Ranskalainen marja-raparperikakku
- Annosmäärä16 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Ainekset
200 g | tai |
2 dl | sokeria tai |
2 | kananmunaa tai |
4 dl | vehnäjauhoja tai |
1 dl | perunajauhoja tai |
2 tl | vanilliinisokeria tai |
1 tl | leivinjauhetta tai |
Täyte | |
---|---|
12 dl (n. 6 vartta) | tuoretta raparperia viipaleina tai |
1 ps (400 g) | tai |
1 dl | vettä tai |
2 dl | sokeria tai |
3/4 dl | perunajauhoja tai |
Pinnalle | |
tomusokeria tai | |
Lisäksi | |
tai |
Ravintosisältö
Energia | 973 kJ / 233 kcal |
Rasva | 8,7 g |
josta tyydyttynyttä | 5,5 g |
Hiilihydraatit | 35,3 g |
josta sokereita | 19,9 g |
Proteiini | 2,6 g |
Suola | 0,2 g |
Valmistus
Valmista ensin täyte jäähtymään. Viipaloi raparperit ohuiksi, noin 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Kaada kattilaan kohmeiset marjat, raparperiviipaleet, vesi ja sokeri. Ripottele joukkoon perunajauhot.
Sekoita huolellisesti puuhaarukalla pohjaa myöten ja kuumenna. Kun seos pulpahtaa, ota kattila pois levyltä ja siirrä kylmään vesialtaaseen jäähtymään. Raparperiviipaleet saavat jäädä vielä koviksi, koska ne pehmenevät vielä uunissa.
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää vaahtoon munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita keskenään vehnäjauhot, perunajauhot, vanilliinisokeri ja leivinjauhe. Lisää seos sihdin läpi taikinaan. Anna taikinan levätä jääkaapissa noin 1/2 tuntia.
Taputtele reilu puolet taikinasta jauhotetuin käsin irtopohjavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja reunoille mahdollisimman ylös seinämille. Voit käyttää myös tasapohjaista kakkuvuokaa, mutta vuoraa se leivinpaperilla.
Kaada täyte vuokaan taikinasyvennykseen. Kauli loppu taikina jauhotetun leivinpaperin päällä vuoan kokoiseksi levyksi. Kumoa taikinalevy vuokaan kanneksi täytteen päälle.
Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 45–50 minuuttia. Ota kakku vuoasta vasta jäähtyneenä.
Koristele täysin jäähtyneen kakun pinta tomusokerilla. Tarjoa marja-raparperikakku vaniljajäätelön kanssa.
Vinkki! Kakun täyte on mehevän pehmeä, hieman valuva. Jos haluat siitä viipaloitavan kovan, käytä täytteeseen 1 dl perunajauhoja.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 2,15/kpl2,15/kg
- Pirkka perunajauho 500g gluteenitonHinta 1,25/kpl2,50/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Pirkka vanilliinisokeri 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Dansukker Luomu tomusokeri 500gHinta 2,89/kpl5,78/kg
- Pirkka leivinjauhe 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Pirkka kermajäätelö vanilja 1LHinta 1,55/kpl1,55/l
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kgHinta 1,75/kpl0,88/kg
- Plussa-etu −18 %Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kgPlussa-kortillaEtuhinta 1,79/kpl0,90/kgIlman Plussa-korttia 2,19/kpl
- Kolmen Konstin perunajauhot 500g gluteenitonHinta 1,29/kpl2,58/kg
- Finnamyl 500g Luomu perunajauhoHinta 2,09/kpl4,18/kg
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,59/kpl1,59/kg
- K-Menu sokeri 1 kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- K-Menu Vanilliinisokeri 400gHinta 2,05/kpl5,12/kg
- Meira vanilliinisokeri 100g tölkkiHinta 1,19/kpl11,90/kg
- Dansukker Tomusokeri 500gHinta 1,65/kpl3,30/kg
- Meira leivinjauhe 100g tölkkiHinta 1,25/kpl12,50/kg
- Dr.Oetker leivinjauhe 60g luomuHinta 3,89/kpl64,83/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Pingviini jäätelö 1L Wanhan Ajan vaniljaHinta 2,49/kpl4,61/kg
- Jymy Luomujäätelö 500ml VaniljaHinta 6,55/kpl13,10/l
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,1(62 arviota)
- yli 60 min4,4(42 arviota)
- 30 - 60 min4,1(113 arviota)
- yli 60 min4,0(48 arviota)
- 30 - 60 min3,9(248 arviota)
- yli 60 min4,6(31 arviota)
- 30 - 60 min5,0(1 arvio)
- yli 60 min4,1(35 arviota)
Arvostele resepti
- Tsatsatsaa3 kuukautta sittenIhana alkukesän suosikkikakku. Onko kokemusta kakun pakastatamisesta? Pysyykö täytteen koostumus hyvänä sulatuksen jälkeen ja pysyykö kakku kasassa?
- K-Kuluttajapalvelu3 kuukautta sittenTsatsatsaa, valitettavasti kakun pakastamista ei ole testattu, mutta todennäköisesti täytteen koostumus pysyy hyvänä pakastuksen jälkeenkin. Taikina on aika mureneva, mutta jos kakun saa kokonaisena pakkaseen, pitäisi sen pysyä koossa. Kakku kannattaa pakastaa omassa vuoassaan ja lämmittää hieman ennen tarjoilua.
- Hempukka3 vuotta sittenVaniljakastikkeen kera aivan ihanaa. Ja mansikoista ja raparpereista tehtynä parasta.