• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kinkkupiirakka

Kinkkupiirakka on monenikäisen suosikkipiirakka, joka maistuu iltapalana tai illanistujaisissa.
Kinkkupiirakka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • yli 60 min
  • 330 kcal / annos (145g)

Ainekset

8 annosta

Pohja

    • 100gvoita tai leivontamargariinia
    • 1dlgrahamjauhoja
    • 1/2tlsuolaa
    • 2rklvettä

Täyte

Valmistus

yli 60 min
  1. Nypi pehmeä rasva jauhojen ja suolan joukkoon. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  2. Voitele piirakkavuoka ja painele taikina tasaisesti vuoan pohjalle ja reunoille. Siirrä vuoka jääkaappiin lepäämään 15 minuutiksi. Esipaista pohjaa 200 asteessa uunin alatasolla noin 10 minuuttia.
  3. Kuutioi kinkku pieniksi kuutioiksi. Leikkaa halkaistu ja huuhdottu purjo ohuiksi suikaleiksi. Kuutioi paprika ja hienonna valkosipulinkynnet. Levitä kinkku ja kasvikset tasaisesti puolikypsälle pohjalle.
  4. Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja sekoita joukkoon ranskankerma ja maito. Lisää seokseen juustoraaste ja mausteet. Kaada seos tasaisesti vuokaan ja kypsennä kinkkupiirakkaa vielä noin 30 minuuttia.

Ravintosisältö perannos 145g100 g

  • 330 kcal1 380 kJ
  • Proteiinia17 g
  • Hiilihydraatteja14 g
  • Rasvaa24 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille55
  • Vanha kinkkupiirakan leipoja27.12.2015

    Ohje muutoin sama kuin itselläni on, mutta laitan aina pohjaan yhden kananmunan ja 1,5 tl leivinjauhetta, joten välipaisto jää pois ja pohja on kypsä. Se millä tasolla paistaa riippuu millainen vuoka on. Lasivuoka tarvitsee alaritilän, että pohjakin paistuu.

  • Kuluttajapalvelu17.12.2015

    Minä, kiitos kysymyksestäsi. Kinkkupiirakkaa paistetaan myös esipaiston jälkeen alatasolla, näin piirakan pinta ei pääse tummumaan liikaa.

  • Minä17.12.2015

    Paistetaanko piirakkakin alatasolla kuten pohjan esipaisto?