Peltilihapiirakka
Valmista perinteinen lihapiirakka uunissa. Peltilihapiirakasta riittää syötävää useammallekin herkkusuulle. Noin 0,60 €/annos*
- 18 palaa
- 30 - 60 min
Ainekset
18 palaa
- 2pkt(à 500 g)Pirkka esikaulittua ja laskostettua voitaikinaa
Täyte
- 1 1/2dlPirkka puuroriisiä
- 1lvettä
- 2rklliha- tai kasvisfondia
- 6kananmunaa
- 1rs(400 g)Pirkka naudan jauhelihaa (10 %)
- 2isoa (n.250 g)sipulia
- 1tlsuolaa
- 1tlmustapippuria
- 15kokonaista maustepippuria murskattuna
Voiteluun
- kananmunaa
Valmistus
30 - 60 min- Keitä riisi fondilla maustetussa vedessä kypsäksi eli noin 15 minuuttia. Valuta riisi.
- Keitä 4 munaa koviksi eli noin 8 minuuttia. Kuori ja viipaloi ne.
- Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Hienonna sipuli ja lisää se ja mausteet jauhelihan joukkoon. Kypsennä vielä noin 5 minuuttia. Sekoita kerma, kypsä riisi ja 2 raakaa kananmunaa hieman jäähtyneen jauhelihaseokseen.
- Kauli toinen voitaikina jauhojen avulla suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Nosta levy pellille leivinpaperin päälle. Levitä täyte voitaikinalevylle. Asettele kananmunaviipaleet päälle.
- Kauli myös toinen taikina ja nosta se piirakan kanneksi. Ummista reunat hyvin haarukalla painelemalla. Voitele pinta munalla ja pistele kuoreen muutamia reikiä.
- Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Ruokalajit
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Klassikko-ohje toimii. Riisin keittämisestä, miksi valuttaa makuaineita (fondi) veden mukana viemäriin? Keitin 1,5 dl riisiä noin kolmessa desissä lihalientä niin että kaikki vesi ja ja maut imeytyivät riisiin. Kannattaa myös varata tarpeeksi aikaa (pakkauksen mukaan 1,5 h huoneenlämmössä!) voitaikinan sulattamiseen, osittain jäisen levyn kauliminen kävi työstä.