Jauheliha-kaalilaatikko uunissaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Jauheliha-kaalilaatikko uunissa

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
Jauheliha-kaalilaatikko kypsyy uunissa ihanaksi, pehmeäksi arkiruoaksi. Tarjoa kaalilaatikko klassisesti puolukkahillon ja maitolasin kanssa.
  • Gluteeniton

Ainekset

4 annosta
1 kg
 
keräkaalia
tai
n. 6 dl
 
vettä
tai
2 tl
 
suolaa
tai
400 g
 
 
nauta-sikajauhelihaa
tai
sika-nautajauhelihaa
tai
1
 
sipuli hienonnettuna
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai
1/2 tl
 
mustapippuria
tai
1/4 tl
 
valkopippuria
tai
1 dl
 
tai
1 rkl
 
siirappia
tai
1 tlk (200 g)
 
tai

Pinnalle

 
voita tai margariinia
tai

Ravintosisältö

Energia
346 kJ / 83 kcal
Rasva
4,6 g
josta tyydyttynyttä
2,2 g
Hiilihydraatit
6,1 g
josta sokereita
3,1 g
Proteiini
3,9 g
Suola
0,7 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Suikaloi kaali ja hauduta se suolavedessä pehmeäksi. Ruskista jauheliha, lisää joukkoon sipulikuutiot ja mausteet.

Sekoita haudutetun kaalin joukkoon jauhelihaseos, riisi, siirappi ja kerma. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja vuole pinnalle muutama lastu voita tai margariinia.

Kypsennä 175-asteisessa uunissa vähintään tunnin ajan. Jos laatikko näyttää liian kuivalta, lisää vettä, lihalientä tai kermaa. Tarjoa puolukkahillon kanssa.

Saat reseptistä vegaanisen, kun korvaat jauhelihan Pirkka vegejauhiksella, ruokakerman Pirkka kaura kasvirasvasekoitteella (16 %) ja voin Pirkka leivonamargariinilla.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka luomu valkokaali
    Hinta n. 3,39/kpl
    3,39/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Pirkka valkopippuri 24g kokonainen
    Hinta 1,19/kpl
    49,58/kg
  • Pirkka puuroriisi 1kg
    Hinta 1,99/kpl
    1,99/kg
  • Jakobsens Luomu tumma agavesiirappi 350g
    Hinta 3,35/kpl
    9,57/kg
  • Pirkka laktoositon ruokakerma 15% 2 dl
    Hinta 0,49/kpl
    2,45/l
  • Pirkka suomalainen voi 400g
    Hinta 4,65/kpl
    11,63/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Atria nauta-viljapossu jauheliha 400 g
    Hinta 3,95/kpl
    9,88/kg
  • Atria Possu-Nauta Jauheliha 300 g
    Hinta 2,99/kpl
    9,97/kg
  • K-Menu sika-nauta jauheliha 300g
    Hinta 1,79/kpl
    5,97/kg
  • Sipuli
    Hinta n. 0,14/kpl
    1,39/kg
  • Pirkka sipuli 350g Suomi 2lk
    Hinta 1,09/kpl
    3,11/kg
  • Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22g
    Hinta 1,29/kpl
    58,64/kg
  • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Hinta 1,25/kpl
    46,30/kg
  • Santa Maria Valkopippuri kokonainen, pussi 24g
    Hinta 2,09/kpl
    87,08/kg
  • Meira Valkopippuri 34g kok pussi
    Hinta 2,25/kpl
    66,18/kg
  • Urtekram puuroriisi 500g luomu
    Hinta 4,49/kpl
    8,98/kg
  • Risella Luomu Puuroriisi 500g
    Hinta 3,09/kpl
    6,18/kg
  • Dansukker tumma siirappi 750g
    Hinta 2,59/kpl
    3,45/kg
  • Valio Keittiön Eila ruokakerma 15% 2dl UHT laktoositon
    Hinta 1,29/kpl
    6,45/l
  • Arla Lempi ruokakerma 3dl 15% laktoositon
    Hinta 1,95/kpl
    6,50/l
  • Pirkka suomalainen voi 500g
    Hinta 3,59/kpl
    7,18/kg
  • Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
    Hinta 3,49/kpl
    6,98/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,7 (302 arviota)

