Lanttukukko ruukussaReseptin takana kumppani

Lanttukukko ruukussa

  • Annosmäärä annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Lantukukossa maistuu kotiamiset maut. Kokeile ja ihastu.

    Ainekset

    annosta
    1 kg
     
    kuorittuja lanttuja
    tai
    1
     
    kuorittu sipulia
    tai
    1 1/2–2 tl
     
    suolaa
    tai
    1/2–1 tl
     
    rouhittua valkopippuria
    tai
    1/2
     
    siirappia
    tai
    30 g
     
    margariinia tai voita
    tai
    1 pkt (400 g)
     
    peruna-ruistaikinaa tai piirakkataikinaa
    tai

    Valmistus

    yli 60 min
    Leikkaa lanttupalat ohuiksi viipaleiksi. Halkaise sipuli ja viipaloi puolikkaat.
    Pane viipaleet suureen kulhoon, ripottele suola ja rouhittu valkopippuri päälle ja sekoita hyvin. Anna seistä huoneenlämmössä 30–60 minuuttia. Sulata taikina huoneenlämmössä sillä aikaa.
    Kaada kasvispalat isoon, voideltuun uunivuokaan. Valuta siirappi päälle ja vedä jääkaappikylmästä voista ohuita lastuja pinnalle.
    Kauli 2/3 osaa taikinasta kulhon kokoiseksi levyksi ja nosta se lanttupalojen päälle. Pyöritä lopusta taikinasta ohuet kierteiset nauhat ja nosta ne taikinakannen päälle reunakoristeeksi.
    Paista 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Alenna lämpötila 150 asteeseen ja jatka paistamista vielä noin 90 minuuttia.
    Jos pinta tuntuu tummuvan liikaa, aseta alumiinifolio taikinakannen päälle kevyesti. Tarjoa höyryävän kuumana.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti