Lämmin kaalisalaatti ja possupihvit
Lämmin kaalisalaatti ja possupihvit yhdistelee porsaan sisäfileetä, valkokaalia ja punaista chiliä. Grillaa possuviipaleet parilalla tai paista pannulla.
5 annosta30 - 60 min365 kcal / annos (360g)
Ainekset
5 annosta
- 1pkt(600 g)Pirkka porsaan sisäfileetä, marinoimaton
- 1-2rklrypsiöljyä
- 1/2tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
- n. 3/4kgvalkokaalia
- 2-3(n. 200 g)porkkanaa
- 1(n. 200 g)omena (Golden Delicious)
- 1rklinkivääritahnaa
- 2rklrypsiöljyä
- 2rklseesamiöljyä
- 2rklsitruunanmehua
- 1tlsuolaa
- 1dlomenamehua
- 1ruukkukorianteria hienonnettuna
Valmistus
30 - 60 min- Ota porsaanfilee huoneenlämpöön noin 1/2 tunria ennen kypsentämistä. Leikkaa filee noin 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.
- Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi monitoimikoneella tai juustohöylällä. Raasta porkkana karkeaksi raasteeksi, samoin sipulit ja omena. Hienonna sipulin varret ja halkaistu chilipalko, josta on poistettu siemenet.
- Kiehauta kattilassa tai isossa paistokasarissa hienonnettu chili ja inkivääritahna rypsi- seesamiöljyssä. Lisää joukkoon sipuli -, porkkana- ja omenaraasteet sekä hetken haudutuksen jälkeen kaalisuikaleet ja omenamehu. Mausta sitruunanmehulla ja suolalla. Hauduta kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes kaali alkaa pehmetä. Sekoita kaalin joukkoon runsaasti hienonnettua korianteria.
- Grillaa possuviipaleet parilalla tai paista pannulla tilkassa öljyä. Mausta possupihvit suolalla ja pippurilla. Tarjoa kaalilisäke possupihvien kanssa.
Kategoriat
Ruokalajit Pääraaka-aineet Sesongit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 360g100 g
- 365 kcal1 530 kJ
- Proteiinia 28 g
- Hiilihydraatteja13 g
- Rasvaa22 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi