Nikkarin vuokaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Nikkarin vuoka

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Gluteeniton
Nikkarin vuokaan sopivat edelliseltä päivältä ylijääneet keitetyt perunat. Ruokaisuutta tuo lenkkimakkara. Nikkarin vuoka on klassikko jo syntyessään!
  • Gluteeniton

Ainekset

6 annosta
5–6 (800 g)
 
keitettyä perunaa
tai
2 (240 g)
 
keskikokoista sipulia
tai
4 (500 g)
 
tomaattia
tai
1 pkt (580 g)
 
HK Sininen lenkkimakkaraa
tai
1 tlk (2 dl)
 
tai
2
 
kananmunaa
tai
1 tl
 
suolaa
tai
1/2 tl
 
mustapippuria
tai
1 ps (150 g)
 
tai

Ravintosisältö

Energia
619 kJ / 148 kcal
Rasva
8,3 g
josta tyydyttynyttä
4 g
Hiilihydraatit
10,1 g
josta sokereita
2,2 g
Proteiini
6,4 g
Suola
1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Kuori ja viipaloi perunat sekä sipulit. Viipaloi myös tomaatit ja kuorittu lenkkimakkara.

Lado ainekset voideltuun uunivuokaan (noin 35x24 cm) limittäin.

Sekoita kerman joukkoon munat ja mausteet. Valuta seos vuokaan ja ripottele pinnalle juustoraaste.

Paista 200 asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • PIRKKA Annabelle peruna 1kg Suomi
    Hinta 1,49/kpl
    1,49/kg
  • Pirkka laktoositon ruokakerma 15% 2 dl
    Hinta 0,49/kpl
    2,45/l
  • Plussa-etu −12 %
    Pirkka emmental-mozzarella juustoraaste 150g vähälaktoosinen
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 4,00/2 kpl
    13,33/kg
    Ilman Plussa-korttia 2,29/kpl (15,27/kg)
  • Muumi yleisperuna 1 kg
    Hinta 1,39/kpl
    1,39/kg
  • K-Menu sipuli 500g Suomi 2lk
    Hinta 0,79/kpl
    1,58/kg
  • Sipuli 500g luomu NL/EG 2 lk
    Hinta 1,89/kpl
    3,78/kg
  • Tomaatti San Marzano 350g Suomi 1lk
    Hinta 4,49/kpl
    12,83/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,5 (370 arviota)

  • Kotikokki
    2 kuukautta sitten
    Hyvä resepti , mutta seuraavalla kerralla pitää mausteita laittaa enemmän👍
  • Anele
    6 kuukautta sitten
    Erittäin hyvä😋
  • Eidu
    1 vuosi sitten
    Tehtiin ekaa kertaa tätä ja wau. Me laitettiin Perniön paistinmakkaraa sekä vuoan pohjalle luumutomaatteja kokonaisena ja oli muuten maukasta.
  • Selleri
    1 vuosi sitten
    Makkarat kannattaa käyttää pannulla, nii ei maistu höyrymakkaralle.kananmuna on mielestäni turha.muuten kätevä ruoka varsinkin jos on jäänyt keitettyjä perunoita yli edelliseltä päivältä
  • Meänkeittiössä
    1 vuosi sitten
    Tämä on oikein hyvä, kunhan vaan jättää kananmunat pois, ne ovat täydellisen turhia ja tekevät koostumuksesta inhottavan. Voi tehdä myös pakasteperunaviipaleista, mut ne kannattaa sulattaa ensin, koska kutistuvat kovasti sulaessaan. Tavallisen sipulin tilalle valkosipulia. Olen tehnyt tätä myös seitifileistä ja hyvää on sekin. Mutta EI sitä kananmunaa 👍
  • Raikka51
    2 vuotta sitten
    Aina Hodarin voittaa ! Vaihtaisin kyllä HK:n sinisen Herrainlenkkiin. Sipulinkin vois freesata ! Kerman sijasta käy hyvin myös maito ! En laittaisi tomaattia.
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 vuotta sitten
    Allerginen, kiitos huomiostasi, pahoittelut ettei resepti ole ollut sopiva. Ilmoitan virheellisestä merkinnästä reseptin tekijöille ja korjaamme vian mahdollisimman pian.
  • Nam
    4 vuotta sitten
    Tosi hyvää, nam!! 😍
  • Tyllerö
    4 vuotta sitten
    Hyvä ja helppo resepti. Tuo mukavasti vaihtelua arkiruokailuun. Kannattaa kokeilla!
  • MakkeeZ
    4 vuotta sitten
    Hyvää on
  • Voi ällötys
    4 vuotta sitten
    Huono resepti! Kermasta ja juustokuorrutteesta johtuen makkarat maistuivat vain 'lämmitetyltä' höyrylenkiltä 👎 En suosittele. Hyvää ja halpaa ei saa edullisesti. Ikinä, missään!