• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Lihapiirakka

Valmista itse tehty lihapiirakka näppärästi uunissa. Peltilihapiirakasta riittää syötävää useammallekin herkkusuulle. N. 0,70€/annos.
Lihapiirakka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 9 palaa
  • 30 - 60 min

Ainekset

9 palaa

Täyte

    • 5dlvettä
    • 1rklliha- tai kasvisfondia
    • 3kananmunaa
    • 250gnaudan jauhelihaa (10 % rasvaa)
    • 1iso (150 g)sipuli
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 8kokonaista maustepippuria murskattuna
    • 1/2dlkevyt- tai ruokakermaa

Voiteluun

    • kananmunaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Keitä riisi fondilla maustetussa vedessä kypsäksi eli noin 15 minuuttia. Valuta riisi.
  2. Keitä 2 munaa koviksi eli noin 8 minuuttia. Kuori ja viipaloi ne.
  3. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja mausteet. Kypsennä vielä noin 5 minuuttia. Sekoita hieman jäähtyneen jauhelihaseoksen joukkoon kerma, kypsä riisi ja raaka kananmuna.
  4. Kauli voitaikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Nosta levy pellille leivinpaperin päälle.
  5. Levitä täyte puolelle voitaikinalevystä. Asettele päälle kananmunaviipaleet. Käännä toinen puoli taikinasta kanneksi. Ummista reunat hyvin haarukalla painelemalla.
  6. Voitele pinta munalla ja pistele kuoreen muutamia reikiä.
  7. Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia.

Tiesitkö että...

Vinkki! Tarjoa lihapiirakka kuuman lihaliemen kanssa. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kommentoi

Arvosana reseptille40