• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Kasvispiirakka

Mehevä kasvispiirakka sopii lounaaksi salaatin kanssa tai sellaisenaan kahvipöytään. Piirakkapohja saa mehevyyttä ja makua porkkanaraasteesta.
Kasvispiirakka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • 30 - 60 min
  • 155 kcal / 100 g

Ainekset

8 annosta

Pohja

Täyte

Pinnalle

Valmistus

30 - 60 min
  1. Aloita piiraan valmistus täytteestä. Puhdista herkkusienet ja viipaloi ne. Kuumenna sieniä paistinpannussa ensin ilman rasvaa, jotta niistä haihtuu kosteus. Lisää pannuun rasva ja kääntele sieniä, kunnes ne saavat hieman ruskeaa väriä. Viipaloi kesäkurpitsa.
  2. Sekoita monitoimikoneessa perunasosejauhe, vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää joukkoon kylmä margariini. Sekoita murumaiseksi seokseksi. Kaada joukkoon vesi ja lisää porkkanaraaste. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
  3. Taputtele taikina vuoan (halkaisija 28 cm) pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 200 asteessa uunin alatasolla 10 minuuttia.
  4. Levitä puolikypsälle pohjalle herkkusienet, kesäkurpitsat ja kokonaiset kirsikkatomaatit. Sekoita keskenään tuorejuusto, munat, kasvirasvasekoite, porkkana- ja juustoraaste, yrttisekoitus sekä suola. Kaada juustoseos kasvisten päälle.
  5. Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 155 kcal647 kJ
  • Proteiinia5,11 g
  • Hiilihydraatteja11,1 g
  • Rasvaa10,1 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille