Lehtevä savukinkku-purjopiirakka
Tämä piirakka tunnetaan Ranskassa nimellä tarte flambée ja Saksassa sitä kutsutaan flamkucheniksi. Tarjoa piirakka raikkaan salaatin kanssa. N. 0,90€/annos.
- 8 annosta
- 30 - 60 min
- 240 kcal / annos (100g)
Ainekset
8 annosta
- 1-2(400 g)purjoa
- 2tlöljyä
- 1pkt(100 g)Pirkka Parhaat Schwarzwaldin kinkkua
- 1tlk(150 g)Pirkka crème fraîchea (ranskankermaa, 18 %)
- ripausmustapippuria
- 1/2ruukkutimjamia hienonnettuna
Valmistus
30 - 60 min- Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.
- Suikaloi halkaistu ja huuhdeltu purjo. Kuullota purjo pehmeäksi öljyssä.
- Leikkaa taikina puoliksi ja kauli puolikkaat ohuiksi suorakaiteen muotoisiksi levyiksi (n.26 x 30 cm). Nosta taikinalevyt leivinpaperien päälle ja pistele pohjat haarukalla. Levitä päälle ranskankerma, lisää purjosuikaleet ja kinkku. Mausta mustapippurilla.
- Paista yksi piirakka kerrallaan 220 asteessa 18-20 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja rapea. Ripottele päälle hienonnettu timjami ja tarjoa heti.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit Pääraaka-aineet
Ravintosisältö per annos 100g100 g
- 240 kcal1 020 kJ
- Proteiinia 7 g
- Hiilihydraatteja18 g
- Rasvaa16 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Piiras on toistaiseksi vielä uunissa. Mietityttää kyllä, että mistä se maku tähän piiraaseen tulee. Noh, se selviää tuotapikaa kun piirakka tulee uunista ja pääsemme maistamaan sitä. :) tätä olen odottanut jo eilisestä asti.