• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Lehtevä savukinkku-purjopiirakka

Tämä piirakka tunnetaan Ranskassa nimellä tarte flambée ja Saksassa sitä kutsutaan flamkucheniksi. Tarjoa piirakka raikkaan salaatin kanssa. N. 0,90€/annos.
Lehtevä savukinkku-purjopiirakka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • 30 - 60 min
  • 240 kcal / annos (100g)

Ainekset

8 annosta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Suikaloi halkaistu ja huuhdeltu purjo. Kuullota purjo pehmeäksi öljyssä.
  3. Leikkaa taikina puoliksi ja kauli puolikkaat ohuiksi suorakaiteen muotoisiksi levyiksi (n.26 x 30 cm). Nosta taikinalevyt leivinpaperien päälle ja pistele pohjat haarukalla. Levitä päälle ranskankerma, lisää purjosuikaleet ja kinkku. Mausta mustapippurilla.
  4. Paista yksi piirakka kerrallaan 220 asteessa 18-20 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja rapea. Ripottele päälle hienonnettu timjami ja tarjoa heti.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 100g100 g

  • 240 kcal1 020 kJ
  • Proteiinia7 g
  • Hiilihydraatteja18 g
  • Rasvaa16 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 10 arvostelua
  • Raumalainen31.12.2016

    Piiras on toistaiseksi vielä uunissa. Mietityttää kyllä, että mistä se maku tähän piiraaseen tulee. Noh, se selviää tuotapikaa kun piirakka tulee uunista ja pääsemme maistamaan sitä. :) tätä olen odottanut jo eilisestä asti.