Jauheliha-kaalilaatikko uunissa
Jauheliha-kaalilaatikko kypsyy uunissa ihanaksi, pehmeäksi arkiruoaksi. Tarjoa kaalilaatikko klassisesti puolukkahillon ja maitolasin kanssa. Noin 1,35€/annos.
4 annostayli 60 min105 kcal / 100 g
Ainekset
4 annosta
- 1kgkeräkaalia
- n. 6dlvettä
- 2tlsuolaa
- 400gnauta-sikajauhelihaa tai
- sika-nautajauhelihaa
- 1sipuli hienonnettuna
- 1/2tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
- 1/4tlvalkopippuria
- 1rklsiirappia
- 1tlk(200 g)Pirkka laktoositonta ruokakermaa (15 %)
Pinnalle
- voita tai margariinia
Valmistus
yli 60 min- Suikaloi kaali ja hauduta se suolavedessä pehmeäksi. Ruskista jauheliha, lisää joukkoon sipulikuutiot ja mausteet.
- Sekoita haudutetun kaalin joukkoon jauhelihaseos, riisi, siirappi ja kerma. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja vuole pinnalle muutama lastu voita tai margariinia.
- Kypsennä 175-asteisessa uunissa vähintään tunnin ajan. Jos laatikko näyttää liian kuivalta, lisää vettä, lihalientä tai kermaa. Tarjoa puolukkahillon kanssa.
Tiesitkö että...
Saat reseptistä vegaanisen, kun korvaat jauhelihan Pirkka vegejauhiksella, ruokakerman Pirkka kaura kasvirasvasekoitteella (16 %) ja voin Pirkka leivonamargariinilla. Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 6/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 105 kcal441 kJ
- Proteiinia 4,7 g
- Hiilihydraatteja7,6 g
- Rasvaa4 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Kaalilaatikko hyvää ja terveellistä
Kaali on hyvää vähän hilloa päälle ja on hienoa
Hyvä tuli
Todella hyvää! Otin reseptin talteen. Laitoin vähemmän suolaa, käytin "kaurakermaa" ja jätin sipulin pois, kun meillä ei sitä voi käyttää. Mutta eipä makua vähentänyt. Maukasta!
Kysyn vaan, tässä reseptissä keitinvettä ei ole tarkoitus kaataa pois.
Katsoin toista reseptiä, kyllä kuulemma kaalivesi pitää kaataa pois. Enpä sitten lisää vettä.
Pitääkö kaataa vesi, jossa kaali keitetään, pois? Ensimmäinen kerta kun laitan tätä ja kaadoin kaaliveden pois. Vuokaan laitoin 4 dl liemivettä ennen uuniin laittoa. Lisään kiehuvaa vettä pelastukseksi.
Tavallinen jauhelia-kaalilaatikko on paras. Se oli meillä koko perheen herkkua jo silloin , kun lapseni olivat pieniä. Usein suunnittelimme seuraavan päivän aterian yhdessä. Kysyessäni ; mitä syödään huomenna, vastaus oli ,että tietysti kaalilaatikkoa, tai siteen mummon lihapullia. Muös possun luista tuli mieleinen ruoka, kun siinå oli makua antamassa muutama häränhäntä.Koiramme söi hännistä ne luut. Loten, näin meillä !
miksei teilläkään ole ikivanhaa perinteistä kaalilaatikon ohjetta...
hyväähän kupuloota aina on kera puolukan nam
Maukasta!
Mieheni teki ja tuli aivan taivaallista kaalilaatikkoo.... söin itseni ähkyyn ;))
Riisi ei kyllä kypsynyt, kun oli jäänyt jyviä laatikon pintaan, joten kyllä omasta puolestani jatkossa kypsentäisin riisin vaikka samassa kattilassa, missä kaalit pehmenee aluksi.
Tää on vanha perinteinen resepti, aina maistuu puolukkass Tämä on vanha kunnon resepti, aina maistuu koko perheelle, kera puolukkasurvoksen☺
Monastar, juurikin näin eli riisiä ei keitetä, vaan se kypsyy laatikon joukossa uunissa.
Riisiä ei siis keitetä ensin?
Kepa kotikokki, kiva kuulla, että resepti on ollut mieluinen!