PoropiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Poropiirakka

  • Annosmäärä8 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
Mehevä poropiirakka valmistuu nopeasti valmiista rukiisesta piirakkataikinasta. Voimakas poron kylmäsavupaisti sekä parmesan tuo täytteeseen ihanasti makua.

    Ainekset

    8 annosta
    1 pkt (400 g)
     
    tai
    1 pkt (100 g)
     
    tai
    1 (300 g)
     
    purjo
    tai
    2 prk (à 150 g)
     
    tai
    3
     
    kananmunaa
    tai
    1 1/2 dl (50 g)
     
    tai
    1/4 tl
     
    suolaa
    tai
    ripaus
     
    mustapippuria
    tai
    1/2 dl
     
    persiljaa hienonnettuna
    tai

    Tarjoiluun

     
    persiljaa hienonnettuna
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    855 kJ / 205 kcal
    Rasva
    13,9 g
    josta tyydyttynyttä
    7,1 g
    Hiilihydraatit
    11,3 g
    josta sokereita
    1,6 g
    Proteiini
    7,5 g
    Suola
    0,8 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    30 - 60 min

    Sulata taikina ja taputtele se suorakaiteen muotoisen piirakkavuoan (36 × 10 cm) pohjalle ja reunoille. Piirakan voi tehdä myös pyöreään vuokaan (Ø 26 cm). Esipaista piirakkapohjaa 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 10 minuuttia

    Suikaloi halkaistu ja huuhdeltu purjon valkoinen osa. Kuullota purjo pehmeäksi öljyssä. Sekoita kulhossa ranskankerma, kananmunat, parmesan, suola, pippuri ja persilja. Suikaloi poron kylmäsavupaisti.

    Levitä puolet ranskankermaseoksesta piirakan pohjalle. Lisää 2/3 purjoista sekä kylmäsavupaisti. Lisää loput purjot sekä ranskankermaseos.

    Paista uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Koristele jäähtynyt piirakka hienonnetulla persiljalla.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka rukiinen piirakkataikina 400g pakaste
      Hinta 2,49/kpl
      6,23/kg
    • Pirkka Parhaat poron kylmäsavupaisti 100g
      Hinta 9,95/kpl
      99,50/kg
    • Pirkka creme fraiche 18% 150g laktoositon
      Hinta 0,99/kpl
      6,60/kg
    • Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g laktoositon
      Hinta 6,99/kpl
      34,95/kg
    • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      Hinta 1,19/kpl
      1,19/kg
    • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
      Hinta 1,99/kpl
      26,53/kg
    • Pirkka suomalainen persilja ruukussa
      Hinta 1,49/kpl
    • Kotivara Poron kylmäsavupaisti 100g
      Hinta 11,30/kpl
      113,00/kg
    • Rönkä poron ksavupaistisiivu 100g
      Hinta 9,39/kpl
      93,90/kg
    • Purjo ulkomainen
      Hinta n. 0,75/kpl
      2,99/kg
    • Arla Lempi creme fraiche 15% 200g laktoositon
      Hinta 1,79/kpl
      8,95/kg
    • Maitokolmio créme fraîche 200g laktoositon
      Hinta 1,15/kpl
      5,75/kg
    • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
      Hinta 1,49/kpl
      4,28/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,69/kpl
      4,14/kg
    • Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano juustoraaste 80g
      Hinta 2,99/kpl
      37,38/kg
    • Giovanni Ferrari Parmigiano Reggiano Dop 150g
      Hinta 7,35/kpl
      49,00/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 125g
      Hinta 0,99/kpl
      7,92/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 600g
      Hinta 1,75/kpl
      2,92/kg
    • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
      Hinta 0,85/kpl
      40,48/kg
    • Meira Mustapippuri 60g kokonainen
      Hinta 2,45/kpl
      40,83/kg
    • Pirkka suomalainen persilja 50g
      Hinta 2,59/kpl
      51,80/kg
    • Järvikylä persilja rkk FI
      Hinta 1,59/kpl
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,0 (112 arviota)

    • Kokeillut
      1 vuosi sitten
      Poropiirakka- älyttömän suolaista oli poronliha. Jäi syömättä valmis piirakka. Tosi ikävää kaikin puolin 😑.
    • Terveellistä
      1 vuosi sitten
      Liian suolainen!
    • Paulamaria
      2 vuotta sitten
      Johan tuli kirjoitusvirheitä paksulla sormella🤣 Mutta hyvän makuista tuli tästä tuunatustakin versiosta. Vaikka kyllä poro on poro!
    • Paulamaria
      2 vuotta sitten
      Nyt tuli pororouhe syötyä itsenäisyyspäivänä, joten laitoin Nopeat Savuliharouhetta. Purjokin loppu, niin punasipulin puolikas kvi hyvin mikron kautta. Eu ollut creme fraucheajaan, joten maustamaton tuorejuusto kerman ja munien kanssa. Parsakaalin loput kippasin mukaan. Ihe, kun oli parmesaania. Hyvältä näyttää, kun tuli uunista ulos. Saas nähdä, mitä maistuu, kunhan jäähtyy. Kiitos monipuolisesta ohjeesta😅
    • Vehnäjauho myrkkyä !
      4 vuotta sitten
      Shalom. Onko lak gluteenitonta vaihtoehtoa tälle tai muille suolaisille piirakoille? Voisin kokeilla vaikka ITSENÄISYYSPÄIVÄNÄ. Taina.
    • K-Kuluttajapalvelu
      4 vuotta sitten
      Vehnäjauho myrkkyä !, voit halutessasi korvata reseptissä käytetyn Pirkka rukiisen piirakkataikinan itse tehdyllä gluteenittomalla piirakkapohjalla (https://www.k-ruoka.fi/reseptit/gluteeniton-piirakkapohja), jolloin resepti sopii gluteenittomaan ja laktoosittomaan ruokavalioon.
    • K-Kuluttajapalvelu
      4 vuotta sitten
      Jpa66, hyvin varustetuissa ruokakaupoissa on saatavilla veteen sekoitettavaa kananmunankorvikejauhetta. Myös useat maitotuotteet (esim. piimä ja maitorahka) sekä erilaiset soseet sitovat ja mehevöittävät piirakoiden täytteitä.
    • Jpa66
      4 vuotta sitten
      Onko kananmunalle hyvää vaihtoehtoa koska ainakin munan valkuaiselle hieman allerginen ja vatsaan tulee ilkeä olo?
    • Petra
      4 vuotta sitten
      Hei, tein tätä, mutta suosittelisin laittamaan vähemmän kuin 300 g purjoa. Laitoin purjoa 300 g ja mielestäni se peittää liialti esim. poron maun.
    • Timo
      4 vuotta sitten
      Kuullostaa hyvältä. Itse olen kokeillut Quiche Lorrainen versiota Kuis Poro jossa on jotakuinkin samat ainekset kuin edellä, ilman parmesaania, itsetehdyssä taikinassa ripaus savupaprikaa ja täytteeseen vähän rakuunaa ja lakritsijuurta. Hyvää tulee!