Lanttu-jauhelihalaatikko
Klassinen peruna-jauhelihavuoka onnistuu hyvin myös lanttusoseesta. Tämä lanttulaatikko ei maistu joululta. Noin 2,00€/annos.
6 annostayli 60 min
Ainekset
6 annosta
Lanttusose
- 2pkt(à 500 g)Pirkka lanttusosetta
- 1tlk(2 dl)Pirkka laktoositonta ruokakermaa (15 %)
- 1kananmuna
- 1tltimjamia
- 3/4tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
Jauhelihakastike
- 1rs(400 g)Pirkka naudan jauhelihaa (10 %)
- 1(100 g)sipuli
- 1(75 g)porkkana
- 1tlsuolaa
- 1tlk(390 g)Pirkka valkosipulitomaattimurskaa
- 1tlkuivattua timjamia
Pinnalle
Valmistus
yli 60 min- Valmista jauhelihakastike: Kuori ja hienonna sipuli. Raasta kuorittu porkkana karkeaksi raasteeksi.
- Ruskista jauheliha omassa rasvassaan ja lisää sipulit sekä porkkanat pannulle kuullottumaan.
- Kaada joukkoon tomaattimurska. Mausta timjamilla ja suolalla. Lisää tomaattisose ja hauduta kastiketta muutama minuutti.
- Sekoita kulhossa lanttusose, ruokakerma, kananmuna ja mausteet.
- Levitä jauhelihakastike vuoan pohjalle. Levitä kastikkeen päälle lanttusose ja ripottele pinnalle juustoraaste.
- Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia tai kunnes juusto on saanut hieman väriä.
Katso video
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit tehdä lanttu-jauhelihalaatikon myös tähteeksi jääneestä lanttulaatikosta. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 11/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Kommentoi
Tein itse lanttusoseen, liiankin hyvää...
Saman tapaiset kokemukset kuin Tepallakin. Arvelen, että itse soseessa voi olla eroja. Omani, peruna- ja lanttusose olivat varsin "vetistä" jo raaka-aineena. Resepti kiva.
Maukasta tuli, mutta lanttusoseosio jäi hyvin löysäksi vaikka laitoin 2 kananmunaa ja annoin olla uunissa 45 minuuttia.
Tepa, ikävä kuulla, että laatikko jäi löysäksi. Resepti on testattu ohjeen mukaan K-Koekeittiöllä.
Maukas, helppotekoinen