
Lanttukukko ruukussa
- Annosmäärä annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Lantukukossa maistuu kotiamiset maut. Kokeile ja ihastu.
Ainekset
annosta
1 kg | kuorittuja lanttuja tai |
1 | kuorittu sipulia tai |
1 1/2–2 tl | suolaa tai |
1/2–1 tl | rouhittua valkopippuria tai |
1/2 | siirappia tai |
30 g | margariinia tai voita tai |
1 pkt (400 g) | peruna-ruistaikinaa tai piirakkataikinaa tai |
Valmistus
yli 60 min
Leikkaa lanttupalat ohuiksi viipaleiksi. Halkaise sipuli ja viipaloi puolikkaat.
Pane viipaleet suureen kulhoon, ripottele suola ja rouhittu valkopippuri päälle ja sekoita hyvin. Anna seistä huoneenlämmössä 30–60 minuuttia. Sulata taikina huoneenlämmössä sillä aikaa.
Kaada kasvispalat isoon, voideltuun uunivuokaan. Valuta siirappi päälle ja vedä jääkaappikylmästä voista ohuita lastuja pinnalle.
Kauli 2/3 osaa taikinasta kulhon kokoiseksi levyksi ja nosta se lanttupalojen päälle. Pyöritä lopusta taikinasta ohuet kierteiset nauhat ja nosta ne taikinakannen päälle reunakoristeeksi.
Paista 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Alenna lämpötila 150 asteeseen ja jatka paistamista vielä noin 90 minuuttia.
Jos pinta tuntuu tummuvan liikaa, aseta alumiinifolio taikinakannen päälle kevyesti. Tarjoa höyryävän kuumana.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,9(48 arvostelua)
- yli 60 min3,9(98 arvostelua)
- yli 60 min3,7(224 arvostelua)
- yli 60 min3,8(101 arvostelua)
- yli 60 min3,7(265 arvostelua)
- 30 - 60 min4,0(1 arvostelu)
- yli 60 min2,8(20 arvostelua)
- 30 - 60 min4,8(10 arvostelua)