• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Maalaispatee jauhelihasta

Maalaispatee on Pirkka-lehden lukijan resepti. Se tehdään ilman maksaa, pelkästään jauhelihasta. Patee sopii varsinkin joulupöytään.
Maalaispatee jauhelihasta
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 annosta
  • yli 60 min
  • 200 kcal / annos (120g)

Ainekset

12 annosta
    • 100gherkkusieniä
    • 1(100 g)sipuli
    • 1valkosipulinkynsi
    • 1rklvoita tai öljyä
    • 1dlpunaviiniä
    • 1tltimjamia, rosmariinia tai oreganoa
    • 1 1/2tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 600gnaudan jauhelihaa
    • 1kananmuna
    • 1pkt(170 g)amerikanpekonia

Valmistus

yli 60 min
  1. Hienonna sienet, sipuli ja valkosipulinkynsi.
  2. Kuullota sipuli, valkosipuli ja herkkusienet pannulla rasvassa. Hauduta, kunnes sipuli on läpikuultavaa. Lisää mausteet ja viini. Keitä, kunnes viini on lähes haihtunut.
  3. Vatkaa munan rakenne kevyesti rikki, lisää jauhelihaa ja jäähtynyt sipuli-sieniseos.
  4. Vuoraa suorakaiteenmuotoinen leipävuoka pekonilla. Painele jauhelihaseos tiivisti vuokaan. Käännä pekoneiden päät lihaseoksen päälle. Peitä vuoka foliolla.
  5. Kaada uunivuokaan kiehuvaa vettä sen verran, että vesi ulottuu pateevuoan puoleenväliin. Nosta pateevuoka vesihauteeseen. Paista 175 asteessa noin 1 1/2 tuntia.
  6. Kumoa patee jäähtyneenä. Patee paranee parin päivän säilytyksessä jääkaapissa folioon käärittynä. Nauti ranskalaiseen tapaan maustekurkkujen, patongin ja viinin kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Punaviinin tilalla voit käyttää konjakkia, madeiraa tai sherryä.

Ravintosisältö perannos 120g100 g

  • 200 kcal818 kJ
  • Proteiinia16 g
  • Hiilihydraatteja1 g
  • Rasvaa14 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille
  • Viinin korvike12.2.2016

    Viinin korvaajaksi suositellaan monesti viinietikkaa. Itsekin joskus olen käyttänyt enkä ole huomannut eroa aitoon asiaan.

  • ajms21.11.2015

    Meillä ei viinejä ole, joten millä voin korvata punaviinin? Teen tätä kyllä nyt jouluksi! Kiva resepti!