• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kaali-lammasjauhelihakeitto

Kaalista ja lampaanjauhelihasta hautuu liedellä helposti lämmin ja maistuva ateria. Tarjoa keitto leivän kanssa.
Kaali-lammasjauhelihakeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • 30 - 60 min
  • 31,9 kcal / 100 g

Ainekset

5 annosta
    • 1/2rklöljyä
    • 800gvalkokaalia
    • 1iso (150 g)sipuli
    • 1-2valkosipulinkynttä
    • 2-3(200 g)porkkanaa
    • 1lvettä
    • 2tlsuolaa
    • 10maustepippuria
    • 2laakerinlehteä
    • 2tlProvencen yrttisekoitusta

Pinnalle

    • persiljaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sulata jauheliha.
  2. Suikaloi kaali. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja viipaloi porkkanat.
  3. Ruskista jauheliha isossa kattilassa. Lisää joukkoon sipuli, valkosipuli ja porkkanat.
  4. Kaada vesi kattilaan ja kiehauta. Mausta suolalla, pippureilla ja laakerinlehdillä. Sekoita joukkoon kaalisuikaleet.
  5. Anna kiehua kannen alla 20-30 minuuttia, kunnes kaali on kypsää.
  6. Mausta lopuksi yrttiseoksella ja tarkista maku. Tarjoa lisäksi maalaisleipää.

Ravintosisältö per 100 g

  • 31,9 kcal133 kJ
  • Proteiinia2,76 g
  • Hiilihydraatteja2,07 g
  • Rasvaa1,53 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1