  • Supp
    1 kuukausi sitten
    Minulla oli vajaan 3kg:n keräkaali, jonka halusin käyttää kerralla, joten tein todella ison erän (meni useaan uunivuokaan). Laatikosta tuli hyvää kun jatkoin sitä jauhelihan lisäksi linsseillä (tässä isossa erässä oli reseptin mukainen 400g jauhelihaa sekä lisäksi vihreitä keitettyjä linssejä (kuivana 400g paketti)). Uunissa 1,5 tuntia 175 asteessa ja sen jälkeen toiset 1,5 tuntia 125 asteessa.
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 kuukautta sitten
    Koskaan kokannut tämmöistä, tässä reseptissä keitinvettä ei ole tarkoitus kaataa pois.
  • Ullapulla
    7 kuukautta sitten
    Jauheliha oli sika-nautaa ja siihen osa hirven jauhelihaa - muhevaa ja vanhanajan tuntua tuli laatikkoon jota hauduttelin ohjeen vaatiman ajan.
  • Ari
    8 kuukautta sitten
    Itse laitan kaalia hauduttaessa joukkoon meiramia, timjamia, pari lihaliemikuutiota, lorauksen balsamicoa. Tykkään myös valkosipulista, joten sitä pari kynttä jauhelihan joukkoon.
  • topi
    8 kuukautta sitten
    mielen kiintonen
  • Kalle K
    8 kuukautta sitten
    Maukkaalta vaikuttaa, pitää kokeilla.
  • Mummeli
    8 kuukautta sitten
    Miuuten hyvä ohje mutta paistan aina kaalillaatikkoa n.3h uunissa(ei 1h?) ennen vanhaan leivinuunissa hitaasti tuli paras...laitankin puuroriisin siihen raakana ja kaaliakaan ei tarvii kauan keittää n.10min hautuminen kauan paras tulos ja vatsa tykkää kun kaali kypsää
  • Freesaaja
    9 kuukautta sitten
    Minä en keitä kaalia vaan freesaaan pienessä määrässä ruokaöljyä ja riisin keitän erikseen. En myöskään käytä sipulia mutta joskus lisään salkopapua.
  • HellaHelena
    10 kuukautta sitten
    Oikein maukasta tuli ja mahtavaa kun riisiä ei tarvinnut erikseen keitellä. Laitoin runsaammin siirappia ja mausteita, niin hyvää tuli
  • Ritva
    1 vuosi sitten
    Hyvää tuli herkullinen maukas
  • KKK
    1 vuosi sitten
    Lihaliemeen keitetty ohra, siihen kuullotettu sipuli ja kaali, suola, valkopippuri, meirami ja siirappi. Tuohon massaan sekoitan joko broilerin- tai nautasika jauhelihan raakana, maun tarkistus, vuokaan ja uuniin tunniksi pariksi. Maukasta ja mehukasta!
  • Timo
    5 vuotta sitten
    Kaalilaatikko hyvää ja terveellistä
  • Kaali Timo
    5 vuotta sitten
    Kaali on hyvää vähän hilloa päälle ja on hienoa
  • Erja
    6 vuotta sitten
    Hyvä tuli
  • Mari
    6 vuotta sitten
    Todella hyvää! Otin reseptin talteen. Laitoin vähemmän suolaa, käytin "kaurakermaa" ja jätin sipulin pois, kun meillä ei sitä voi käyttää. Mutta eipä makua vähentänyt. Maukasta!
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 vuotta sitten
    Kysyn vaan, tässä reseptissä keitinvettä ei ole tarkoitus kaataa pois.
  • Kysyn vaan
    6 vuotta sitten
    Katsoin toista reseptiä, kyllä kuulemma kaalivesi pitää kaataa pois. Enpä sitten lisää vettä.
  • Kysyn vaan
    6 vuotta sitten
    Pitääkö kaataa vesi, jossa kaali keitetään, pois? Ensimmäinen kerta kun laitan tätä ja kaadoin kaaliveden pois. Vuokaan laitoin 4 dl liemivettä ennen uuniin laittoa. Lisään kiehuvaa vettä pelastukseksi.
  • Sinikka Viola Lahdesta
    7 vuotta sitten
    Tavallinen jauhelia-kaalilaatikko on paras. Se oli meillä koko perheen herkkua jo silloin , kun lapseni olivat pieniä. Usein suunnittelimme seuraavan päivän aterian yhdessä. Kysyessäni ; mitä syödään huomenna, vastaus oli ,että tietysti kaalilaatikkoa, tai siteen mummon lihapullia. Muös possun luista tuli mieleinen ruoka, kun siinå oli makua antamassa muutama häränhäntä.Koiramme söi hännistä ne luut. Loten, näin meillä !
  • t
    7 vuotta sitten
    miksei teilläkään ole ikivanhaa perinteistä kaalilaatikon ohjetta...
  • vanha kokki
    7 vuotta sitten
    hyväähän kupuloota aina on kera puolukan nam
  • Kotikokki
    7 vuotta sitten
    Maukasta!
  • Jussi
    8 vuotta sitten
    Riisi ei kyllä kypsynyt, kun oli jäänyt jyviä laatikon pintaan, joten kyllä omasta puolestani jatkossa kypsentäisin riisin vaikka samassa kattilassa, missä kaalit pehmenee aluksi.
  • mirtsu
    8 vuotta sitten
    Tää on vanha perinteinen resepti, aina maistuu puolukkass Tämä on vanha kunnon resepti, aina maistuu koko perheelle, kera puolukkasurvoksen☺
  • Kuluttajapalvelu
    8 vuotta sitten
    Monastar, juurikin näin eli riisiä ei keitetä, vaan se kypsyy laatikon joukossa uunissa.
  • Monastar
    8 vuotta sitten
    Riisiä ei siis keitetä ensin?
  • Kuluttajapalvelu
    8 vuotta sitten
    Kepa kotikokki, kiva kuulla, että resepti on ollut mieluinen!
  • Kepa kotikokki
    8 vuotta sitten
    Todella herkullista. Nam! Tällä reseptillä tehdään lisää ja ohjetta suosittelen kavereille myös!