Mehevä poropiirakka valmistuu nopeasti valmiista rukiisesta piirakkataikinasta. Voimakas poron kylmäsavupaisti sekä parmesan tuo täytteeseen ihanasti makua. Noin 1,70 €/annos*
Sulata taikina ja taputtele se suorakaiteen muotoisen piirakkavuoan (36 × 10 cm) pohjalle ja reunoille. Piirakan voi tehdä myös pyöreään vuokaan (Ø 26 cm). Esipaista piirakkapohjaa 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 10 minuuttia
Suikaloi halkaistu ja huuhdeltu purjon valkoinen osa. Kuullota purjo pehmeäksi öljyssä. Sekoita kulhossa ranskankerma, kananmunat, parmesan, suola, pippuri ja persilja. Suikaloi poron kylmäsavupaisti.
Levitä puolet ranskankermaseoksesta piirakan pohjalle. Lisää 2/3 purjoista sekä kylmäsavupaisti. Lisää loput purjot sekä ranskankermaseos.
Paista uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Koristele jäähtynyt piirakka hienonnetulla persiljalla.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen.
Vehnäjauho myrkkyä !, voit halutessasi korvata reseptissä käytetyn Pirkka rukiisen piirakkataikinan itse tehdyllä gluteenittomalla piirakkapohjalla (https://www.k-ruoka.fi/reseptit/gluteeniton-piirakkapohja), jolloin resepti sopii gluteenittomaan ja laktoosittomaan ruokavalioon.
Jpa6610.11.2019
Onko kananmunalle hyvää vaihtoehtoa koska ainakin munan valkuaiselle hieman allerginen ja vatsaan tulee ilkeä olo?
Jpa66, hyvin varustetuissa ruokakaupoissa on saatavilla veteen sekoitettavaa kananmunankorvikejauhetta. Myös useat maitotuotteet (esim. piimä ja maitorahka) sekä erilaiset soseet sitovat ja mehevöittävät piirakoiden täytteitä.
Petra25.10.2019
Hei, tein tätä, mutta suosittelisin laittamaan vähemmän kuin 300 g purjoa. Laitoin purjoa 300 g ja mielestäni se peittää liialti esim. poron maun.
Kuullostaa hyvältä. Itse olen kokeillut Quiche Lorrainen versiota Kuis Poro jossa on jotakuinkin samat ainekset kuin edellä, ilman parmesaania, itsetehdyssä taikinassa ripaus savupaprikaa ja täytteeseen vähän rakuunaa ja lakritsijuurta. Hyvää tulee!
Kommentoi
Shalom. Onko lak gluteenitonta vaihtoehtoa tälle tai muille suolaisille piirakoille? Voisin kokeilla vaikka ITSENÄISYYSPÄIVÄNÄ. Taina.
Vehnäjauho myrkkyä !, voit halutessasi korvata reseptissä käytetyn Pirkka rukiisen piirakkataikinan itse tehdyllä gluteenittomalla piirakkapohjalla (https://www.k-ruoka.fi/reseptit/gluteeniton-piirakkapohja), jolloin resepti sopii gluteenittomaan ja laktoosittomaan ruokavalioon.
Onko kananmunalle hyvää vaihtoehtoa koska ainakin munan valkuaiselle hieman allerginen ja vatsaan tulee ilkeä olo?
Jpa66, hyvin varustetuissa ruokakaupoissa on saatavilla veteen sekoitettavaa kananmunankorvikejauhetta. Myös useat maitotuotteet (esim. piimä ja maitorahka) sekä erilaiset soseet sitovat ja mehevöittävät piirakoiden täytteitä.
Hei, tein tätä, mutta suosittelisin laittamaan vähemmän kuin 300 g purjoa. Laitoin purjoa 300 g ja mielestäni se peittää liialti esim. poron maun.
Kuullostaa hyvältä. Itse olen kokeillut Quiche Lorrainen versiota Kuis Poro jossa on jotakuinkin samat ainekset kuin edellä, ilman parmesaania, itsetehdyssä taikinassa ripaus savupaprikaa ja täytteeseen vähän rakuunaa ja lakritsijuurta. Hyvää tulee!