Jauheliha-kaalilaatikko uunissaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Jauheliha-kaalilaatikko uunissa

Jauheliha-kaalilaatikko kypsyy uunissa ihanaksi, pehmeäksi arkiruoaksi. Tarjoa kaalilaatikko klassisesti puolukkahillon ja maitolasin kanssa. Noin 1,35€/annos.

  • 4 annosta
  • yli 60 min
  • 105 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta

Pinnalle

    • voita tai margariinia

Valmistus

yli 60 min
  1. Suikaloi kaali ja hauduta se suolavedessä pehmeäksi. Ruskista jauheliha, lisää joukkoon sipulikuutiot ja mausteet.
  2. Sekoita haudutetun kaalin joukkoon jauhelihaseos, riisi, siirappi ja kerma. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja vuole pinnalle muutama lastu voita tai margariinia.
  3. Kypsennä 175-asteisessa uunissa vähintään tunnin ajan. Jos laatikko näyttää liian kuivalta, lisää vettä, lihalientä tai kermaa. Tarjoa puolukkahillon kanssa.

Tiesitkö että...

Saat reseptistä vegaanisen, kun korvaat jauhelihan Pirkka vegejauhiksella, ruokakerman Pirkka kaura kasvirasvasekoitteella (16 %) ja voin Pirkka leivonamargariinilla. Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 6/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 105 kcal441 kJ
  • Proteiinia 4,7 g
  • Hiilihydraatteja7,6 g
  • Rasvaa4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Keräkaali
    Keräkaali
    0,86/kpl0,69/kg
  • Varhaiskaali Suomi kg
    Varhaiskaali Suomi kg
    Tuotetta ei ole saatavilla valitussa kaupassa
    1,36/kpl1,09/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,65/kpl
  • Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    2,29/kpl4,58/kg
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
  • Meillä jauhettu nauta/sikajauheliha 70/30 <10%
    Meillä jauhettu nauta/sikajauheliha 70/30 <10%
    12,90/kg
  • Jauheliha nauta/sika kg
    Jauheliha nauta/sika kg
    Tuotetta ei ole saatavilla valitussa kaupassa
    5,99/kg
  • Sipuli peltokuivattu
    Sipuli peltokuivattu
    0,13/kpl1,19/kg
  • Pirkka suomalainen keltasipuli 1 kg 2 lk
    Pirkka suomalainen keltasipuli 1 kg 2 lk
    1,49/kpl
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    1,95/kpl26,00/kg
  • Sallinen Maustepippuri kokonainen 280g
    Sallinen Maustepippuri kokonainen 280g
    8,29/kpl29,61/kpl
  • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    0,79/kpl29,26/kg
  • Pirkka valkopippuri kokonainen 24g
    Pirkka valkopippuri kokonainen 24g
    0,85/kpl35,42/kg
  • Meira Valkopippuri 34g kok pussi
    Meira Valkopippuri 34g kok pussi
    1,35/kpl39,71/kg
  • Pirkka puuroriisi 1kg
    Pirkka puuroriisi 1kg
    1,89/kpl
  • Pirkka puuroriisi 1kg
    Pirkka puuroriisi 1kg
    1,79/kpl
  • Myllyn Paras Puuroriisi 1 kg
    Myllyn Paras Puuroriisi 1 kg
    1,69/kpl
  • Dansukker Tumma siirappi 1kg
    Dansukker Tumma siirappi 1kg
    2,09/kpl
  • Dansukker tumma siirappi 750g
    Dansukker tumma siirappi 750g
    2,09/kpl2,79/kg
  • Pirkka laktoositon ruokakerma 15% 2 dl
    Pirkka laktoositon ruokakerma 15% 2 dl
    0,49/kpl2,45/l
  • Pirkka meijerivoi  500 g normaalisuolainen vähälaktoosinen
    Pirkka meijerivoi 500 g normaalisuolainen vähälaktoosinen
    2,75/kpl5,50/kg
  • Pirkka suomalainen voi 400g
    Pirkka suomalainen voi 400g
    3,35/kpl8,38/kg
  • Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
    Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
    4,69/kpl11,73/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille 181 arvostelua
  • Timo14.11.2018

    Kaalilaatikko hyvää ja terveellistä

  • Kaali Timo14.11.2018

    Kaali on hyvää vähän hilloa päälle ja on hienoa

  • Erja10.6.2018

    Hyvä tuli

  • Mari26.9.2017

    Todella hyvää! Otin reseptin talteen. Laitoin vähemmän suolaa, käytin "kaurakermaa" ja jätin sipulin pois, kun meillä ei sitä voi käyttää. Mutta eipä makua vähentänyt. Maukasta!

  • K-Kuluttajapalvelu4.9.2017

    Kysyn vaan, tässä reseptissä keitinvettä ei ole tarkoitus kaataa pois.

  • Kysyn vaan4.9.2017

    Katsoin toista reseptiä, kyllä kuulemma kaalivesi pitää kaataa pois. Enpä sitten lisää vettä.

  • Kysyn vaan4.9.2017

    Pitääkö kaataa vesi, jossa kaali keitetään, pois? Ensimmäinen kerta kun laitan tätä ja kaadoin kaaliveden pois. Vuokaan laitoin 4 dl liemivettä ennen uuniin laittoa. Lisään kiehuvaa vettä pelastukseksi.

  • Sinikka Viola Lahdesta20.5.2017

    Tavallinen jauhelia-kaalilaatikko on paras. Se oli meillä koko perheen herkkua jo silloin , kun lapseni olivat pieniä. Usein suunnittelimme seuraavan päivän aterian yhdessä. Kysyessäni ; mitä syödään huomenna, vastaus oli ,että tietysti kaalilaatikkoa, tai siteen mummon lihapullia. Muös possun luista tuli mieleinen ruoka, kun siinå oli makua antamassa muutama häränhäntä.Koiramme söi hännistä ne luut. Loten, näin meillä !

  • t8.4.2017

    miksei teilläkään ole ikivanhaa perinteistä kaalilaatikon ohjetta...

  • vanha kokki20.9.2016

    hyväähän kupuloota aina on kera puolukan nam

  • Kotikokki7.9.2016

    Maukasta!

  • Kessu14.3.2016

    Mieheni teki ja tuli aivan taivaallista kaalilaatikkoo.... söin itseni ähkyyn ;))

  • Jussi3.3.2016

    Riisi ei kyllä kypsynyt, kun oli jäänyt jyviä laatikon pintaan, joten kyllä omasta puolestani jatkossa kypsentäisin riisin vaikka samassa kattilassa, missä kaalit pehmenee aluksi.

  • mirtsu22.2.2016

    Tää on vanha perinteinen resepti, aina maistuu puolukkass Tämä on vanha kunnon resepti, aina maistuu koko perheelle, kera puolukkasurvoksen☺

  • Kuluttajapalvelu8.2.2016

    Monastar, juurikin näin eli riisiä ei keitetä, vaan se kypsyy laatikon joukossa uunissa.

  • Monastar7.2.2016

    Riisiä ei siis keitetä ensin?

  • Saatanallinen salaatti.5.1.2016

    Hyvää tuli, kokeilisin uudelleen.

  • Kuluttajapalvelu25.11.2015

    Kepa kotikokki, kiva kuulla, että resepti on ollut mieluinen!

  • Kepa kotikokki24.11.2015

    Todella herkullista. Nam! Tällä reseptillä tehdään lisää ja ohjetta suosittelen kavereille myös!