Ranskalainen marja-raparperikakku
- Annosmäärä16 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Tämä ranskalainen marja-raparperikakku vaatii aikaa, mutta palkitsee tekijänsä varmasti.
Ainekset
16 annosta
200 g | tai |
2 dl | sokeria tai |
2 | kananmunaa tai |
4 dl | vehnäjauhoja tai |
1 dl | perunajauhoja tai |
2 tl | vanilliinisokeria tai |
1 tl | leivinjauhetta tai |
Täyte | |
---|---|
12 dl (n. 6 vartta) | tuoretta raparperia viipaleina tai |
1 ps (400 g) | tai |
1 dl | vettä tai |
2 dl | sokeria tai |
3/4 dl | perunajauhoja tai |
Pinnalle | |
tomusokeria tai | |
Lisäksi | |
tai |
Ravintosisältö
Energia | 973 kJ / 233 kcal |
Rasva | 8,7 g |
josta tyydyttynyttä | 5,5 g |
Hiilihydraatit | 35,3 g |
josta sokereita | 19,9 g |
Proteiini | 2,6 g |
Suola | 0,2 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Valmista ensin täyte jäähtymään. Viipaloi raparperit ohuiksi, noin 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Kaada kattilaan kohmeiset marjat, raparperiviipaleet, vesi ja sokeri. Ripottele joukkoon perunajauhot.
Sekoita huolellisesti puuhaarukalla pohjaa myöten ja kuumenna. Kun seos pulpahtaa, ota kattila pois levyltä ja siirrä kylmään vesialtaaseen jäähtymään. Raparperiviipaleet saavat jäädä vielä koviksi, koska ne pehmenevät vielä uunissa.
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää vaahtoon munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita keskenään vehnäjauhot, perunajauhot, vanilliinisokeri ja leivinjauhe. Lisää seos sihdin läpi taikinaan. Anna taikinan levätä jääkaapissa noin 1/2 tuntia.
Taputtele reilu puolet taikinasta jauhotetuin käsin irtopohjavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja reunoille mahdollisimman ylös seinämille. Voit käyttää myös tasapohjaista kakkuvuokaa, mutta vuoraa se leivinpaperilla.
Kaada täyte vuokaan taikinasyvennykseen. Kauli loppu taikina jauhotetun leivinpaperin päällä vuoan kokoiseksi levyksi. Kumoa taikinalevy vuokaan kanneksi täytteen päälle.
Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 45–50 minuuttia. Ota kakku vuoasta vasta jäähtyneenä.
Koristele täysin jäähtyneen kakun pinta tomusokerilla. Tarjoa marja-raparperikakku vaniljajäätelön kanssa.
Vinkki! Kakun täyte on mehevän pehmeä, hieman valuva. Jos haluat siitä viipaloitavan kovan, käytä täytteeseen 1 dl perunajauhoja.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 3,85/kpl7,70/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 1,85/kpl1,85/kg
- Pirkka perunajauho 500g gluteenitonHinta 1,29/kpl2,58/kg
- Pirkka vanilliinisokeri 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Dansukker Luomu tomusokeri 500gHinta 2,79/kpl5,58/kg
- Pirkka kermajäätelö vanilja 1LHinta 1,29/kpl1,29/l
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Pysyvästi edullinenArla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 3,49/kpl6,98/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kgHinta 1,65/kpl1,65/kg
- Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kgHinta 3,39/kpl1,70/kg
- Helmi perunajauhot 500g gluteenitonHinta 1,45/kpl2,90/kg
- Helmi Luomu perunajauho 500gHinta 2,25/kpl4,50/kg
- Meira vanilliinisokeri 100g tölkkiHinta 1,29/kpl12,90/kg
- Dr.Oetker 160g vanilliinisokeriHinta 1,79/kpl11,19/kg
- Meira leivinjauhe 100g tölkkiHinta 1,25/kpl12,50/kg
- Pirkka leivinjauhe 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Pirkka marjasekoitus 400g pakasteHinta 2,99/kpl7,48/kg
- Pirkka vadelma-pensasmustikka 250g pakasteHinta 2,49/kpl9,96/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Tomusokeri 500gHinta 1,29/kpl2,58/kg
- Häagen-Dazs 460 ml vanillaHinta 6,99/kpl15,20/l
- Pappagallo Madagaskarin vaniljajäätelö 0,5 lHinta 6,25/kpl12,50/l
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,5(45 arviota)
- yli 60 min3,8(282 arviota)
- yli 60 min4,1(38 arviota)
- 30 - 60 min5,0(1 arvio)
- 30 - 60 min3,9(309 arviota)
- yli 60 min4,6(132 arviota)
- yli 60 min3,3(80 arviota)
- yli 60 min3,7(29 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (80 arviota)
- Tsatsatsaa1 vuosi sittenIhana alkukesän suosikkikakku. Onko kokemusta kakun pakastatamisesta? Pysyykö täytteen koostumus hyvänä sulatuksen jälkeen ja pysyykö kakku kasassa?
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenTsatsatsaa, valitettavasti kakun pakastamista ei ole testattu, mutta todennäköisesti täytteen koostumus pysyy hyvänä pakastuksen jälkeenkin. Taikina on aika mureneva, mutta jos kakun saa kokonaisena pakkaseen, pitäisi sen pysyä koossa. Kakku kannattaa pakastaa omassa vuoassaan ja lämmittää hieman ennen tarjoilua.
- Hempukka4 vuotta sittenVaniljakastikkeen kera aivan ihanaa. Ja mansikoista ja raparpereista tehtynä parasta.