Nikkarin vuoka
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
Nikkarin vuokaan sopivat edelliseltä päivältä ylijääneet keitetyt perunat. Ruokaisuutta tuo lenkkimakkara. Nikkarin vuoka on klassikko jo syntyessään!
- Gluteeniton
Ainekset
6 annosta
5–6 (800 g) | keitettyä perunaa tai |
2 (240 g) | keskikokoista sipulia tai |
4 (500 g) | tomaattia tai |
1 pkt (580 g) | HK Sininen lenkkimakkaraa tai |
1 tlk (2 dl) | tai |
2 | kananmunaa tai |
1 tl | suolaa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
1 ps (150 g) | tai |
Ravintosisältö
Energia | 620 kJ / 148 kcal |
Rasva | 8 g |
Hiilihydraatit | 10 g |
Proteiini | 6 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Kuori ja viipaloi perunat sekä sipulit. Viipaloi myös tomaatit ja kuorittu lenkkimakkara.
Lado ainekset voideltuun uunivuokaan (noin 35x24 cm) limittäin.
Sekoita kerman joukkoon munat ja mausteet. Valuta seos vuokaan ja ripottele pinnalle juustoraaste.
Paista 200 asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,7(36 arviota)
- yli 60 min4,4(80 arviota)
- 30 - 60 min3,7(20 arviota)
- yli 60 min3,8(34 arviota)
- yli 60 min3,8(67 arviota)
- yli 60 min4,1(35 arviota)
- 30 - 60 min3,1(65 arviota)
- yli 60 min3,0(3 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,4 (323 arviota)
- Eidu23 päivää sittenTehtiin ekaa kertaa tätä ja wau. Me laitettiin Perniön paistinmakkaraa sekä vuoan pohjalle luumutomaatteja kokonaisena ja oli muuten maukasta.
- Selleri1 kuukausi sittenMakkarat kannattaa käyttää pannulla, nii ei maistu höyrymakkaralle.kananmuna on mielestäni turha.muuten kätevä ruoka varsinkin jos on jäänyt keitettyjä perunoita yli edelliseltä päivältä
- Meänkeittiössä2 kuukautta sittenTämä on oikein hyvä, kunhan vaan jättää kananmunat pois, ne ovat täydellisen turhia ja tekevät koostumuksesta inhottavan. Voi tehdä myös pakasteperunaviipaleista, mut ne kannattaa sulattaa ensin, koska kutistuvat kovasti sulaessaan. Tavallisen sipulin tilalle valkosipulia. Olen tehnyt tätä myös seitifileistä ja hyvää on sekin. Mutta EI sitä kananmunaa 👍
- Raikka511 vuosi sittenAina Hodarin voittaa ! Vaihtaisin kyllä HK:n sinisen Herrainlenkkiin. Sipulinkin vois freesata ! Kerman sijasta käy hyvin myös maito ! En laittaisi tomaattia.
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenAllerginen, kiitos huomiostasi, pahoittelut ettei resepti ole ollut sopiva. Ilmoitan virheellisestä merkinnästä reseptin tekijöille ja korjaamme vian mahdollisimman pian.
- Allerginen2 vuotta sittenEi ole kananmunaton, vaikka merkitty...
- Nam3 vuotta sittenTosi hyvää, nam!! 😍
- Tyllerö3 vuotta sittenHyvä ja helppo resepti. Tuo mukavasti vaihtelua arkiruokailuun. Kannattaa kokeilla!
- MakkeeZ3 vuotta sittenHyvää on
- Voi ällötys3 vuotta sittenHuono resepti! Kermasta ja juustokuorrutteesta johtuen makkarat maistuivat vain 'lämmitetyltä' höyrylenkiltä 👎 En suosittele. Hyvää ja halpaa ei saa edullisesti. Ikinä, missään!