• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Lihapulla-kasvisvartaat

Lihapulla-kasvisvartaat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 380 kcal / annos (390g)

Ainekset

4 annosta
    • 400gPirkka jauhelihaa
    • 1 1/2dlvettä
    • 1pieni (70 g)sipuli
    • 1/2dltuoretta basilikaa
    • 1kananmuna
    • 1tlviherpippureita
    • 1tlsuolaa

Vartaisiin

Dippikastike

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sekoita vesi ja korppujauhot. Anna turvota 5-10 minuuttia. Hienonna sipuli ja basilika. Murskaa viherpippurit huhmaressa. Sekoita kaikki ainekset korppujauhoseoksen joukkoon tasaiseksi taikinaksi.
  2. Muotoile taikinasta lihapullia vedellä kostutetuin käsin. Paista lihapullia 225-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Voit paistaa ne kypsiksi myös (muurinpohja)pannulla tilkassa rasvaa.
  3. Paloittele kukkakaali ja kurkku. Pujota varrastikkuihin vuorotellen lihapullia, kukkakaalia, kurkkua ja kirsikkatomaatteja.
  4. Hienonna maustekurkkuviipaleet ja ruohosipuli. Sekoita dippikastikkeen ainekset keskenään.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 390g100 g

  • 380 kcal1 590 kJ
  • Proteiinia26 g
  • Hiilihydraatteja16 g
  • Rasvaa24 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille