• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Lihakebakot, dippikasvikset ja -kastike

Lihakebakot ja dippikasvikset on helppo valmistaa. Hauska ruoka maistuu myös lapsille.
Lihakebakot, dippikasvikset ja -kastike
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • 30 - 60 min
  • 71 kcal / 100 g

Ainekset

5 annosta

Dippikasvikset

    • 1/2(300 g)kukkakaali
    • 3-4(300 g)porkkanaa
    • 1iso (200 g)paprika

Dippikastike

Lisäksi

    • varrastikkuja

Valmistus

30 - 60 min
  1. Mittaa kulhoon korppujauhot ja sekoita joukkoon vesi. Sekoita hyvin ja anna turvota noin 5 minuuttia.
  2. Hienonna kuorittu sipuli. Lisää korppujauhojen joukkoon sipulit, jauheliha, muna, suola ja yrttisekoitus. Sekoita tasaiseksi.
  3. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin pieniä kebakkoja varrastikkujen ympärille. Pane kebakot leivinpaperin päälle pellille. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
  4. Paloittele kukkakaali kukinnoiksi, suikaloi kuoritut porkkanat ja suikaloi myös paprika.
  5. Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi. Sekoita dipmix-jauhe kermaviliin ja lisää joukkoon kurkkukuutiot. Tarjoa kastike kebakoiden ja dippikasvisten kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 71 kcal297 kJ
  • Proteiinia6,2 g
  • Hiilihydraatteja4,82 g
  • Rasvaa2,98 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille