Hyppää sisältöön
Minttuinen kaali-lammaspata Testattu K-Ruoka koekeittiössä
Arkiston aarre

Minttuinen kaali-lammaspata

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Minttuinen kaali-lammaspata valmistuu näppärästi lampaan jauhelihasta.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
  • 1 kg valkokaalia
  • 2 (200 g) sipulia
  • 2–3 (200 g) porkkanaa
  • 250 g karitsan jauhelihaa
  • 1/2 dl Pirkka puuroriisiä
  • n. 3 dl vettä
  • n. 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 2 rkl siirappia
  • 2 tl meiramia
  • 1/2 tl minttua

Lisäksi

Ravintosisältö

  • Energia
    251 kJ / 60 kcal
  • Rasva
    1,9 g
  • josta tyydyttynyttä
    0,8 g
  • Hiilihydraatit
    6,5 g
  • josta sokereita
    4,8 g
  • Proteiini
    3,1 g
  • Suola
    0,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Suikaloi kaali. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori porkkanat ja viipaloi ne.
  2. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan isossa kattilassa. Lisää joukkoon sipulit, porkkanat ja riisi. Sekoittele hetki.
  3. Lisää kaalisuikaleet, vesi, suola ja mustapippuri. Kypsennä kannen alla noin 30 minuuttia, välillä sekoittaen.
  4. Mausta lopuksi siirapilla, meiramilla ja mintulla. Tarjoa kaali-lammaspata puolukkasurvoksen kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,2 (6 arviota)