• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Oliivi-jauhelihapihvit ja tomaatti-leipävartaat

Voit valmistaa herkulliset oliivi-jauhelihapihvit ja tomaatti-leipävartaat sekä uunissa että grillissä. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.
Oliivi-jauhelihapihvit ja tomaatti-leipävartaat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 510 kcal / annos (310g)

Ainekset

4 annosta

Tomaatti-leipävartaat

Kermaviilikastike

Lisäksi

    • 8pitkää varrastikkua

Valmistus

30 - 60 min
  1. Aloita vartaista. Hienonna valkosipulinkynnet ja leikkaa leipä reiluiksi kuutioiksi. Kaada öljy kulhoon. Lisää valkosipuli, kirsikkatomaatit ja leipäpalat. Sekoita hyvin ja anna marinoitua noin puoli tuntia. Pujota tomaatit ja leivät vedessä liotettuihin vartaisiin.
  2. Turvota korppujauhoja vedessä noin 10 minuuttia. Hienonna sipuli, valkosipulinkynnet ja rucola. Poista kivet oliiveista veitsellä leikkaamalla ja hienonna oliivit.
  3. Sekoita korppujauhojen joukkoon kaikki murekeseoksen ainekset. Muotoile taikinasta 10 pihviä. Paista ne muurinpohja- tai paistinpannulla rasvassa molemmin puolin kauniin ruskeiksi.
  4. Paista tai grillaa tomaattivartaita, kunnes leipäpalat ovat hieman ruskistuneet. Voit paistaa pihvit ja vartaat myös uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.
  5. Sekoita kermaviilikastikkeen ainekset keskenään. Tarjoa lisäksi keitettyjä perunoita.

Ravintosisältö perannos 310g100 g

  • 510 kcal2 130 kJ
  • Proteiinia29 g
  • Hiilihydraatteja36 g
  • Rasvaa27 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille