperikakku vaatii aikaa, mutta palkitsee tekijänsä varmasti. Tämäkin resepti vain n. 0,70€/annos*.
- 16 annosta
- yli 60 min
- 175 kcal / 100 g
Ainekset
16 annosta
- 2dlsokeria
- 2kananmunaa
- 4dlvehnäjauhoja
- 1dlperunajauhoja
- 2tlvanilliinisokeria
- 1tlleivinjauhetta
Täyte
- 12dl(n. 6 vartta)tuoretta raparperia viipaleina
- 1ps(400 g)Pirkka marjasekoitusta (pakaste)
- 1dlvettä
- 2dlsokeria
- 3/4dlperunajauhoja
Pinnalle
- tomusokeria
Lisäksi
Valmistus
yli 60 min- Valmista ensin täyte jäähtymään. Viipaloi raparperit ohuiksi, noin 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Kaada kattilaan kohmeiset marjat, raparperiviipaleet, vesi ja sokeri. Ripottele joukkoon perunajauhot.
- Sekoita huolellisesti puuhaarukalla pohjaa myöten ja kuumenna. Kun seos pulpahtaa, ota kattila pois levyltä ja siirrä kylmään vesialtaaseen jäähtymään. Raparperiviipaleet saavat jäädä vielä koviksi, koska ne pehmenevät vielä uunissa.
- Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää vaahtoon munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita keskenään vehnäjauhot, perunajauhot, vanilliinisokeri ja leivinjauhe. Lisää seos sihdin läpi taikinaan. Anna taikinan levätä jääkaapissa noin 1/2 tuntia.
- Taputtele reilu puolet taikinasta jauhotetuin käsin irtopohjavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja reunoille mahdollisimman ylös seinämille. Voit käyttää myös tasapohjaista kakkuvuokaa, mutta vuoraa se leivinpaperilla.
- Kaada täyte vuokaan taikinasyvennykseen. Kauli loppu taikina jauhotetun leivinpaperin päällä vuoan kokoiseksi levyksi. Kumoa taikinalevy vuokaan kanneksi täytteen päälle.
- Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 45-50 minuuttia. Ota kakku vuoasta vasta jäähtyneenä.
- Koristele täysin jäähtyneen kakun pinta tomusokerilla. Tarjoa marja-raparperikakku vaniljajäätelön kanssa.
Tiesitkö että...
Vinkki! Kakun täyte on mehevän pehmeä, hieman valuva. Jos haluat siitä viipaloitavan kovan, käytä täytteeseen 1 dl perunajauhoja. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2013. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit Teemat
Ravintosisältö per 100 g
- 175 kcal733 kJ
- Proteiinia 2,33 g
- Hiilihydraatteja30,7 g
- Rasvaa4,29 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Vaniljakastikkeen kera aivan ihanaa. Ja mansikoista ja raparpereista tehtynä parasta.