• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Palsternakka-omenavuoka

Palsternakka-omenavuoka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

8 annosta
    • 2(550 g)isoa palsternakkaa
    • 2omenaa (esim. Jonagold)
    • 2-3punasipulia
    • tilkkaöljyä

Mausteöljy

    • 4rklöljyä
    • 1tlsuolaa
    • 1tltimjamia
    • 1tlmustapippuria

Valeluun

    • 1rklsiirappia +
    • 1dlkiehuvaa vettä

Koristeeksi

    • tuoretta timjamia

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuori palsternakat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Pese omenat, poista siemenkodat omenaporalla ja leikkaa omenat ohuiksi renkaiksi. Kuori punasipulit ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
  2. Sekoita mausteöljyn ainekset isossa kulhossa. Kaada kulhoon palsternakka- ja omenaviipaleet. Kääntele viipaleita varovasti niin, että ne maustuvat tasaisesti.
  3. Voitele laakea uunivuoka öljyllä. Lado palsternakka-, sipuli- ja omenaviipaleet vuokaan limittäin. Kaada pintaan loppu mausteöljy.
  4. Kypsennä 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Valele ainekset kuumalla siirappivedellä. Jatka kypsentämistä 15-25 minuuttia, kunnes palsternakkaviipaleet ovat pehmeitä. Koristele tuoreella timjamilla. Tarjoa kinkun lisäkkeenä.

Ravintosisältö perannos 105g100 g

  • 125 kcal523 kJ
  • Proteiinia1 g
  • Hiilihydraatteja11 g
  • Rasvaa9 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille