• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Lämmin pullavanukas

Lämmin pullavanukas
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • 30 - 60 min
  • 475 kcal / annos (255g)

Ainekset

6 annosta
    • 5dlPirkka kevytmaitoa
    • 3kananmunaa
    • 1/2dlsokeria
    • 1pkt(350 g)raparperisosetta
    • 200gvadelmia (pakaste tai tuore)

Koristeeksi

    • raesokeria

Lisäksi

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuutioi pullapitko. Sekoita keskenään maito, munat ja sokeri. Aseta irtopohjavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle leivinpaperi.
  2. Levitä vuoan pohjalle kerros pullakuutioita. Sekoita keskenään raparperisose ja marjat. Levitä seos kerrokseksi pullakuutioiden päälle. Ripottele pinnalle loput pullakuutiot. Kaada päälle muna-maito-sokeriseos ja ripottele pinnalle raesokeri.
  3. Kypsennä 200 asteisen uunin alatasolla 35-40 minuuttia. Jos pullavanukkaan pinta tummuu liikaa peitä se leivinpaperilla. Anna vanukkaan jäähtyä hieman ennen kuin irroitat vuoasta.
  4. Tarjoa lämpimänä jäätelön, kermavaahdon tai vaahtoutuvan vaniljakastikkeen kanssa. Retkelle pullavanukkaan voi ottaa mukaan vuoassaan.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 255g100 g

  • 475 kcal1 990 kJ
  • Proteiinia14 g
  • Hiilihydraatteja78 g
  • Rasvaa11 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille