• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Pullafanin mustikkapiirakka

Ihana mustikkatäyte voidaan piilottaa myös pullataikinan sisään. Tämä mustikkapiirakka on kuin yksi suuri mustikkapulla.
Pullafanin mustikkapiirakka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 20 viipaletta
  • yli 60 min
  • 240 kcal / 100 g

Ainekset

20 viipaletta

Pullataikina

Mustikkatäyte

    • 8dl(400 g)mustikoita
    • 3dlhillosokeria

Voitelu ja koristelu

    • kananmuna
    • raesokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Lämmitä maito hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi eli noin 42-asteiseksi. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja lisää jauhoseos maidon joukkoon. Lisää sokeri, suola, kardemumma, muna ja osa vehnäjauhoista. Sekoita joukkoon pehmeä rasva ja alusta loput vehnäjauhot. Taikina saa olla pehmeää ja kimmoisaa. Peitä taikinakulho liinalla ja kohota lämpimässä paikassa noin 1/2 tuntia.
  2. Kiinnitä irtopohjavuoan (halkaisija 26 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Sekoita mustikoiden joukkoon hillosokeri. Jos käytät pakastemustikoita, ne saavat olla juuri ja juuri sulaneita.
  3. Kumoa pullataikina jauhotetulle pöydälle ja jaa taikina kolmeen osaan. Kauli pohjaksi ja kanneksi tulevat taikinat noin 30 cm halkaisijaltaan oleviksi pyöreiksi levyiksi. Nosta taikina kaulimen avulla vuokaan ja painele sormin vuoan reunoille noin 3 cm:n korkeudelle. Kaada vuokaan mustikkaseos. Nosta päälle taikinakansi. Painele pohja ja kansi haarukan avulla yhteen.
  4. Pyörittele loppu taikina sormen paksuiseksi tangoksi. Asettele taikinasäikeet ristikoksi piirakan päälle. Voitele munalla ja pistele pintaan haarukalla muutamia ilmareikiä. Koristele raesokerilla.
  5. Kypsennä 175-asteisen uunin alimmalla tasolla aluksi 30 minuuttia. Pane vuoan päälle leivinpaperi, jottei mustikkapiirakka tummu liikaa. Jatka paistamista vielä 10 minuuttia.

Tiesitkö että...

Vinkki! Jos käytät tuoreita mustikoita, vähennä hieman sokerin määrää.

Ravintosisältö per 100 g

  • 240 kcal1 000 kJ
  • Proteiinia3,83 g
  • Hiilihydraatteja41,4 g
  • Rasvaa6,12 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille2