Maksalaatikko
Itse tehty maksalaatikko on helppo tehdä. Se maistuu puolukkahillon kanssa.
- yli 60 min
- 97,2 kcal / 100 g
Ainekset
- 2dlPirkka puuroriisiä
- 7 1/2dlvettä
- 2tlsuolaa
- 5dlmaitoa
- 1rklvoita
- 1(100 g)sipuli
- 350gjauhettua naudan maksaa
- 1kananmuna
- 1 1/2dlPirkka rusinoita
- 4-5rklsiirappia
- 1/4tlvalkopippuria
- 1tlmeiramia
Pinnalle
- voinokareita
Valmistus
yli 60 min- Keitä riisiä suolalla maustetussa vedessä noin 20 minuuttia. Hienonna sipuli ja kuullota sipulikuutiot rasvassa.
- Ota kattila pois liedeltä ja lisää kylmä maito, kuullotetut sipulikuutiot, maksa, muna, rusinat ja siirappi. Mausta seos valkopippurilla ja meiramilla.
- Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja lisää muutama voinokare pinnalle. Paista 175 asteessa noin 1 tunti 15 minuuttia. Tarjoa puolukkahillon kanssa.
Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 97,2 kcal407 kJ
- Proteiinia 4,86 g
- Hiilihydraatteja14,6 g
- Rasvaa2,04 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Helppo ja nopea tehdä, hyvin ymmärrettävä resepti. Yllättävän hyvää ja pienellä vaivalla tuli. Tästä lähtien teen maksalaatikko itse.