Lakkajäädyke
Lakkajäädyke eli lakkaparfee on marjaisa jälkiruoka esimerkiksi joulupöytään. Jäädytä parfeeta vähintään viisi tuntia, mielellään yön yli.
10 annostayli 60 min272 kcal / 100 g
Ainekset
10 annosta
- 2kananmunaa
- 1/2dlsokeria
- 2tlk(à 2 dl)Pirkka laktoositonta vispikermaa
- 2tlvanilliinisokeria
- 1prk(400 g)lakkahilloa
- n. 1/2ps(à 220 g)Omar-makeisia
Koristeeksi ja kastikkeeksi
- lakkoja
- sokeria
Valmistus
yli 60 min- Leikkaa makeiset saksilla tai veitsellä pieniksi paloiksi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa myös kerma ja mausta se vanilliinisokerilla.
- Yhdistä vaahdot keskenään. Lisää varovasti nostellen lakkahillo ja makeispalat vaahtoon. Huuhdo kylmällä vedellä noin kahden litran rengasvuoka ja kaada jäädykeseos vuokaan. Peitä kelmulla. Jäädytä parfeeta vähintään viisi tuntia, mielellään yön yli.
- Kasta parfeevuoka kuumaan veteen ja kumoa vadille. Anna sulaa hetki jääkaapissa, jotta parfeesta tulee leikattavaa.
- Valmista lakkakastike pusertamalla lakat lusikan avulla siivilän läpi. Mausta kastike sokerilla. Tarjoa jäädyke lakkojen tai lakkakastikkeen kanssa.
Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 272 kcal1 140 kJ
- Proteiinia 2,25 g
- Hiilihydraatteja31,7 g
- Rasvaa15,2 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Erittäin hyvää 👍 Ja joulun kahvipöydässä ehdoton jälkkäri suosikki :)