• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Vadelma-salmiakkijäädykkeet

Makea vadelma ja suolainen salmiakki on herkullinen yhdistelmä. Valmista nämä raikkaan kylmät annosjäädykkeet esimerkiksi halloween-juhliin.
Vadelma-salmiakkijäädykkeet
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • yli 60 min
  • 160 kcal / annos (70g)

Ainekset

8 annosta
    • 1ps(200 g)Pirkka vadelmia (pakaste)
    • 2rklsokeria
    • 1rklvettä
    • 2dlvispikermaa
    • 2kananmunaa
    • 1/2dlsokeria
    • n. 1/2dl(50 g)turkinpippurirouhetta

Koristeluun

    • lakritsikastiketta

Lisäksi

    • Pirkka amerikanmuffinivuokia

Valmistus

yli 60 min
  1. Mittaa kattilaan vadelmat, sokeri ja vesi. Kuumenna sekoittaen, kunnes marjat sulavat, kiehuvat ja soseutuvat. Keitä miedolla lämmöllä pari minuuttia. Jäähdytä esimerkiksi kylmävesihauteessa.
  2. Vaahdota kerma. Pese ja kuivaa vatkaimet. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon hyvin jäähtynyt vadelmasose ja turkinpippurirouhe. Lisää lopuksi kermavaahto kevyesti sekoittaen.
  3. Annostele jäädykeseos muffinivuokiin tai vähintään litran kakkuvuokaan. Täytä vuoat reunoja myöten. Peitä kevyesti kelmulla ja nosta esimerkiksi tarjottimella pakastimeen. Anna jäätyä 4-5 tuntia tai yön yli.
  4. Irrota jäädykkeet vuoista ja kumoa tarjoiluvadille tai jälkiruokalautasille.
  5. Valuta halutessasi hiukan lakritsikastiketta jäädykkeiden pinnalle. Somista mintunoksalla.

Ravintosisältö perannos 70g100 g

  • 160 kcal670 kJ
  • Proteiinia3 g
  • Hiilihydraatteja13 g
  • Rasvaa10 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille