KinkkupiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kinkkupiirakka

Kinkkupiirakka on monenikäisen suosikkipiirakka, joka maistuu iltapalana tai illanistujaisissa.

  • 8 annosta
  • yli 60 min
  • 330 kcal / annos (145g)

Ainekset

8 annosta

Pohja

    • 100gvoita tai leivontamargariinia
    • 1dlgrahamjauhoja
    • 1/2tlsuolaa
    • 2rklvettä

Täyte

Valmistus

yli 60 min
  1. Nypi pehmeä rasva jauhojen ja suolan joukkoon. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  2. Voitele piirakkavuoka ja painele taikina tasaisesti vuoan pohjalle ja reunoille. Siirrä vuoka jääkaappiin lepäämään 15 minuutiksi. Esipaista pohjaa 200 asteessa uunin alatasolla noin 10 minuuttia.
  3. Kuutioi kinkku pieniksi kuutioiksi. Leikkaa halkaistu ja huuhdottu purjo ohuiksi suikaleiksi. Kuutioi paprika ja hienonna valkosipulinkynnet. Levitä kinkku ja kasvikset tasaisesti puolikypsälle pohjalle.
  4. Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja sekoita joukkoon ranskankerma ja maito. Lisää seokseen juustoraaste ja mausteet. Kaada seos tasaisesti vuokaan ja kypsennä kinkkupiirakkaa vielä noin 30 minuuttia.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 145g100 g

  • 330 kcal1 380 kJ
  • Proteiinia17 g
  • Hiilihydraatteja14 g
  • Rasvaa24 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 140 arvostelua