• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Lanttu-jauhelihalaatikkoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Lanttu-jauhelihalaatikko

Klassinen peruna-jauhelihavuoka onnistuu hyvin myös lanttusoseesta. Tämä lanttulaatikko ei maistu joululta. Noin 2,00€/annos.

  • 6 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

6 annosta

Lanttusose

Jauhelihakastike

Pinnalle

Valmistus

yli 60 min
  1. Valmista jauhelihakastike: Kuori ja hienonna sipuli. Raasta kuorittu porkkana karkeaksi raasteeksi.
  2. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan ja lisää sipulit sekä porkkanat pannulle kuullottumaan.
  3. Kaada joukkoon tomaattimurska. Mausta timjamilla ja suolalla. Lisää tomaattisose ja hauduta kastiketta muutama minuutti.
  4. Sekoita kulhossa lanttusose, ruokakerma, kananmuna ja mausteet.
  5. Levitä jauhelihakastike vuoan pohjalle. Levitä kastikkeen päälle lanttusose ja ripottele pinnalle juustoraaste.
  6. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia tai kunnes juusto on saanut hieman väriä.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit tehdä lanttu-jauhelihalaatikon myös tähteeksi jääneestä lanttulaatikosta. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 11/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 57 arvostelua
  • Anne8.1.2018

    Tein itse lanttusoseen, liiankin hyvää...

  • Ulla31.12.2017

    Saman tapaiset kokemukset kuin Tepallakin. Arvelen, että itse soseessa voi olla eroja. Omani, peruna- ja lanttusose olivat varsin "vetistä" jo raaka-aineena. Resepti kiva.

  • Tepa20.12.2017

    Maukasta tuli, mutta lanttusoseosio jäi hyvin löysäksi vaikka laitoin 2 kananmunaa ja annoin olla uunissa 45 minuuttia.

  • K-Kuluttajapalvelu20.12.2017

    Tepa, ikävä kuulla, että laatikko jäi löysäksi. Resepti on testattu ohjeen mukaan K-Koekeittiöllä.

  • Anita17.12.2017

    Maukas, helppotekoinen