Hyppää sisältöön
PeltilihapiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Peltilihapiirakka

  • Annosmäärä18 palaa
  • Valmistusaika30 - 60 min
Valmista perinteinen lihapiirakka uunissa. Peltilihapiirakasta riittää syötävää useammallekin herkkusuulle.

    Ainekset

    18 palaa

    Täyte

    Voiteluun

    • kananmunaa

    Ravintosisältö

    • Energia
      687 kJ / 164 kcal
    • Rasva
      9,3 g
    • josta tyydyttynyttä
      4,9 g
    • Hiilihydraatit
      13,4 g
    • josta sokereita
      0,7 g
    • Proteiini
      6,1 g
    • Suola
      0,8 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    30 - 60 min
    1. Keitä riisi fondilla maustetussa vedessä kypsäksi eli noin 15 minuuttia. Valuta riisi.
    2. Keitä 4 munaa koviksi eli noin 8 minuuttia. Kuori ja viipaloi ne.
    3. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Hienonna sipuli ja lisää se ja mausteet jauhelihan joukkoon. Kypsennä vielä noin 5 minuuttia. Sekoita kerma, kypsä riisi ja 2 raakaa kananmunaa hieman jäähtyneen jauhelihaseokseen.
    4. Kauli toinen voitaikina jauhojen avulla suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Nosta levy pellille leivinpaperin päälle. Levitä täyte voitaikinalevylle. Asettele kananmunaviipaleet päälle.
    5. Kauli myös toinen taikina ja nosta se piirakan kanneksi. Ummista reunat hyvin haarukalla painelemalla. Voitele pinta munalla ja pistele kuoreen muutamia reikiä.
    6. Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka esikaulittu ja laskostettu voitaikina 500g pakaste
      Hinta 2,99/kpl
      5,98/kg
    • Pirkka puuroriisi 1kg
      Hinta 2,39/kpl
      2,39/kg
    • Maggi lihafondi 160g Pastöroitu lihaliemi.
      Hinta 3,15/kpl
      19,69/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 125g
      Hinta 0,99/kpl
      7,92/kg
    • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
      Hinta 0,85/kpl
      40,48/kg
    • Pirkka maustepippuri 13g kokonainen
      Hinta 0,85/kpl
      65,38/kg
    • Pirkka laktoositon ruokakerma 15% 2 dl
      Hinta 0,54/kpl
      2,70/l
    • Myllyn Paras Voitaikina 500 g pakastetaikina
      Hinta 3,65/kpl
      7,30/kg
    • Urtekram puuroriisi 500g luomu
      Hinta 4,49/kpl
      8,98/kg
    • Risella Luomu Puuroriisi 500g
      Hinta 3,15/kpl
      6,30/kg
    • Bong Touch of Taste Riistafondi Kantarellilla 180ml
      Hinta 3,59/kpl
      19,94/l
    • Bong Touch Of Taste Vasikanfondi 180 ml
      Hinta 3,59/kpl
      19,94/l
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,59/kpl
      3,90/kg
    • Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464g
      Hinta 2,19/kpl
      4,72/kg
    • Snellman 400g Kunnon naudan jauheliha 10%
      Hinta 5,95/kpl
      14,88/kg
    • Atria parempi nauta jauheliha 10% 400g
      Hinta 4,99/kpl
      12,48/kg
    • Pirkka sipuli 350g Suomi 2lk
      Hinta 0,99/kpl
      2,83/kg
    • Sipuli
      Hinta n. 0,14/kpl
      1,39/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 600g
      Hinta 1,79/kpl
      2,98/kg
    • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      Hinta 1,19/kpl
      1,19/kg
    • Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22g
      Hinta 1,29/kpl
      58,64/kg
    • Plussa-etu −20 %
      Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 0,87/kpl
      32,22/kg
      Ilman Plussa-korttia 1,09/kpl (40,37/kg)
    • Plussa-etu −20 %
      Meira maustepippuri kokonainen 20g
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 0,92/kpl
      46,00/kg
      Ilman Plussa-korttia 1,15/kpl (57,50/kg)
    • Santa Maria Maustepippuri kokonainen, purkki 23g
      Hinta 2,09/kpl
      90,87/kg
    • Valio Keittiön Eila ruokakerma 15% 2dl UHT laktoositon
      Hinta 1,29/kpl
      6,45/l
    • Plussa-etu −7 %
      Arla Lempi ruokakerma 3dl 15% laktoositon
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 3,70/2 kpl
      6,17/l
      Ilman Plussa-korttia 1,99/kpl (6,63/l)
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,4 (238 arviota)

    • Heli
      1 vuosi sitten
      Riisin keittäminen liian suuressa määrässä vettä hämmentää. Voisitteko muokata ohjeeseen oikean määrän vettä vai onko lisävedellä jokin tarkoitus?
    • K-Kuluttajapalvelu
      1 vuosi sitten
      Oili, useampi kananmuna tuo peltipiirakkaan ruokaisuutta. Halutessaan kananmunien määrää voi toki vähentää.
    • Oili
      1 vuosi sitten
      Miksi noin monta kananmunaa?
    • K-Kuluttajapalvelu
      1 vuosi sitten
      Kirsi, voi pakastaa.
    • Kirsi
      1 vuosi sitten
      Hei, voiko valmista peltilihapiirakkaa pakastaa?
    • Pirkko
      1 vuosi sitten
      Todella epäkäytännöllisessä järjestyksessä ohjeet, ylimääräistä aikaa kului aivan turhaan
    • Marjuska
      2 vuotta sitten
      Pirkko vm 1954, mulla on rahkavoitaikinan resepti, riittää pellilliseen lihapiirakkaa 500g voita(huoneenlämmpöistä) 500g maitorahkaa(huoneenlämpöistä) 8 dl vehnäjauhoja 1 tl leivinjauhetta Toivottavasti löydät tämän
    • Pirkko vm . 1954
      2 vuotta sitten
      Mulla vanha Pirkka koekeittiön( Sirkka Hirvonen) resepti jo ihan repaleinen. Siinä pohja tehdään itse rahka -vehnäjauho -voi 250 g seoksena. Löytyisikö ko reseptiä vielä teidän arkistoista? Teen sen sokkona yo reseptiä mukaellen, mutta aito olisi mukavampi. Ps olisi kiva saada kuvamahdollisuus kommenttikenttään
    • K-Kuluttajapalvelu
      2 vuotta sitten
      Pirkko vm. 1954, valitettavasti arkistostamme ei löydy tällaista reseptiä. Vastaavaa reseptiä voit etsiä esimerkiksi Googlesta hakemalla. Välitän palautteesi kuvamahdollisuudesta eteenpäin.
    • Hoplaa
      4 vuotta sitten
      Klassikko-ohje toimii. Riisin keittämisestä, miksi valuttaa makuaineita (fondi) veden mukana viemäriin? Keitin 1,5 dl riisiä noin kolmessa desissä lihalientä niin että kaikki vesi ja ja maut imeytyivät riisiin. Kannattaa myös varata tarpeeksi aikaa (pakkauksen mukaan 1,5 h huoneenlämmössä!) voitaikinan sulattamiseen, osittain jäisen levyn kauliminen kävi työstä.