Nikkarin vuoka
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
Nikkarin vuokaan sopivat edelliseltä päivältä ylijääneet keitetyt perunat. Ruokaisuutta tuo lenkkimakkara. Nikkarin vuoka on klassikko jo syntyessään!
- Gluteeniton
Ainekset
6 annosta
- 5–6 (800 g) keitettyä perunaa
- 2 (240 g) keskikokoista sipulia
- 4 (500 g) tomaattia
- 1 pkt (580 g) HK Sininen lenkkimakkaraa
- 1 tlk (2 dl) Pirkka laktoositonta ruokakermaa (15 %)
- 2 kananmunaa
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- 1 ps (150 g) Pirkka emmental-mozzarellajuustoraastetta
Ravintosisältö
- Energia619 kJ / 148 kcal
- Rasva8,3 g
- josta tyydyttynyttä4 g
- Hiilihydraatit10,1 g
- josta sokereita2,2 g
- Proteiini6,4 g
- Suola1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
- Kuori ja viipaloi perunat sekä sipulit. Viipaloi myös tomaatit ja kuorittu lenkkimakkara.
- Lado ainekset voideltuun uunivuokaan (noin 35x24 cm) limittäin.
- Sekoita kerman joukkoon munat ja mausteet. Valuta seos vuokaan ja ripottele pinnalle juustoraaste.
- Paista 200 asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Muumi yleisperuna 1 kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Pysyvästi edullinenHK Sininen Lenkki 580gHinta 2,99/kpl5,16/kg
- Pirkka laktoositon ruokakerma 15% 2 dlHinta 0,54/kpl2,70/l
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Plussa-etu −9 %Pirkka emmental-mozzarella juustoraaste 150g vähälaktoosinenPlussa-kortillaEtuhinta 3,60/2 kpl12,00/kgIlman Plussa-korttia 1,99/kpl (13,27/kg)
- Peruna sopivasti kiinteä harjattuHinta 0,75/kg
- Pirkka Parhaat suomalainen pesty juhlaperuna 1kgHinta 1,69/kpl1,69/kg
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 0,99/kpl2,83/kg
- SipuliHinta n. 0,14/kpl1,39/kg
- Nams Terttutomaatti 500g Suomi ExtraHinta 4,99/kpl9,98/kg
- Tomaatti San Marzano 350g Suomi 1lkHinta 4,95/kpl14,14/kg
- Pirkka lenkki 540gHinta 2,75/kpl5,09/kg
- Atria Punainen Lenkki 500gHinta 3,15/kpl6,30/kg
- Valio Keittiön Eila ruokakerma 15% 2dl UHT laktoositonHinta 1,29/kpl6,45/l
- Plussa-etu −7 %Arla Lempi ruokakerma 3dl 15% laktoositonPlussa-kortillaEtuhinta 3,70/2 kpl6,17/lIlman Plussa-korttia 1,99/kpl (6,63/l)
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,59/kpl3,90/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,79/kpl2,98/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Plussa-etu −20 %Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi maustePlussa-kortillaEtuhinta 0,87/kpl32,22/kgIlman Plussa-korttia 1,09/kpl (40,37/kg)
Voisit pitää myös näistä
- Video30 - 60 min3,7(99 arviota)
- 30 - 60 min4,1(39 arviota)
- 30 - 60 min3,2(83 arviota)
- yli 60 min4,1(36 arviota)
- 30 - 60 min3,8(49 arviota)
- 30 - 60 min4,1(20 arviota)
- 30 - 60 min3,6(11 arviota)
- yli 60 min3,9(62 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,5 (382 arviota)
- Tyty3 kuukautta sittenHelppo ja hyvää !
- Mersu4 kuukautta sittenOikein hyvä resepti, tehty muutaman kerran, on jatkossakin listalla!
- Mäyri8 kuukautta sittenVaatii viitseliäisyyttä ja aikaa hieman enemmän kuin yleensä käytössä olleet helpot/nopeat vuokaruuat, mutta aivan mahtavan makuinen. Tulee jatkossa löytymään ruokalistaltamme.
- Miimu9 kuukautta sittenOlemme tehneet ruokaa useasti pienin muunnoksin. Tomaatti ei käy kaikille, joten vaihdoimme sen kesäkurpitsaviipaleisiin ja perunan olemme laittaneet raakana, joten paistoaika oli pidempi. Käytämme maidotonta kermaa, emmekä kananmunaa lainkaan. En muista oliko päällä edes "juustoa", mutta hyvää oli. 😂
- Ruut9 kuukautta sittenhyvä resepti
- Kotikokki1 vuosi sittenHyvä resepti , mutta seuraavalla kerralla pitää mausteita laittaa enemmän👍
- Anele1 vuosi sittenErittäin hyvä😋
- Eidu2 vuotta sittenTehtiin ekaa kertaa tätä ja wau. Me laitettiin Perniön paistinmakkaraa sekä vuoan pohjalle luumutomaatteja kokonaisena ja oli muuten maukasta.
- Selleri2 vuotta sittenMakkarat kannattaa käyttää pannulla, nii ei maistu höyrymakkaralle.kananmuna on mielestäni turha.muuten kätevä ruoka varsinkin jos on jäänyt keitettyjä perunoita yli edelliseltä päivältä
- Meänkeittiössä2 vuotta sittenTämä on oikein hyvä, kunhan vaan jättää kananmunat pois, ne ovat täydellisen turhia ja tekevät koostumuksesta inhottavan. Voi tehdä myös pakasteperunaviipaleista, mut ne kannattaa sulattaa ensin, koska kutistuvat kovasti sulaessaan. Tavallisen sipulin tilalle valkosipulia. Olen tehnyt tätä myös seitifileistä ja hyvää on sekin. Mutta EI sitä kananmunaa 👍
- Raikka513 vuotta sittenAina Hodarin voittaa ! Vaihtaisin kyllä HK:n sinisen Herrainlenkkiin. Sipulinkin vois freesata ! Kerman sijasta käy hyvin myös maito ! En laittaisi tomaattia.
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenAllerginen, kiitos huomiostasi, pahoittelut ettei resepti ole ollut sopiva. Ilmoitan virheellisestä merkinnästä reseptin tekijöille ja korjaamme vian mahdollisimman pian.
- Nam5 vuotta sittenTosi hyvää, nam!! 😍
- Tyllerö5 vuotta sittenHyvä ja helppo resepti. Tuo mukavasti vaihtelua arkiruokailuun. Kannattaa kokeilla!
- MakkeeZ5 vuotta sittenHyvää on
- Voi ällötys5 vuotta sittenHuono resepti! Kermasta ja juustokuorrutteesta johtuen makkarat maistuivat vain 'lämmitetyltä' höyrylenkiltä 👎 En suosittele. Hyvää ja halpaa ei saa edullisesti. Ikinä, missään!