Sienipiirakka
- Annosmäärä10 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Ainekset
Pohja | |
---|---|
3 dl | vehnäjauhoja tai |
125 g | leivontamargariinia tai voita tai |
2 rkl | kylmää vettä tai |
Täyte | |
1 pkt (150 g) | tai |
2 rs (à 200 g) 5–6 dl | tai pakastesieniä (esim. kantarelleja, tatteja) tai |
1 (n. 120 g) | iso sipuli hienonnettuna tai |
2 | valkosipulinkynttä tai |
2 | kananmunaa tai |
1 prk (2 dl) | tai |
ripaus | mustapippuria tai |
2 dl | tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 028 kJ / 246 kcal |
Rasva | 17,3 g |
josta tyydyttynyttä | 8 g |
Hiilihydraatit | 14 g |
josta sokereita | 1,5 g |
Proteiini | 8,3 g |
Suola | 0,6 g |
Valmistus
Mittaa jauhot ja rasva monitoimikoneen kulhoon. Käynnistä kone niin, että tulee murumainen seos. Lisää kylmä vesi. Sekoita tasaiseksi. Voitele piirakkavuoka (halkaisijaltaan noin 26 cm) ja levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta pohja jääkaappiin jähmettymään.
Jos käytät tuoreita herkkusieniä, puhdista ja paloittele niitä hieman. Hienonna kuorittu sipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna pekoni.
Ruskista pekoni pannulla. Lisää sipuli ja valkosipulit pannulle kuullottumaan. Lisää myös sienet ja hauduta kuumalla pannulla niin, että neste haihtuu lähes kokonaan.
Paista piirakkapohjaa uunin keskitasolla 10 minuuttia 200 asteessa.
Levitä sieni-sipuliseos pohjan päälle. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää joukkoon kerma. Mausta seos mustapippurilla. Kaada seos vuokaan ja ripottele pinnalle juustoraaste.
Paista piirakkaa vielä uunin alatasolla noin 20 minuuttia niin, että täyte on hyytynyt. Tarjoa sienipiirakka salaatin kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 1,99/kpl1,99/kg
- Pirkka suomalainen pekoni 150gHinta 2,49/kpl16,60/kg
- Pirkka suomalainen viljelty herkkusieni 200g 1lk Roosa nauhaHinta 3,49/kpl17,45/kg
- Pirkka laktoositon ruokakerma 15% 2 dlHinta 0,49/kpl2,45/l
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Plussa-etu −12 %Pirkka emmental-mozzarella juustoraaste 150g vähälaktoosinenPlussa-kortillaEtuhinta 4,00/2 kpl13,33/kgIlman Plussa-korttia 2,29/kpl (15,27/kg)
- Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kgHinta 1,65/kpl1,65/kg
- Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kgHinta 3,55/kpl1,78/kg
- Flora Culinesse kasviöljyvalmiste 500ml laktoositonHinta 2,09/kpl4,18/l
- HK amerikan pekoni lastu 150gHinta 2,89/kpl19,27/kg
- Pirkka Parhaat luomuherkkusieni D2-vitaminoitu 250g AlankomaatHinta 3,79/kpl15,16/kg
- SipuliHinta n. 0,13/kpl1,25/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,50/kpl9,95/kg
- K-Menu valkosipuli 100g 2lkHinta 0,75/kpl7,50/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Valio Keittiön Eila ruokakerma 15% 2dl UHT laktoositonHinta 1,29/kpl6,45/l
- Plussa-etu −7 %Arla Lempi ruokakerma 3dl 15% laktoositonPlussa-kortillaEtuhinta 3,50/2 kpl5,83/lIlman Plussa-korttia 1,89/kpl (6,30/l)
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Plussa-etu −20 %Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi maustePlussa-kortillaEtuhinta 0,92/kpl34,07/kgIlman Plussa-korttia 1,15/kpl (42,59/kg)
- Arla Tolkuttomat juustot Melkoinen Mozzarella-emmental 150g raasteHinta 2,95/kpl19,67/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,9(135 arviota)
- 30 - 60 min3,8(399 arviota)
- 30 - 60 min3,9(105 arviota)
- 30 - 60 min3,4(18 arviota)
- yli 60 min
- 30 - 60 min3,6(41 arviota)
- 30 - 60 min3,9(219 arviota)
- 30 - 60 min3,7(27 arviota)
Arvostele resepti
- Sanna1 vuosi sittenAivan erinomainen resepti ja piiras vei kyllä kielen mennessään...koko perhe tykkäsi.
- jasmin2 vuotta sittenhei mitä vuokaa tuossa on käytetty? ja miten se on saatu irti?
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenjasmin, kuvassa on käytetty vuokaa, jossa on irroitettava pohja, mutta resepti on kuitenkin alunperin testattu normaaliin pyöreään piirakkavuokaan, johon piirakan voi tehdä.
- Outi3 vuotta sittenAivan loistavan makuinen! Sienenä käytin suppilovahveroa ja lisäsin halkaistuja kirsikkatomaatteja päälle.
- Mammu4 vuotta sittenTein kaksi kanttarellipiirakkaa, toisesta jätin pekonin ja valkosipulin pois. Molemmat maistuivat vieraille hyvin. Sekoitin juuston kanamunan ja kerman sekaan.
- Testaaja5 vuotta sittenHyvän makuinen piirakka, mutta pohja jäi aivan liian ohueksi ja kiikkeräksi tällä ohjeella. Täytettä oli pohjaan verrattuna liikaa, niin että piirakka ei meinannut pysyä kasassa, kun sitä yritti ottaa. Pohja hajosi käsiin ja täytteet valuivat.
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenJuhlat, sienipiirakan voi hyvin pakastaa.
- Juhlat5 vuotta sittenVoiko tämän piirakan pakastaa?