Peltilihapiirakka
- Annosmäärä18 palaa
- Valmistusaika30 - 60 min
Valmista perinteinen lihapiirakka uunissa. Peltilihapiirakasta riittää syötävää useammallekin herkkusuulle.
Ainekset
18 palaa
- 2 pkt (à 500 g) Pirkka esikaulittua ja laskostettua voitaikinaa (pakaste)
Täyte
- 1 1/2 dl Pirkka puuroriisiä
- 1 l vettä
- 2 rkl liha- tai kasvisfondia
- 6 kananmunaa
- 1 pkt (400 g) Pirkka naudan jauhelihaa (10 %)
- 2 isoa (n.250 g) sipulia
- 1 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria
- 15 kokonaista maustepippuria murskattuna
- 1 dl Pirkka laktoositonta ruokakermaa (15 %)
Voiteluun
- kananmunaa
Ravintosisältö
- Energia687 kJ / 164 kcal
- Rasva9,3 g
- josta tyydyttynyttä4,9 g
- Hiilihydraatit13,4 g
- josta sokereita0,7 g
- Proteiini6,1 g
- Suola0,8 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
- Keitä riisi fondilla maustetussa vedessä kypsäksi eli noin 15 minuuttia. Valuta riisi.
- Keitä 4 munaa koviksi eli noin 8 minuuttia. Kuori ja viipaloi ne.
- Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Hienonna sipuli ja lisää se ja mausteet jauhelihan joukkoon. Kypsennä vielä noin 5 minuuttia. Sekoita kerma, kypsä riisi ja 2 raakaa kananmunaa hieman jäähtyneen jauhelihaseokseen.
- Kauli toinen voitaikina jauhojen avulla suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Nosta levy pellille leivinpaperin päälle. Levitä täyte voitaikinalevylle. Asettele kananmunaviipaleet päälle.
- Kauli myös toinen taikina ja nosta se piirakan kanneksi. Ummista reunat hyvin haarukalla painelemalla. Voitele pinta munalla ja pistele kuoreen muutamia reikiä.
- Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka esikaulittu ja laskostettu voitaikina 500g pakasteHinta 2,99/kpl5,98/kg
- Pirkka puuroriisi 1kgHinta 2,39/kpl2,39/kg
- Maggi lihafondi 160g Pastöroitu lihaliemi.Hinta 3,15/kpl19,69/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Pirkka maustepippuri 13g kokonainenHinta 0,85/kpl65,38/kg
- Pirkka laktoositon ruokakerma 15% 2 dlHinta 0,54/kpl2,70/l
- Myllyn Paras Voitaikina 500 g pakastetaikinaHinta 3,65/kpl7,30/kg
- Urtekram puuroriisi 500g luomuHinta 4,49/kpl8,98/kg
- Risella Luomu Puuroriisi 500gHinta 3,15/kpl6,30/kg
- Bong Touch of Taste Riistafondi Kantarellilla 180mlHinta 3,59/kpl19,94/l
- Bong Touch Of Taste Vasikanfondi 180 mlHinta 3,59/kpl19,94/l
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,59/kpl3,90/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Snellman 400g Kunnon naudan jauheliha 10%Hinta 5,95/kpl14,88/kg
- Atria parempi nauta jauheliha 10% 400gHinta 4,99/kpl12,48/kg
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 0,99/kpl2,83/kg
- SipuliHinta n. 0,14/kpl1,39/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,79/kpl2,98/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Plussa-etu −20 %Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi maustePlussa-kortillaEtuhinta 0,87/kpl32,22/kgIlman Plussa-korttia 1,09/kpl (40,37/kg)
- Plussa-etu −20 %Meira maustepippuri kokonainen 20gPlussa-kortillaEtuhinta 0,92/kpl46,00/kgIlman Plussa-korttia 1,15/kpl (57,50/kg)
- Santa Maria Maustepippuri kokonainen, purkki 23gHinta 2,09/kpl90,87/kg
- Valio Keittiön Eila ruokakerma 15% 2dl UHT laktoositonHinta 1,29/kpl6,45/l
- Plussa-etu −7 %Arla Lempi ruokakerma 3dl 15% laktoositonPlussa-kortillaEtuhinta 3,70/2 kpl6,17/lIlman Plussa-korttia 1,99/kpl (6,63/l)
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,1(203 arviota)
- 30 - 60 min4,3(32 arviota)
- 30 - 60 min3,8(177 arviota)
- 30 - 60 min3,9(71 arviota)
- yli 60 min4,5(204 arviota)
- 30 - 60 min3,8(82 arviota)
- 30 - 60 min3,9(138 arviota)
- 30 - 60 min3,4(134 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,4 (238 arviota)
- Heli1 vuosi sittenRiisin keittäminen liian suuressa määrässä vettä hämmentää. Voisitteko muokata ohjeeseen oikean määrän vettä vai onko lisävedellä jokin tarkoitus?
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenOili, useampi kananmuna tuo peltipiirakkaan ruokaisuutta. Halutessaan kananmunien määrää voi toki vähentää.
- Oili1 vuosi sittenMiksi noin monta kananmunaa?
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenKirsi, voi pakastaa.
- Kirsi1 vuosi sittenHei, voiko valmista peltilihapiirakkaa pakastaa?
- Pirkko1 vuosi sittenTodella epäkäytännöllisessä järjestyksessä ohjeet, ylimääräistä aikaa kului aivan turhaan
- Marjuska2 vuotta sittenPirkko vm 1954, mulla on rahkavoitaikinan resepti, riittää pellilliseen lihapiirakkaa 500g voita(huoneenlämmpöistä) 500g maitorahkaa(huoneenlämpöistä) 8 dl vehnäjauhoja 1 tl leivinjauhetta Toivottavasti löydät tämän
- Pirkko vm . 19542 vuotta sittenMulla vanha Pirkka koekeittiön( Sirkka Hirvonen) resepti jo ihan repaleinen. Siinä pohja tehdään itse rahka -vehnäjauho -voi 250 g seoksena. Löytyisikö ko reseptiä vielä teidän arkistoista? Teen sen sokkona yo reseptiä mukaellen, mutta aito olisi mukavampi. Ps olisi kiva saada kuvamahdollisuus kommenttikenttään
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenPirkko vm. 1954, valitettavasti arkistostamme ei löydy tällaista reseptiä. Vastaavaa reseptiä voit etsiä esimerkiksi Googlesta hakemalla. Välitän palautteesi kuvamahdollisuudesta eteenpäin.
- Hoplaa4 vuotta sittenKlassikko-ohje toimii. Riisin keittämisestä, miksi valuttaa makuaineita (fondi) veden mukana viemäriin? Keitin 1,5 dl riisiä noin kolmessa desissä lihalientä niin että kaikki vesi ja ja maut imeytyivät riisiin. Kannattaa myös varata tarpeeksi aikaa (pakkauksen mukaan 1,5 h huoneenlämmössä!) voitaikinan sulattamiseen, osittain jäisen levyn kauliminen kävi työstä.