Huoltokatko OmaPlussa-eduissa 28.5. klo 00.00–02.00. Katkon aikana edut eivät ole toiminnassa. Pahoittelemme häiriötä.
PeltilihapiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Peltilihapiirakka

  • Annosmäärä18 palaa
  • Valmistusaika30 - 60 min
Valmista perinteinen lihapiirakka uunissa. Peltilihapiirakasta riittää syötävää useammallekin herkkusuulle.

    Ainekset

    18 palaa
    2 pkt (à 500 g)
     
    tai

    Täyte

    1 1/2 dl
     
    tai
    1 l
     
    vettä
    tai
    2 rkl
     
    liha- tai kasvisfondia
    tai
    6
     
    kananmunaa
    tai
    1 pkt (400 g)
     
    tai
    2 isoa (n.250 g)
     
    sipulia
    tai
    1 tl
     
    suolaa
    tai
    1 tl
     
    mustapippuria
    tai
    15
     
    kokonaista maustepippuria murskattuna
    tai
    1 dl
     
    tai

    Voiteluun

     
    kananmunaa
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    688 kJ / 165 kcal
    Rasva
    9,3 g
    josta tyydyttynyttä
    4,7 g
    Hiilihydraatit
    13,4 g
    josta sokereita
    0,6 g
    Proteiini
    6,2 g
    Suola
    0,8 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    30 - 60 min

    Keitä riisi fondilla maustetussa vedessä kypsäksi eli noin 15 minuuttia. Valuta riisi.

    Keitä 4 munaa koviksi eli noin 8 minuuttia. Kuori ja viipaloi ne.

    Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Hienonna sipuli ja lisää se ja mausteet jauhelihan joukkoon. Kypsennä vielä noin 5 minuuttia. Sekoita kerma, kypsä riisi ja 2 raakaa kananmunaa hieman jäähtyneen jauhelihaseokseen.

    Kauli toinen voitaikina jauhojen avulla suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Nosta levy pellille leivinpaperin päälle. Levitä täyte voitaikinalevylle. Asettele kananmunaviipaleet päälle.

    Kauli myös toinen taikina ja nosta se piirakan kanneksi. Ummista reunat hyvin haarukalla painelemalla. Voitele pinta munalla ja pistele kuoreen muutamia reikiä.

    Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka esikaulittu ja laskostettu voitaikina 500g pakaste
      Hinta 2,89/kpl
      5,78/kg
    • Pirkka puuroriisi 1kg
      Hinta 1,99/kpl
      1,99/kg
    • Pirkka laktoositon ruokakerma 15% 2 dl
      Hinta 0,49/kpl
      2,45/l
    • K-Menu sipuli 500g Suomi 2lk
      Hinta 0,79/kpl
      1,58/kg
    • Sipuli 500g luomu NL/EG 2 lk
      Hinta 1,89/kpl
      3,78/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,5 (224 arviota)

    • Heli
      3 kuukautta sitten
      Riisin keittäminen liian suuressa määrässä vettä hämmentää. Voisitteko muokata ohjeeseen oikean määrän vettä vai onko lisävedellä jokin tarkoitus?
    • Oili
      7 kuukautta sitten
      Miksi noin monta kananmunaa?
    • K-Kuluttajapalvelu
      7 kuukautta sitten
      Oili, useampi kananmuna tuo peltipiirakkaan ruokaisuutta. Halutessaan kananmunien määrää voi toki vähentää.
    • Kirsi
      7 kuukautta sitten
      Hei, voiko valmista peltilihapiirakkaa pakastaa?
    • K-Kuluttajapalvelu
      7 kuukautta sitten
      Kirsi, voi pakastaa.
    • Pirkko
      9 kuukautta sitten
      Todella epäkäytännöllisessä järjestyksessä ohjeet, ylimääräistä aikaa kului aivan turhaan
    • Marjuska
      1 vuosi sitten
      Pirkko vm 1954, mulla on rahkavoitaikinan resepti, riittää pellilliseen lihapiirakkaa 500g voita(huoneenlämmpöistä) 500g maitorahkaa(huoneenlämpöistä) 8 dl vehnäjauhoja 1 tl leivinjauhetta Toivottavasti löydät tämän
    • Pirkko vm . 1954
      1 vuosi sitten
      Mulla vanha Pirkka koekeittiön( Sirkka Hirvonen) resepti jo ihan repaleinen. Siinä pohja tehdään itse rahka -vehnäjauho -voi 250 g seoksena. Löytyisikö ko reseptiä vielä teidän arkistoista? Teen sen sokkona yo reseptiä mukaellen, mutta aito olisi mukavampi. Ps olisi kiva saada kuvamahdollisuus kommenttikenttään
    • K-Kuluttajapalvelu
      1 vuosi sitten
      Pirkko vm. 1954, valitettavasti arkistostamme ei löydy tällaista reseptiä. Vastaavaa reseptiä voit etsiä esimerkiksi Googlesta hakemalla. Välitän palautteesi kuvamahdollisuudesta eteenpäin.
    • Hoplaa
      3 vuotta sitten
      Klassikko-ohje toimii. Riisin keittämisestä, miksi valuttaa makuaineita (fondi) veden mukana viemäriin? Keitin 1,5 dl riisiä noin kolmessa desissä lihalientä niin että kaikki vesi ja ja maut imeytyivät riisiin. Kannattaa myös varata tarpeeksi aikaa (pakkauksen mukaan 1,5 h huoneenlämmössä!) voitaikinan sulattamiseen, osittain jäisen levyn kauliminen kävi työstä.