• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Lohipasteijat

Resepti: Midi Vuorela
Lohipasteijat
Reseptin teki kumppani
  • 15 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

15 annosta
    • 1pkt(á 400 g)ruis- tai piirastaikinaa

Täyte:

    • 2kovaksi keitettyä kananmunaa
    • 1dlkypsää riisiä
    • 1dlpieniä porkkanakuutioita keitettynä
    • 150gkylmäsavulohta
    • 1/2dltillisilppua
    • 1/4sitruunaa
    • mustapippuria
    • 1kananmuna

Voiteluun:

    • 1kananmuna

Valmistus

yli 60 min
  1. Anna taikinan sulaa huoneenlämmössä.
  2. Hienonna kuoritut kananmunat ja sekoita silppu riisin ja porkkanoiden kanssa. Suikaloi kylmäsavulohi, sekoita suikaleet, tillisilppu, sitruunalohkosta puristettu mehua ja rouhittu mustapippuri riisiseokseen. Mausta suolalla ja sekoita raaka kananmuna täytteeseen.
  3. Ripottele jauhoja työpöydälle ja kauli taikina parin mm:n vahvuiseksi levyksi. Paina taikinasta pyörylöitä (ø 10 cm) ja sudi ne kylmällä vedellä.
  4. Annostele pienen kananmunan kokoinen keko täytettä pyörylöiden keskelle. Taita laidat vastakkain ja nipistele saumat kiinni. Siirrä pasteijat leivinpaperoidulle pellille saumapuoli ylös- tai alaspäin. Kauli taikinarippeet levyksi ja jatka samaan tapaan.
  5. Paista uunissa 225 asteessa noin 20 minuuttia. Tarjoa lämpiminä.

Kommentoi

Arvosana reseptille2