Maksalaatikko
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
Itse tehty maksalaatikko on helppo tehdä. Se maistuu puolukkahillon kanssa.
- Gluteeniton
Ainekset
2 dl | tai |
7 1/2 dl | vettä tai |
2 tl | suolaa tai |
5 dl | maitoa tai |
1 rkl | voita tai |
1 (100 g) | sipuli tai |
350 g | jauhettua naudan maksaa tai |
1 | kananmuna tai |
1 1/2 dl | tai |
4–5 rkl | siirappia tai |
1/4 tl | valkopippuria tai |
1 tl | meiramia tai |
Pinnalle | |
---|---|
voinokareita tai |
Valmistus
yli 60 min
Keitä riisiä suolalla maustetussa vedessä noin 20 minuuttia. Hienonna sipuli ja kuullota sipulikuutiot rasvassa.
Ota kattila pois liedeltä ja lisää kylmä maito, kuullotetut sipulikuutiot, maksa, muna, rusinat ja siirappi. Mausta seos valkopippurilla ja meiramilla.
Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja lisää muutama voinokare pinnalle. Paista 175 asteessa noin 1 tunti 15 minuuttia. Tarjoa puolukkahillon kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka puuroriisi 1kgHinta 1,99/kpl1,99/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Valio kevytmaito 5 dlHinta 1,25/kpl2,50/l
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Tamminen naudan maksa 350g jauhettuHinta 5,29/kpl15,11/kg
- Pirkka kalifornian kivetön rusina 250gHinta 1,89/kpl7,56/kg
- Jakobsens Luomu tumma agavesiirappi 350gHinta 3,35/kpl9,57/kg
- Pirkka valkopippuri 24g kokonainenHinta 1,19/kpl49,58/kg
- Urtekram puuroriisi 500g luomuHinta 4,49/kpl8,98/kg
- Risella Luomu Puuroriisi 500gHinta 3,09/kpl6,18/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka kevytmaito 5dlHinta 0,79/kpl1,58/l
- Valio kevytmaito 0,5 l laktoositon UHTHinta 1,49/kpl2,98/l
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
- SipuliHinta n. 0,13/kpl1,25/kg
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 0,89/kpl2,54/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Plussa-etuPirkka jumborusina 150gPlussa-kortillaEtuhinta 3,00/2 kpl10,00/kgIlman Plussa-korttia 1,59/kpl (10,60/kg)
- Pirkka Luomu rusina 150gHinta 1,75/kpl11,67/kg
- Dansukker tumma siirappi 750gHinta 2,59/kpl3,45/kg
- Santa Maria Valkopippuri kokonainen, pussi 24gHinta 2,09/kpl87,08/kg
- Meira Valkopippuri 34g kok pussiHinta 2,25/kpl66,18/kg
- Pirkka meirami 5gHinta 0,55/kpl110,00/kg
- Meira Meirami 5g pussi mausteHinta 0,61/kpl122,00/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,2(34 arviota)
- yli 60 min3,9(7 arviota)
- yli 60 min3,7(325 arviota)
- yli 60 min3,7(129 arviota)
- yli 60 min4,0(78 arviota)
- yli 60 min3,9(113 arviota)
- yli 60 min4,1(28 arviota)
- yli 60 min3,9(16 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (122 arviota)
- SirpaP11 kuukautta sittenLuottoresepti, lasten makuun laitan hieman vähemmän maksaa (200-250g) ja ilman rusinoita sekä teen maidottomana riisimaitoon ilman munaa. Silti hyvää 😊
- Sirpa11 kuukautta sittenTämä on luottoresepti. Teen 4 kertaisena, koska teen aina samalla muillekin kuin itselleni. Ohjeesta poikkean siinä, että keitän 4 litran puuron ja siihen sitten sekoitan muut ainekset. Loppupuuron käytän karjalanpiirakoihin. Minusta maksalaatikossa on maksa pääosassa, joten en laita niin paljon puuroa kuin ohjeessa on. Makuasia tietenkin. Moninkertaisena tehtynä en laita yhtään enempää sipulia kuin ohjeessa on ja ruskistan sipulin, en kuullota. Kannattaa muutenkin testata sitä sipulia, ennen kuin lisää kaiken. Jotkut sipulit on todella väkeviä ja kerran maksalaatikko maistui aivan liikaa sipulille. Kyllä se sipulista pitävälle meni mutta ei muille. Kypsennä pieni määrä massaa mikrossa, niin tiedät pitääkö mausteita lisätä. 4 kertaiseen määrään laitan 2dl siirappia. Mausteitten kanssa joutuu aina vähän säätämään, kun määriä muuttaa. Muista tehdä testikypsennys!
- Ani1 vuosi sittenErittäin hyvä ja helppo resepti. Maku taivaallinen!!!
- Mirkku2 vuotta sittenHyvää tuli. Olen riisin sijasta käyttänyt rikottuja ohrasuurimoita. Erilainen maku, mutta itse tykkään siitä.
- Kotikokki2 vuotta sittenMaukasta tuli, pienellä vaivalla. Lopputulos oli todella täyteläinen, maukas voin suositella. Vertasin Saarioisten maksalaatikkoon (eines) olihan tämä parempaa. Pakko tehdä toitse
- Tuula 19606 vuotta sittenHelppo ja nopea tehdä, hyvin ymmärrettävä resepti. Yllättävän hyvää ja pienellä vaivalla tuli. Tästä lähtien teen maksalaatikko itse.