Poropiirakka
- Annosmäärä8 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Mehevä poropiirakka valmistuu nopeasti valmiista rukiisesta piirakkataikinasta. Voimakas poron kylmäsavupaisti sekä parmesan tuo täytteeseen ihanasti makua.
Ainekset
8 annosta
1 pkt (400 g) | tai |
1 pkt (80 g) | tai |
1 (300 g) | purjo tai |
2 prk (à 150 g) | tai |
3 | kananmunaa tai |
1 1/2 dl (50 g) | tai |
1/4 tl | suolaa tai |
ripaus | mustapippuria tai |
1/2 dl | persiljaa hienonnettuna tai |
Tarjoiluun | |
---|---|
persiljaa hienonnettuna tai |
Ravintosisältö
Energia | 858 kJ / 205 kcal |
Rasva | 14,1 g |
josta tyydyttynyttä | 7,3 g |
Hiilihydraatit | 11,5 g |
josta sokereita | 1,7 g |
Proteiini | 7,1 g |
Suola | 0,7 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Sulata taikina ja taputtele se suorakaiteen muotoisen piirakkavuoan (36 × 10 cm) pohjalle ja reunoille. Piirakan voi tehdä myös pyöreään vuokaan (Ø 26 cm). Esipaista piirakkapohjaa 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 10 minuuttia
Suikaloi halkaistu ja huuhdeltu purjon valkoinen osa. Kuullota purjo pehmeäksi öljyssä. Sekoita kulhossa ranskankerma, kananmunat, parmesan, suola, pippuri ja persilja. Suikaloi poron kylmäsavupaisti.
Levitä puolet ranskankermaseoksesta piirakan pohjalle. Lisää 2/3 purjoista sekä kylmäsavupaisti. Lisää loput purjot sekä ranskankermaseos.
Paista uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Koristele jäähtynyt piirakka hienonnetulla persiljalla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka rukiinen piirakkataikina 400g pakasteHinta 2,49/kpl6,23/kg
- Pirkka Parhaat poron kylmäsavupaisti 80gHinta 7,99/kpl99,88/kg
- Plussa-etu −15 %Pirkka creme fraiche 18% 150g laktoositonPlussa-kortillaEtuhinta 2,00/3 kpl4,44/kgIlman Plussa-korttia 0,79/kpl (5,27/kg)
- Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g laktoositonHinta 7,29/kpl36,45/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Lapin liha kylmäsavustettu poronpaisti 80g ohuen ohut leikkeleHinta 7,49/kpl93,63/kg
- Lihamestarin poron kylmäsavupaisti 80gHinta 7,29/kpl91,13/kg
- Purjo ulkomainenHinta n. 0,70/kpl2,79/kg
- Juustoportti pehmeä creme fraiche 18% 350g laktoositonHinta 2,09/kpl5,97/kg
- Maitokolmio créme fraîche 200g laktoositonHinta 0,99/kpl4,95/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano juustoraaste 80gHinta 2,89/kpl36,13/kg
- Parmareggio 125g Parmigiano DOP 15kkHinta 5,69/kpl45,52/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Plussa-etu −20 %Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi maustePlussa-kortillaEtuhinta 0,87/kpl32,22/kgIlman Plussa-korttia 1,09/kpl (40,37/kg)
- Järvikylä persilja rkk FIHinta 1,69/kpl
- Pirkka suomalainen persilja ruukussaHinta 1,69/kpl
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,2(173 arviota)
- 30 - 60 min3,7(143 arviota)
- 30 - 60 min4,0(53 arviota)
- 30 - 60 min3,4(48 arviota)
- 30 - 60 min3,8(12 arviota)
- alle 30 min3,6(7 arviota)
- 30 - 60 min3,9(301 arviota)
- 30 - 60 min3,9(51 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (119 arviota)
- Kokeillut2 vuotta sittenPoropiirakka- älyttömän suolaista oli poronliha. Jäi syömättä valmis piirakka. Tosi ikävää kaikin puolin 😑.
- Terveellistä2 vuotta sittenLiian suolainen!
- Paulamaria3 vuotta sittenJohan tuli kirjoitusvirheitä paksulla sormella🤣 Mutta hyvän makuista tuli tästä tuunatustakin versiosta. Vaikka kyllä poro on poro!
- Paulamaria3 vuotta sittenNyt tuli pororouhe syötyä itsenäisyyspäivänä, joten laitoin Nopeat Savuliharouhetta. Purjokin loppu, niin punasipulin puolikas kvi hyvin mikron kautta. Eu ollut creme fraucheajaan, joten maustamaton tuorejuusto kerman ja munien kanssa. Parsakaalin loput kippasin mukaan. Ihe, kun oli parmesaania. Hyvältä näyttää, kun tuli uunista ulos. Saas nähdä, mitä maistuu, kunhan jäähtyy. Kiitos monipuolisesta ohjeesta😅
- Vehnäjauho myrkkyä !5 vuotta sittenShalom. Onko lak gluteenitonta vaihtoehtoa tälle tai muille suolaisille piirakoille? Voisin kokeilla vaikka ITSENÄISYYSPÄIVÄNÄ. Taina.
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenVehnäjauho myrkkyä !, voit halutessasi korvata reseptissä käytetyn Pirkka rukiisen piirakkataikinan itse tehdyllä gluteenittomalla piirakkapohjalla (https://www.k-ruoka.fi/reseptit/gluteeniton-piirakkapohja), jolloin resepti sopii gluteenittomaan ja laktoosittomaan ruokavalioon.
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenJpa66, hyvin varustetuissa ruokakaupoissa on saatavilla veteen sekoitettavaa kananmunankorvikejauhetta. Myös useat maitotuotteet (esim. piimä ja maitorahka) sekä erilaiset soseet sitovat ja mehevöittävät piirakoiden täytteitä.
- Jpa665 vuotta sittenOnko kananmunalle hyvää vaihtoehtoa koska ainakin munan valkuaiselle hieman allerginen ja vatsaan tulee ilkeä olo?
- Petra5 vuotta sittenHei, tein tätä, mutta suosittelisin laittamaan vähemmän kuin 300 g purjoa. Laitoin purjoa 300 g ja mielestäni se peittää liialti esim. poron maun.
- Timo5 vuotta sittenKuullostaa hyvältä. Itse olen kokeillut Quiche Lorrainen versiota Kuis Poro jossa on jotakuinkin samat ainekset kuin edellä, ilman parmesaania, itsetehdyssä taikinassa ripaus savupaprikaa ja täytteeseen vähän rakuunaa ja lakritsijuurta. Hyvää tulee!