PeltilihapiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Peltilihapiirakka

  • Annosmäärä18 palaa
  • Valmistusaika30 - 60 min
Valmista perinteinen lihapiirakka uunissa. Peltilihapiirakasta riittää syötävää useammallekin herkkusuulle.

    Ainekset

    18 palaa
    2 pkt (à 500 g)
     
    tai

    Täyte

    1 1/2 dl
     
    tai
    1 l
     
    vettä
    tai
    2 rkl
     
    liha- tai kasvisfondia
    tai
    6
     
    kananmunaa
    tai
    1 rs (400 g)
     
    Pirkka naudan jauhelihaa (10 %)
    tai
    2 isoa (n.250 g)
     
    sipulia
    tai
    1 tl
     
    suolaa
    tai
    1 tl
     
    mustapippuria
    tai
    15
     
    kokonaista maustepippuria murskattuna
    tai
    1 dl
     
    tai

    Voiteluun

     
    kananmunaa
    tai

    Valmistus

    30 - 60 min
    Keitä riisi fondilla maustetussa vedessä kypsäksi eli noin 15 minuuttia. Valuta riisi.
    Keitä 4 munaa koviksi eli noin 8 minuuttia. Kuori ja viipaloi ne.
    Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Hienonna sipuli ja lisää se ja mausteet jauhelihan joukkoon. Kypsennä vielä noin 5 minuuttia. Sekoita kerma, kypsä riisi ja 2 raakaa kananmunaa hieman jäähtyneen jauhelihaseokseen.
    Kauli toinen voitaikina jauhojen avulla suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Nosta levy pellille leivinpaperin päälle. Levitä täyte voitaikinalevylle. Asettele kananmunaviipaleet päälle.
    Kauli myös toinen taikina ja nosta se piirakan kanneksi. Ummista reunat hyvin haarukalla painelemalla. Voitele pinta munalla ja pistele kuoreen muutamia reikiä.
    Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka esikaulittu ja laskostettu voitaikina 500g pakaste
      Pirkka esikaulittu ja laskostettu voitaikina 500g pakaste
      2,89/kpl
      5,78/kg
    • Pirkka puuroriisi 1kg
      Pirkka puuroriisi 1kg
      2,25/kpl
      2,25/kg
    • Pirkka laktoositon ruokakerma 15% 2 dl
      Pirkka laktoositon ruokakerma 15% 2 dl
      0,49/kpl
      2,45/l
    • Pirkka kananmunia 10 kpl/580 g
      Pirkka kananmunia 10 kpl/580 g
      2,19/kpl
      3,78/kg
    • Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
      Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
      3,89/kpl
      3,81/kg
    • K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
      K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
      1,89/kpl
      3,26/kg
    • Pirkka maustepippuri 13g kokonainen
      Pirkka maustepippuri 13g kokonainen
      0,75/kpl
      57,69/kg
    • Meira maustepippuri kokonainen 20g
      Meira maustepippuri kokonainen 20g
      1,15/kpl
      57,50/kg
    • Meira Maustepippuri 50g kokonainen pussi
      Meira Maustepippuri 50g kokonainen pussi
      2,49/kpl
      49,80/kg
    • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
      Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
      1,99/kpl
      26,53/kg
    • Sallinen Mustapippuri kokonainen 360g
      Sallinen Mustapippuri kokonainen 360g
      9,95/kpl
      27,64/kg
    • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
      Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
      1,15/kpl
      42,59/kg
    • Sipuli peltokuivattu
      Sipuli peltokuivattu
      0,15/kpl
      1,49/kg
    • Salottisipuli
      Salottisipuli
      0,30/kpl
      5,95/kg
    • Pirkka suomalainen keltasipuli 1 kg 2 lk
      Pirkka suomalainen keltasipuli 1 kg 2 lk
      1,99/kpl
      1,99/kg
    • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      1,19/kpl
      1,19/kg
    • Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
      Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
      2,59/kpl
      5,18/kg
    • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
      Meira ruokasuola 1kg jodioitu
      0,99/kpl
      0,99/kg
    • Touch of Taste lihafondi 180ml luomu
      Touch of Taste lihafondi 180ml luomu
      4,75/kpl
      26,39/l

    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,6 (192 arvostelua)

    • Marjuska
      4 kuukautta sitten
      Pirkko vm 1954, mulla on rahkavoitaikinan resepti, riittää pellilliseen lihapiirakkaa 500g voita(huoneenlämmpöistä) 500g maitorahkaa(huoneenlämpöistä) 8 dl vehnäjauhoja 1 tl leivinjauhetta Toivottavasti löydät tämän
    • Pirkko vm . 1954
      5 kuukautta sitten
      Mulla vanha Pirkka koekeittiön( Sirkka Hirvonen) resepti jo ihan repaleinen. Siinä pohja tehdään itse rahka -vehnäjauho -voi 250 g seoksena. Löytyisikö ko reseptiä vielä teidän arkistoista? Teen sen sokkona yo reseptiä mukaellen, mutta aito olisi mukavampi. Ps olisi kiva saada kuvamahdollisuus kommenttikenttään
    • K-Kuluttajapalvelu
      5 kuukautta sitten
      Pirkko vm. 1954, valitettavasti arkistostamme ei löydy tällaista reseptiä. Vastaavaa reseptiä voit etsiä esimerkiksi Googlesta hakemalla. Välitän palautteesi kuvamahdollisuudesta eteenpäin.
    • Hoplaa
      2 vuotta sitten
      Klassikko-ohje toimii. Riisin keittämisestä, miksi valuttaa makuaineita (fondi) veden mukana viemäriin? Keitin 1,5 dl riisiä noin kolmessa desissä lihalientä niin että kaikki vesi ja ja maut imeytyivät riisiin. Kannattaa myös varata tarpeeksi aikaa (pakkauksen mukaan 1,5 h huoneenlämmössä!) voitaikinan sulattamiseen, osittain jäisen levyn kauliminen kävi työstä.