PoropiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Poropiirakka

Mehevä poropiirakka valmistuu nopeasti valmiista rukiisesta piirakkataikinasta. Voimakas poron kylmäsavupaisti sekä parmesan tuo täytteeseen ihanasti makua. Noin 1,70 €/annos*

Ainekset

8 annosta

Tarjoiluun

    • persiljaa hienonnettuna

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sulata taikina ja taputtele se suorakaiteen muotoisen piirakkavuoan (36 × 10 cm) pohjalle ja reunoille. Piirakan voi tehdä myös pyöreään vuokaan (Ø 26 cm). Esipaista piirakkapohjaa 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 10 minuuttia
  2. Suikaloi halkaistu ja huuhdeltu purjon valkoinen osa. Kuullota purjo pehmeäksi öljyssä. Sekoita kulhossa ranskankerma, kananmunat, parmesan, suola, pippuri ja persilja. Suikaloi poron kylmäsavupaisti.
  3. Levitä puolet ranskankermaseoksesta piirakan pohjalle. Lisää 2/3 purjoista sekä kylmäsavupaisti. Lisää loput purjot sekä ranskankermaseos.
  4. Paista uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Koristele jäähtynyt piirakka hienonnetulla persiljalla.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka rukiinen piirakkataikina 400g pakaste
    Pirkka rukiinen piirakkataikina 400g pakaste
    2,55/kpl
    6,37/kg
  • Kotivara Poron kylmäsavupaisti 100g
    Kotivara Poron kylmäsavupaisti 100g
    8,29/kpl
    82,90/kg
  • Kylmänen Kylmäsavustettu poronpaistileike 100g
    Kylmänen Kylmäsavustettu poronpaistileike 100g
    10,40/kpl
    104,00/kg
  • Pirkka purjo pakattu ulkomainen,  kausituote
    Pirkka purjo pakattu ulkomainen, kausituote
    1,50/kpl
    5,99/kg
  • Purjo ulkomainen
    Purjo ulkomainen
    0,57/kpl
    2,29/kg
  • Pirkka creme fraiche 18% 150g laktoositon
    Pirkka creme fraiche 18% 150g laktoositon
    0,89/kpl
    5,93/kg
  • Pirkka kananmunia 10 kpl/580 g
    Pirkka kananmunia 10 kpl/580 g
    2,29/kpl
    3,95/kg
  • Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    3,89/kpl
    3,81/kg
  • Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g
    Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g
    6,99/kpl
    34,95/kg
  • Zanetti Parmigiano Reggiano juusto 200g
    Zanetti Parmigiano Reggiano juusto 200g
    8,59/kpl
    42,95/kg
  • Parmareggio Parmigiano 80g lastu
    Parmareggio Parmigiano 80g lastu
    3,99/kpl
    49,87/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,79/kpl
    0,79/kg
  • Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    2,35/kpl
    4,70/kg
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
    0,95/kg
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    1,99/kpl
    26,53/kg
  • Sallinen Mustapippuri kokonainen 360g
    Sallinen Mustapippuri kokonainen 360g
    9,95/kpl
    27,64/kg
  • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    0,99/kpl
    36,67/kg
  • Pirkka suomalainen persilja 50g
    Pirkka suomalainen persilja 50g
    2,39/kpl
    47,80/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille99 arvostelua
  • Paulamaria10.12.2021

    Johan tuli kirjoitusvirheitä paksulla sormella🤣 Mutta hyvän makuista tuli tästä tuunatustakin versiosta. Vaikka kyllä poro on poro!

  • Paulamaria10.12.2021

    Nyt tuli pororouhe syötyä itsenäisyyspäivänä, joten laitoin Nopeat Savuliharouhetta. Purjokin loppu, niin punasipulin puolikas kvi hyvin mikron kautta. Eu ollut creme fraucheajaan, joten maustamaton tuorejuusto kerman ja munien kanssa. Parsakaalin loput kippasin mukaan. Ihe, kun oli parmesaania. Hyvältä näyttää, kun tuli uunista ulos. Saas nähdä, mitä maistuu, kunhan jäähtyy. Kiitos monipuolisesta ohjeesta😅

  • Vehnäjauho myrkkyä !25.11.2019

    Shalom. Onko lak gluteenitonta vaihtoehtoa tälle tai muille suolaisille piirakoille? Voisin kokeilla vaikka ITSENÄISYYSPÄIVÄNÄ. Taina.

  • K-Kuluttajapalvelu25.11.2019

    Vehnäjauho myrkkyä !, voit halutessasi korvata reseptissä käytetyn Pirkka rukiisen piirakkataikinan itse tehdyllä gluteenittomalla piirakkapohjalla (https://www.k-ruoka.fi/reseptit/gluteeniton-piirakkapohja), jolloin resepti sopii gluteenittomaan ja laktoosittomaan ruokavalioon.

  • Jpa6610.11.2019

    Onko kananmunalle hyvää vaihtoehtoa koska ainakin munan valkuaiselle hieman allerginen ja vatsaan tulee ilkeä olo?

  • K-Kuluttajapalvelu10.11.2019

    Jpa66, hyvin varustetuissa ruokakaupoissa on saatavilla veteen sekoitettavaa kananmunankorvikejauhetta. Myös useat maitotuotteet (esim. piimä ja maitorahka) sekä erilaiset soseet sitovat ja mehevöittävät piirakoiden täytteitä.

  • Petra25.10.2019

    Hei, tein tätä, mutta suosittelisin laittamaan vähemmän kuin 300 g purjoa. Laitoin purjoa 300 g ja mielestäni se peittää liialti esim. poron maun.

  • Timo13.10.2019

    Kuullostaa hyvältä. Itse olen kokeillut Quiche Lorrainen versiota Kuis Poro jossa on jotakuinkin samat ainekset kuin edellä, ilman parmesaania, itsetehdyssä taikinassa ripaus savupaprikaa ja täytteeseen vähän rakuunaa ja lakritsijuurta. Hyvää tulee!