Peltilihapiirakka
- Annosmäärä18 palaa
- Valmistusaika30 - 60 min
Valmista perinteinen lihapiirakka uunissa. Peltilihapiirakasta riittää syötävää useammallekin herkkusuulle.
Ainekset
18 palaa
2 pkt (à 500 g) | tai |
Täyte | |
---|---|
1 1/2 dl | tai |
1 l | vettä tai |
2 rkl | liha- tai kasvisfondia tai |
6 | kananmunaa tai |
1 rs (400 g) | Pirkka naudan jauhelihaa (10 %) tai |
2 isoa (n.250 g) | sipulia tai |
1 tl | suolaa tai |
1 tl | mustapippuria tai |
15 | kokonaista maustepippuria murskattuna tai |
1 dl | tai |
Voiteluun | |
kananmunaa tai |
Valmistus
30 - 60 min
Keitä riisi fondilla maustetussa vedessä kypsäksi eli noin 15 minuuttia. Valuta riisi.
Keitä 4 munaa koviksi eli noin 8 minuuttia. Kuori ja viipaloi ne.
Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Hienonna sipuli ja lisää se ja mausteet jauhelihan joukkoon. Kypsennä vielä noin 5 minuuttia. Sekoita kerma, kypsä riisi ja 2 raakaa kananmunaa hieman jäähtyneen jauhelihaseokseen.
Kauli toinen voitaikina jauhojen avulla suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Nosta levy pellille leivinpaperin päälle. Levitä täyte voitaikinalevylle. Asettele kananmunaviipaleet päälle.
Kauli myös toinen taikina ja nosta se piirakan kanneksi. Ummista reunat hyvin haarukalla painelemalla. Voitele pinta munalla ja pistele kuoreen muutamia reikiä.
Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,8(229 arvostelua)
- 30 - 60 min3,9(48 arvostelua)
- yli 60 min5,0(1 arvostelu)
- 30 - 60 min4,2(165 arvostelua)
- yli 60 min4,6(187 arvostelua)
- 30 - 60 min3,9(113 arvostelua)
- 30 - 60 min4,2(40 arvostelua)
- 30 - 60 min4,3(29 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 4,6 (192 arvostelua)
- Marjuska4 kuukautta sittenPirkko vm 1954, mulla on rahkavoitaikinan resepti, riittää pellilliseen lihapiirakkaa 500g voita(huoneenlämmpöistä) 500g maitorahkaa(huoneenlämpöistä) 8 dl vehnäjauhoja 1 tl leivinjauhetta Toivottavasti löydät tämän
- Pirkko vm . 19545 kuukautta sittenMulla vanha Pirkka koekeittiön( Sirkka Hirvonen) resepti jo ihan repaleinen. Siinä pohja tehdään itse rahka -vehnäjauho -voi 250 g seoksena. Löytyisikö ko reseptiä vielä teidän arkistoista? Teen sen sokkona yo reseptiä mukaellen, mutta aito olisi mukavampi. Ps olisi kiva saada kuvamahdollisuus kommenttikenttään
- K-Kuluttajapalvelu5 kuukautta sittenPirkko vm. 1954, valitettavasti arkistostamme ei löydy tällaista reseptiä. Vastaavaa reseptiä voit etsiä esimerkiksi Googlesta hakemalla. Välitän palautteesi kuvamahdollisuudesta eteenpäin.
- Hoplaa2 vuotta sittenKlassikko-ohje toimii. Riisin keittämisestä, miksi valuttaa makuaineita (fondi) veden mukana viemäriin? Keitin 1,5 dl riisiä noin kolmessa desissä lihalientä niin että kaikki vesi ja ja maut imeytyivät riisiin. Kannattaa myös varata tarpeeksi aikaa (pakkauksen mukaan 1,5 h huoneenlämmössä!) voitaikinan sulattamiseen, osittain jäisen levyn kauliminen kävi työstä.