Lihapiirakka
- Annosmäärä9 palaa
- Valmistusaika30 - 60 min
Ainekset
1 pkt (500 g) | tai |
Täyte | |
---|---|
3/4 dl | tai |
5 dl | vettä tai |
1 rkl | liha- tai kasvisfondia tai |
3 | kananmunaa tai |
250 g | naudan jauhelihaa (10 % rasvaa) tai |
1 iso (150 g) | sipuli tai |
1/2 tl | suolaa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
8 | kokonaista maustepippuria murskattuna tai |
1/2 dl | tai |
Voiteluun | |
kananmunaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 661 kJ / 158 kcal |
Rasva | 8,8 g |
josta tyydyttynyttä | 4,5 g |
Hiilihydraatit | 12,9 g |
josta sokereita | 0,7 g |
Proteiini | 6,3 g |
Suola | 0,8 g |
Valmistus
Keitä riisi fondilla maustetussa vedessä kypsäksi eli noin 15 minuuttia. Valuta riisi.
Keitä 2 munaa koviksi eli noin 8 minuuttia. Kuori ja viipaloi ne.
Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja mausteet. Kypsennä vielä noin 5 minuuttia. Sekoita hieman jäähtyneen jauhelihaseoksen joukkoon kerma, kypsä riisi ja raaka kananmuna.
Kauli voitaikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Nosta levy pellille leivinpaperin päälle.
Levitä täyte puolelle voitaikinalevystä. Asettele päälle kananmunaviipaleet. Käännä toinen puoli taikinasta kanneksi. Ummista reunat hyvin haarukalla painelemalla.
Voitele pinta munalla ja pistele kuoreen muutamia reikiä.
Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia.
Vinkki! Tarjoa lihapiirakka kuuman lihaliemen kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka esikaulittu ja laskostettu voitaikina 500g pakasteHinta 2,59/kpl5,18/kg
- Pirkka puuroriisi 1kgHinta 1,99/kpl1,99/kg
- Plussa-etu −20 %Maggi lihafondi 160g Pastöroitu lihaliemi.Plussa-kortillaEtuhinta 2,31/kpl14,44/kgIlman Plussa-korttia 2,89/kpl (18,06/kg)
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Pirkka maustepippuri 13g kokonainenHinta 0,75/kpl57,69/kg
- Pirkka laktoositon ruokakerma 15% 2 dlHinta 0,49/kpl2,45/l
- Myllyn Paras Voitaikina 500 g pakastetaikinaHinta 3,65/kpl7,30/kg
- Urtekram puuroriisi 500g luomuHinta 4,49/kpl8,98/kg
- Risella Luomu Puuroriisi 500gHinta 3,09/kpl6,18/kg
- Bong Touch of Taste Riistafondi Kantarellilla 180mlHinta 3,75/kpl20,83/l
- Bong Touch Of Taste Vasikanfondi 180 mlHinta 3,75/kpl20,83/l
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Pirkka Luomu suomalainen naudan jauheliha 10% 300gHinta 4,99/kpl16,63/kg
- Atria 300 g Parempi nauta jauheliha 10 %Hinta 4,79/kpl15,97/kg
- Sipuli peltokuivattuHinta n. 0,10/kpl0,99/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Plussa-etu −20 %Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi maustePlussa-kortillaEtuhinta 0,92/kpl34,07/kgIlman Plussa-korttia 1,15/kpl (42,59/kg)
- Plussa-etu −20 %Meira maustepippuri kokonainen 20gPlussa-kortillaEtuhinta 0,92/kpl46,00/kgIlman Plussa-korttia 1,15/kpl (57,50/kg)
- Santa Maria Maustepippuri kokonainen, purkki 23gHinta 2,09/kpl90,87/kg
- Valio Keittiön Eila ruokakerma 15% 2dl UHT laktoositonHinta 1,29/kpl6,45/l
- Plussa-etu −7 %Arla Lempi ruokakerma 3dl 15% laktoositonPlussa-kortillaEtuhinta 3,50/2 kpl5,83/lIlman Plussa-korttia 1,89/kpl (6,30/l)
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,4(225 arviota)
- 30 - 60 min3,7(139 arviota)
- 30 - 60 min3,9(135 arviota)
- 30 - 60 min3,8(122 arviota)
- 30 - 60 min4,5(66 arviota)
- yli 60 min4,5(199 arviota)
- 30 - 60 min4,1(18 arviota)
- 30 - 60 min3,8(145 arviota)
Arvostele resepti
- Mamman keittiö6 kuukautta sittenHyvä maku( maustoin vähän enemmän kuin ohjeessa) Riitti isommallekin porukalle.
- Hannakaisa10 kuukautta sittenKuuma lihaliemen kanssa tarjoilu.. Maistuu hyvältä
- Riitikko1 vuosi sittenMauton, kannattaa maustaa reilulla kädellä. Muuten ihan hyvä ollakseen valmistaikina luomus.
- Laiska vanhus1 vuosi sittenHyvältä näyttää toiki resepti! Teen itse taikinan voista, maitorahkasta ja jauhoista. Jauhelihan sekoitan raakana riisiin ja maustan suolalla ja mustapippurilla, sekä reilusti sipulia kuullotettuna. Paistan n. 35-40min. Juuri tein ja söin turhan paljon kerralla!
- Sunny1 vuosi sittenJauhelihaa enemmän! Liemikuutio riisin keitossa sekä jauhelihan paistossa. Ei tarvitse keitettyjä kananmunia. Tee tupla-annos.
- Kokkailija1 vuosi sittenToimii (ilman maustepippuria)!
- Anskuliini2 vuotta sittenMiksei reseptejä saa tallennettuu ja suurimmassa ohjeessa eri ohjeet siis mitä uskot ?
- Mausteita liian vähän3 vuotta sittenSuolaa on ohjeessa aivan liian vähän. 250g jauhelihaa tarvitsee yhden teelusikallisen suolaa, ja kananmunatkin vaativat osansa. Kannattaa maistaa täytettä ennen sen laittamista.
- Anne 557 vuotta sittenAivan kuin lapsena oli saunailtana lihaliemen kanssa.
- Kokki kolmonen7 vuotta sittenTäysin mauton täyte. Pettymys.
- Joulu20167 vuotta sittenTodella hyvä resepti, erinomainen koostumus ja maku. Kananmunat laitoin hakkeluksena jauhelihaseokseen.
- Meiju7 vuotta sittenOli kyllä todella hyvvee :)
- Leipuri7 vuotta sittenPakko tehdä. Nam 😋
- Tintti7 vuotta sittenEikun kauppaan ostoksille ja piirakan tekoon!
- Miäs7 vuotta sittenHyvää!
- Perinne8 vuotta sittenNam, niin hyvää! Tuli lapsuus mieleen.