PeltilihapiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Peltilihapiirakka

Valmista perinteinen lihapiirakka uunissa. Peltilihapiirakasta riittää syötävää useammallekin herkkusuulle. Noin 0,60 €/annos*

  • 18 palaa
  • 30 - 60 min

Ainekset

18 palaa

Täyte

Voiteluun

    • kananmunaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Keitä riisi fondilla maustetussa vedessä kypsäksi eli noin 15 minuuttia. Valuta riisi.
  2. Keitä 4 munaa koviksi eli noin 8 minuuttia. Kuori ja viipaloi ne.
  3. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Hienonna sipuli ja lisää se ja mausteet jauhelihan joukkoon. Kypsennä vielä noin 5 minuuttia. Sekoita kerma, kypsä riisi ja 2 raakaa kananmunaa hieman jäähtyneen jauhelihaseokseen.
  4. Kauli toinen voitaikina jauhojen avulla suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Nosta levy pellille leivinpaperin päälle. Levitä täyte voitaikinalevylle. Asettele kananmunaviipaleet päälle.
  5. Kauli myös toinen taikina ja nosta se piirakan kanneksi. Ummista reunat hyvin haarukalla painelemalla. Voitele pinta munalla ja pistele kuoreen muutamia reikiä.
  6. Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka esikaulittu ja laskostettu voitaikina 500g pakaste
    Pirkka esikaulittu ja laskostettu voitaikina 500g pakaste
    2,75/kpl5,50/kg
  • Myllyn Paras Voitaikina 500 g pakastetaikina
    Myllyn Paras Voitaikina 500 g pakastetaikina
    3,35/kpl6,70/kg
  • Pirkka puuroriisi 1kg
    Pirkka puuroriisi 1kg
    1,79/kpl
  • Touch of Taste lihafondi 180ml luomu
    Touch of Taste lihafondi 180ml luomu
    4,55/kpl25,28/l
  • Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    1,49/kpl2,57/kg
  • Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    2,65/kpl2,60/kg
  • Kotitilan maalaismunat 1020g L15
    Kotitilan maalaismunat 1020g L15
    2,75/kpl2,70/kg
  • Pirkka Parhaat suomalainen rotukarjan naudan jauheliha 17% 300g
    Pirkka Parhaat suomalainen rotukarjan naudan jauheliha 17% 300g
    3,99/kpl13,30/kg
  • Sipuli peltokuivattu
    Sipuli peltokuivattu
    0,13/kpl1,19/kg
  • Salottisipuli ulkomainen
    Salottisipuli ulkomainen
    3,69/kg
  • Pirkka suomalainen keltasipuli 1 kg 2 lk
    Pirkka suomalainen keltasipuli 1 kg 2 lk
    0,99/kpl
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,65/kpl
  • Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    2,29/kpl4,58/kg
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    1,95/kpl26,00/kg
  • Sallinen Maustepippuri kokonainen 280g
    Sallinen Maustepippuri kokonainen 280g
    8,29/kpl29,61/kpl
  • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    0,79/kpl29,26/kg
  • Pirkka maustepippuri 13g kokonainen
    Pirkka maustepippuri 13g kokonainen
    0,49/kpl37,69/kg
  • Meira maustepippuri kokonainen 20g
    Meira maustepippuri kokonainen 20g
    0,85/kpl42,50/kg
  • Meira Maustepippuri 50g kokonainen pussi
    Meira Maustepippuri 50g kokonainen pussi
    1,79/kpl35,80/kg
  • Pirkka laktoositon ruokakerma 15% 2 dl
    Pirkka laktoositon ruokakerma 15% 2 dl
    0,49/kpl2,45/l
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille 150 arvostelua
  • Hoplaa27.2.2021

    Klassikko-ohje toimii. Riisin keittämisestä, miksi valuttaa makuaineita (fondi) veden mukana viemäriin? Keitin 1,5 dl riisiä noin kolmessa desissä lihalientä niin että kaikki vesi ja ja maut imeytyivät riisiin. Kannattaa myös varata tarpeeksi aikaa (pakkauksen mukaan 1,5 h huoneenlämmössä!) voitaikinan sulattamiseen, osittain jäisen levyn kauliminen kävi työstä.