LaskiaispullaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Laskiaispulla

  • Annosmäärä12 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
Itse tehdyt laskiaispullat ovat kevättalven ihanin leivonnainen. Valitsetko laskiaispullan täytteeksi hillon, mantelimassan vai kenties molemmat?

    Ainekset

    12 kpl

    Pullataikina

    2 1/2 dl
     
    maitoa
    tai
    25 g
     
    1 ps (11 g)
     
    hiivaa
    tai
    Pirkka kuivahiivaa
    tai
    1
     
    kananmuna
    tai
    1 dl
     
    sokeria
    tai
    1/2 tl
     
    suolaa
    tai
    1 tl
     
    tai
    n. 7 dl
     
    tai
    100 g
     
    voita tai margariinia
    tai

    Voiteluun ja pinnalle

    1
     
    kananmuna
    tai
     
    raesokeria
    tai

    Mantelitäyte

    100 g
     
    tai
    1 dl
     
    sokeria
    tai
     
    pullien sisustaa
    tai
    1 dl
     
    kermaa tai maitoa
    tai

    Lisäksi

    1–2 dl
     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 319 kJ / 316 kcal
    Rasva
    15,7 g
    josta tyydyttynyttä
    7,8 g
    Hiilihydraatit
    34,8 g
    josta sokereita
    13,6 g
    Proteiini
    7,6 g
    Suola
    0,4 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Jos käytät kuivahiivaa, sekoita se pieneen jauhomäärään ja lämmitä neste 42-asteiseksi.

    Lisää muna, sokeri, suola ja kardemumma. Lisää jauhot vähitellen ja alustamisen loppuvaiheessa pehmeä tai sulatettu, jäähdytetty rasva. Alusta taikina tasaiseksi, käsistä irtoavaksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa liinalla peitettynä noin 30 minuuttia.

    Vaivaa taikina leivinpöydällä ja leivo pitkäksi tangoksi. Leikkaa tanko 12 osaan ja pyörittele ne pikkupulliksi. Kohota pullia pellillä leivinpaperin päällä liinalla peitettynä noin 30 minuuttia.

    Voitele kohonneet pullat munalla, ripottele päälle raesokeria ja paista 225-asteessa noin 10 minuuttia. Jäähdytä.

    Halkaise pullat jäähtyneenä ja koverra alaosaan teelusikalla syvennys. Hienonna kuoritut mantelit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sokeri, pullien sisustaa ja kermaa tai maitoa. Jaa seos pulliin tehtyihin syvennyksiin.

    Vaahdota kerma ja lisää pullien päälle lusikallinen kermavaahtoa. Täytteeksi sopii myös valmis mantelimassa tai hillo. Nosta pullan yläosa kanneksi täytteen päälle.

    Tarjoa laskiaispullat sellaisenaan kahvin tai kaakaon kanssa tai syvältä lautaselta kuuman maidon kanssa.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Sunnuntai kuivahiiva 4x11 g
      Hinta 1,49/kpl
      33,86/kg
    • Pirkka kardemumma 8g rouhittu
      Hinta 0,85/kpl
      106,25/kg
    • Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kg
      Hinta 1,69/kpl
      0,85/kg
    • Pirkka kuorittu manteli 150g
      Hinta 2,39/kpl
      15,93/kg
    • Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
      Hinta 1,15/kpl
      5,75/l
    • Sunnuntai kuivahiiva 10x11 g
      Hinta 3,15/kpl
      28,64/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,9 (47 arviota)

    • Herkkupyrstö
      1 vuosi sitten
      Ihan hyvä reserti,vadelmahilloa päälle ja a vot,niin hyvää tulee
    • prinsessa
      3 vuotta sitten
      Perus hyvä resepti!